Monica Anisie: Am confirmarea din partea ministrei Educației că liceele pedagogice și Centrele de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează

8.659 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Liceele pedagogice și Centrele de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează, prin proiectul noii legi a educației, susține senatorul Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din camera superioara a Parlamentului, după o întâlnire la Ministerul Educației cu Ligia Deca.

Fostă ministră al Educației, Anisie a anunțat pe Facebook că a obținut această confirmare de la actuala ministră, Ligia Deca.

„Am obținut în cadrul discuției purtate astăzi confirmarea din partea ministrei Educației că liceele pedagogice și Centrele Județene (precum și cel al Municipiului București) de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează”, a scris președinta comisie din Senat.

Reamintim că proiectul noii legi a Educației prevedea desființarea CJRAE și CMBRAE, modificări contestate vehement de angajații acestora și de o parte din societatea civilă în perioada dezbaterii publice pe proiect.

În plus, președintele Asociațiilor Liceelor Pedagogice, Mircea Bertea, atrăgea atenția într-o scrisoare deschisă că ar putea fi desființate clasele de la Liceele Pedagogice pentru formarea de învățători-educatori.


5 comments
 1. Redacția a menționat corect că în scrisoarea noastră deschisă noi nu am afirmat că liceele pedagogice sunt desființate în proiectul noii legi, ci că liceele pedagogice sunt în pericol să piardă specializarea învățători-educatoare, specializarea tradițională a acestor licee și punctul lor forte profesional.
  Mă tem că optimismul ex-ministrului Monica Anisie referitor la asigurarea primită de la actualul ministru că liceele pedagogice nu vor fi desființate nu înseamnă că specializarea învățători-educatoare va fi păstrată. Deși tare aș dori să mă înșel și să avem curând confirmarea că d-na ministru Ligia Deca să se fi referit exact la această specializare!

 2. Afirmația este extrem de ambiguă! Doamna ministru să dea asigurări că nu se desființează specializarea ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE!
  Liceele pedagogice pot funcționa și cu alte specializări ale profilului pedagogic, dar desființarea acestei specializări va afecta grav sistemul de învățământ!
  Lipsa de claritate a mesajului a fost dintotdeauna o problemă a discursului politic, iar explicația o știm cu toții: manipularea!

 3. Ne-am linistit! Interesele partidului pe primul loc. Votantii sa nu-si faca griji, nu-i da nimeni afara.

  Haosul creat in sistem de CJRAE / CMBRAE a atins un apogeu in acest an scolar. Dar sunt aproape sigur ca se poate mai mult :)).

  Formarea profilor va continua la acelasi nivel calitativ scazut. Cu sau fara licee pedagogice e fix acelasi lucru.

 4. Mai bine isi vede de treaba ca nu ii pasa, pe cine crede ca pacaleste. Cat a fost ministru nu a facut nimic pentru elevi si profesori, fiind la curent cu problemele din preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Testele grilă la examene înseamnă creștere artificială a ratei de promovare. Simulările de BAC și Evaluare se transformă într-un experiment – Elevii critică dur Ministerul Educației

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un “experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai: “îngrijorare” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică” / Decizia Curții Constituționale “complică măsurile care se pot lua în contextul plagiatului”, dar universitățile au încă mecanisme interne de sancționare

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își exprimă, într-un punct de vedere transmis marți Edupedu.ro, “îngrijorarea” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică, demarate cu mai mult timp în urmă,…
Vezi articolul

MODEL DE CERERE Cei 15.000 de lei decontați de stat pentru cel mult 3 proceduri de fertilizare in vitro se acordă sub forma a două vouchere: unul electronic – card și unul pe suport hârtie / Condițiile în care se acordă banii și actele necesare pentru dosar

A fost pusă în dezbatere publică metodologia programului prin care sunt decontate până la 3 proceduri de fertilizare in vitro pe an, program aprobat deja de Guvern. Dosarele se pot…
Vezi articolul