Monica Anisie, despre simularea la clasa a VII-a: Corect ar fi să realizăm această simulare

4.371 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: Facebook
Ministrul Educației a anunțat astăzi, cu privire la simularea examenelor de Evaluare Națională de către elevii de clasa a VII-a: “Pe 1 noiembrie au fost publicate deja modelele de subiecte, pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare. Corect ar fi să realizăm această simulare [la clasa a VII-a – n.red.], pentru că acești elevi au noi programe și, ca atare, trebuie să știe la ce anume să se aștepte”.

Întrebată dacă elevii de clasa a VII-a vor susține anul viitor examenul de final de gimnaziu așa cum prevede Legea educației în acest moment, cu examene transdisciplinare, Monica Anisie a anunțat în această dimineață că “eu îmi doresc să se realizeze prin consultare publicare cea mai bună decizie, pentru că așa ar fi fost corect, să se realizeze o evaluare pe competențe, nu o evaluare cum se realizeaza acum”.

“Dar pentru asta trebuia să se realizeze și o predare-învățare în sensul construcției compotențelor cheie. Nu mi se pare corect să îi evaluăm după ceea ce nu s-a realizat până acum. (…) Și asa aceasta generatie de clasa a VII-a e numita generatia de sacrificiu”, a declarat Monica Anisie, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Educației.

 


3 comentarii
 1. In sfarsit un dascal care gandeste.
  Cu siguranta preda la clasa a VII-a si constientizeaza ca nu poti cere elevilor ce nu ai predat.
  Este intr-adevar o generatie de sacrificiu.

  Ne dorim cu totii ca elevii sa nu stea la scoala pana la ora 15.00 la cei 13 ani ai lor.

  Ma intreb de ce un dascal nu poate munci mai mult de 18 ore pe saptamana, iar un elev poate 32 ore pe saptamana+ teme inca aproximativ 20 ore pe sapt. Deci in total 52 ore, mult mai mult decat un adult.
  Dascalul se prezinta la ora si spune: asta nu stiti, e foarte usor.
  Probabil au uitat ca nici dansii nu erau atrasi de toate disciplinele.
  Din punct de vedere teoretic, daca toti dascalii pretind ca elevii sa fie pregatiti la toate disciplinele, acestora nu le sunt suficiente 12 ore.
  Concret , daca au cursuri pana la ora 15.00, ajung acasa la ora 16.00, mananca si incep la teme. Nu mai vorbim de copilarie, DAA??? CACI LA 13 ANI NU MAI SUNT COPII?
  Acum se va gasi cineva DESTEPT CARE SA SPUNA CA, ELEVII NU INVATA , NU LE PASA….,
  DAR DE CE?
  Vorbim despre elevi carora le pasa si de ce se intampla cu cei carora le pasa, in general!!!!!

  Din pacate, scoala a devenit un loc de munca a dascalilor, care din pacate le mai pasa foarte putin de ce se intampla cu elevii. TRIST!!!!!

  ESTE NECESAR SA INTELEGEM CA, ELEVII MERG LA SCOALA SA ASIMILEZE INFORMATII, INSA DUPA ORA 13.00 ,RANDAMENTUL ACESTORA ESTE FOARTE SCAZUT.
  DE LA 13.00-15.00 ESTE SALARIUL PROFESORULUI.

 2. ma bucur ca aveti cunostinta de faptul ca acesta generatie a fost de sacrificiu. de proba mai bine zis. nu au avut niciodata manuale de la inceputul anului scolar, inca din clasa 0. le cereti o simulare? uitati va in manualele scolare la multitudinea de informatii extrem de greu de ,,invatat” de un copil de 13 ani! programa scolara este extrem de incarcata si nefolositoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

“Când începe școala”, printre cele mai populare căutări pe Google în 2021 / Classroom, resursele digitale și cataloagele electronice – printre principalele aplicații legate de educație căutate de utilizatori din România

Confuzia produsă de schimbările aplicate în calendarul anului școlar, din cauza pandemiei, se reflectă și în căutările utilizatorilor români pe Google. “Când începe școala” este principala informație de tipul “când…”,…
Vezi articolul

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect de 40 de milioane de euro, va avea lecții și resurse doar pentru gimnaziu, majoritatea fiind “reciclate“ din AeL sau proiecte mai vechi ale Ministerului Educației. Cosmin Mălureanu, fondatorul uneia dintre companiile câștigătoare ale licitației: Biblioteca virtuală trebuie să fie gata peste 1 an și jumătate

Companiile care au câștigat licitația pentru crearea Bibliotecii școlare virtuale au printre sarcini “redezvoltarea unei mari părți din resursele făcute în proiecte educaționale vechi” precum proiectul AeL. Într-un scurt interviu…
Vezi articolul

„Se pregătesc tăieri masive de clase la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă şcolară / Solicităm realizarea unei anchete în rândul inspectorilor şcolari generali” – Consiliul Național al Elevilor

În întreaga ţară se pregătesc tăieri masive de clase din diferite unităţi de învăţământ preuniversitar, la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă…
Vezi articolul