Noaptea muzeelor 2023. Sute de evenimente sunt înscrise în programul de sâmbătă, 13 mai / Se va desfășura în 28 județe din România și două raioane din Republica Moldova

7.429 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Cea de-a 19-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 13 mai, şi va aduce publicului expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte si tururi interactive, anunță Agenția de presă Rador, preluată de G4Media.ro.

„Anul acesta, în premieră, muzee din Republica Moldova s-au alăturat proiectului, pentru o ediţie comună cu România a Nopţii Muzeelor. Astfel, muzeele de peste Prut înscrise vor beneficia de promovare şi de reprezentare alături de cele din România, în cadrul platformei comune noapteamuzeelor.org”, au transmis organizatorii.

Ca în fiecare an, muzeele, dar şi spaţiile expoziţionale alternative se vor întrece pentru a propune programe surprinzătoare pentru toate vârstele. „Ne pregătim pentru o ediţie plină de evenimente, de mişcare şi de noutăţi, atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi geografic. Avem deja 200 de evenimente înscrise în program, dintre care multe premiere, care acoperă 28 judeţe din România şi Bucureştiul, precum şi două raioane din Republica Moldova şi Chişinăul. Pe harta-program a Bucureştiului sunt înscrise deocamdată 49 de atracţii – 28 muzee şi 21 entităţi culturale şi studiouri creative. (…)”, a declarat Dragoş Neamu, coordonator Departament Relaţii Internaţionale şi Proiecte Culturale at Reţeaua Naţională a Muzeelor din România.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Macar la muzee de stat sa obtina sindicatele acces gratuit pentru profesori. In unele tari profesorii au reduceri sau acces gratuit. Statul oricum nu pierde nimic ca nu avem bani de muzee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior.…
Vezi articolul