Monica Anisie: Am confirmarea din partea ministrei Educației că liceele pedagogice și Centrele de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează

8.882 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Liceele pedagogice și Centrele de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează, prin proiectul noii legi a educației, susține senatorul Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din camera superioara a Parlamentului, după o întâlnire la Ministerul Educației cu Ligia Deca.

Fostă ministră al Educației, Anisie a anunțat pe Facebook că a obținut această confirmare de la actuala ministră, Ligia Deca.

„Am obținut în cadrul discuției purtate astăzi confirmarea din partea ministrei Educației că liceele pedagogice și Centrele Județene (precum și cel al Municipiului București) de Resurse și Asistență Educațională nu se desființează”, a scris președinta comisie din Senat.

Reamintim că proiectul noii legi a Educației prevedea desființarea CJRAE și CMBRAE, modificări contestate vehement de angajații acestora și de o parte din societatea civilă în perioada dezbaterii publice pe proiect.

În plus, președintele Asociațiilor Liceelor Pedagogice, Mircea Bertea, atrăgea atenția într-o scrisoare deschisă că ar putea fi desființate clasele de la Liceele Pedagogice pentru formarea de învățători-educatori.


5 comments
 1. Redacția a menționat corect că în scrisoarea noastră deschisă noi nu am afirmat că liceele pedagogice sunt desființate în proiectul noii legi, ci că liceele pedagogice sunt în pericol să piardă specializarea învățători-educatoare, specializarea tradițională a acestor licee și punctul lor forte profesional.
  Mă tem că optimismul ex-ministrului Monica Anisie referitor la asigurarea primită de la actualul ministru că liceele pedagogice nu vor fi desființate nu înseamnă că specializarea învățători-educatoare va fi păstrată. Deși tare aș dori să mă înșel și să avem curând confirmarea că d-na ministru Ligia Deca să se fi referit exact la această specializare!

 2. Afirmația este extrem de ambiguă! Doamna ministru să dea asigurări că nu se desființează specializarea ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE!
  Liceele pedagogice pot funcționa și cu alte specializări ale profilului pedagogic, dar desființarea acestei specializări va afecta grav sistemul de învățământ!
  Lipsa de claritate a mesajului a fost dintotdeauna o problemă a discursului politic, iar explicația o știm cu toții: manipularea!

 3. Ne-am linistit! Interesele partidului pe primul loc. Votantii sa nu-si faca griji, nu-i da nimeni afara.

  Haosul creat in sistem de CJRAE / CMBRAE a atins un apogeu in acest an scolar. Dar sunt aproape sigur ca se poate mai mult :)).

  Formarea profilor va continua la acelasi nivel calitativ scazut. Cu sau fara licee pedagogice e fix acelasi lucru.

 4. Mai bine isi vede de treaba ca nu ii pasa, pe cine crede ca pacaleste. Cat a fost ministru nu a facut nimic pentru elevi si profesori, fiind la curent cu problemele din preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte Simulare clasa a VIII-a: Poezie de Șt. O. Iosif și compunere despre o întâmplare la muzeu, printre subiectele de la Limba și literatura română, simularea evaluării naționale 2019

Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere…
Vezi articolul

Ultima zi în care elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023 / Repartizarea pe locurile distinct alocate acestora se face pe 13 iulie

În zilele de 10 și 11 iulie, elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES) pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023, conform calendarului oficial. Repartizarea…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași se opune certificatului verde în universități, promovat de Consiliul Național al Rectorilor / Liga susține că va apăra ”studenții discriminați”

Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât…
Vezi articolul