Noua lege anti-bullying în școli, aprobată de Parlamentul din Franța, prevede amenzi de 45.000 până la 150.000 de euro pentru profesorii sau elevii agresori

3.589 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
O nouă lege care va transforma hărțuirea în școală într-o infracțiune penală, pentru care pot fi urmăriți penal atât elevii, cât și personalul școlar, a fost adoptată de Parlamentul francez pe 24 februarie, informează Euronews.

Cei găsiți vinovați în conformitate cu noua legislație riscă o amendă de 45.000 de euro dacă victima hărțuirii (bullyingului) nu poate frecventa școala timp de până la opt zile, după ce a fost agresată, fiind în “incapacitate totală de lucru” (incapacité totale de travail).

FranceInfo notează și că incidentele mai grave pot fi pedepsite cu până la 10 ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro pentru perioade mai lungi de absență de la școală sau dacă victima se sinucide ori încearcă să o facă.

Guvernul francez se angajase să consolideze măsurile împotriva hărțuirii în școli, care până acum putea fi pedepsită doar în baza legilor privind hărțuirea. Potrivit unor studii recente, aproape unul din zece elevi este afectat de hărțuirea școlară în fiecare an în Franța, conform Euronews.

Ministrul francez al Educației: “Bullyingul nu își are locul în școli”

Proiectul de lege “adaugă o nouă piatră la structura” pusă în aplicare de guvern, a declarat ministrul francez al educației, Jean-Michel Blanquer, conform Euronews. “Acest lucru trimite un mesaj întregii națiuni [că] hărțuirea nu își are locul în școli”, a adăugat el.

Noua lege va oferi și o formare suplimentară pentru profesori pentru a preveni hărțuirea în incinta școlii, precum și impunerea unei “obligații de vigilență” asupra companiilor de social media pentru a modera conținutul hărțuitor.

Foto: © Rido | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Hărțuirea la școală. Emmanuel Macron propune o serie de măsuri pentru combaterea violenței din școlile franceze: o aplicație de mobil, control parental, opționale de educație media. Un elev din 10 este hărțuit verbal, fizic ori sexual în Franța
VIDEO Cum combate un colegiu universitar din Franța agresiunea sexuală / Un instrument de realitate virtuală le arată studenților pericolele la care sunt expuse fetele. “Ideea este să le vorbim studenților adecvat, nu cu un discurs moralizator” – profesor francez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Admiterea la liceu 2020

Reprezentanții părinților au lansat un chestionar în care întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe la programele școlare. Joi, Federația Națională a Părinților se va întâlni cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare. Ce scrie în chestionar

Federația Națională a Părinților se va întâlni joi cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație pe tema noilor programelor școlare și întreabă comunitatea de pe Facebook ce…
Vezi articolul

Inspectorul școlar general din Botoșani, despre cine l-a susținut să ajungă inspector șef pe județ: Partidul Național Liberal în frunte cu domnul președinte Șoptică / Klaus Iohannis, în 2018, la lansarea România educată: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală

Politizarea inspectoratelor școlare a atins apogeul în această perioadă, în care șefiile acestor instituții din Educație au fost împărțite integral între PNL, PSD și UDMR, conform algoritmului stabilit în coaliția…
Vezi articolul

Primăria București vrea să taie 22% din bugetul pentru Educație la rectificare. Unele investiții în infrastructura școlară, în after-school și grădinițe sunt lăsate cu 1.000 de lei în buget

Peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei. Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară…
Vezi articolul