Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, către profesori, după ce a numit toți inspectorii școlari din teritoriu pe criterii politice: Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”

1.794 de vizualizări
Foto: Captură – Facebook.com
Ministrul Educației a transmis un mesaj pe Facebook, adresat elevilor, părinților și profesorilor, duminică seară, cu puțin timp înainte de începerea anului școlar 2022-2023: “Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate”, scrie în mesaj, integral redat mai jos în articol.

Mesajul ministrului Cîmpeanu vine în contextul în care în această perioadă proiectele legilor Educației se rescriu, după ce s-a încheiat perioada de consultare publică, (n. red. – în care a primit aproape 10.000 de amendamente) și urmează apoi să ajungă în Parlament cu noua formulă.

Textul se adresează atât părinților, elevilor, cât și profesorilor. Acestora din urmă le-a spus: “Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma Ai carte, ai parte! Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor”, le-a transmis Cimpeanu părinților.

Amintim că EduPedu.ro a scris despre faptul că, în proiectul legii învățământului preuniversitar, la articolul 165, alineatul 4, se prevede că după ce are loc concursul pentru funcțiile de directori generali și directori generali adjuncți ai noilor Direcții Județene pentru Învățământ Preuniversitar (DJÎP), adică denumirea propusă pentru noile inspectorate școlare, cei numiți în funcție prin ordinul ministrului Educației vor încheia contract de management pe perioada mandatului demnitarului. Conducerea acestor direcții va fi legată astfel, ombilical, de ministru, care este om politic. – Mai multe detalii aici

  • Recent, o fostă inspectoare școlară de la ISJ Maramureș, care s-a întors la catedră în perioada în care PNL avut guvernarea, a revenit acum pe funcție și mulțumește organizației PSD Maramureș pentru „susținere și încrederea acordată”, ca și cum aceasta ar fi o funcție de partid, nu una profesionalizată, care ar trebui să fie ocupată pe baze meritocratice. Mesajul a fost publicat pe o rețea de socializare.
Redăm mesajul de pe Facebook al ministrului Educației:

“Întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar și pentru părinții și bunicii acestora. Mâine, toți părinții și bunicii care vor dori să fie alături de copii și să-i însoțească la grădiniță sau la școală o vor putea face!

Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce și noi provocări educaționale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi și vă asigurăm că vă vom susține mereu și vom căuta cele mai bune soluții pentru a vă ajuta!

Succes în noul an școlar!

Stimați profesori, educatori și învățători, sunteți cei care pot face școala mai bună!

Vom lucra împreună pentru binele generației de mâine. Apreciez eforturile făcute și vă felicit pentru că, zilnic, sunteți și continuați să fiți un model și o sursă de inspirație pentru copii și pentru noi toți. Ne-am asumat o responsabilitate uriașă, aceea de a forma tinerii și știu că împreună vom reuși. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor!

Vă mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră!

Dragi părinți și bunici, fiți alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educațional! Fiți vocea care transmite încrederea și optimismul de care copiii și nepoții dumneavoastră au nevoie! Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor.

Schimbăm pentru ca școala să devină un mediu prietenos pentru toți! Facem eforturi ca în toate școlile și grădinițele să existe condiții bune pentru învățare, pentru ca fiecare copil al acestei țări să aibă acces la o educație de calitate. În același timp, vă asigur că suntem responsabili și determinați să luăm cele mai bune măsuri pentru ca școala cu prezență fizică să se desfășoare în siguranță.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și susținere! Mult succes în noul an școlar!”

Citește și:
Începe școala pentru peste 3 milioane de elevi și copii. Peste 170.000 de elevi intră pentru prima dată la școală, în clasa pregătitoare / Cursurile primului modul durează 7 săptămâni

4 comments
  1. Ai carnet de partid, ai parte. ajungi inspector, ajungi in minister, împărți gradații de merit, faci ce vrei tu… dar trebuie să răspunzi ordinelor, aberante sau chiar ilegale. Trebuie să permiți îngrămădirea a mii de elevi și părinți în curțile școlilor, cand îmbolnăvirile de Covid sunt mai multe decât anul trecut la aceeași dată. Probabil daca ministrul a dat ordin,virusul s-a ascuns… Sau o trecere în online ar fi tocmai buna la buget…

  2. 12 inspectori școlari generali au fost schimbați de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în două luni: “au plecat liberali, fotoliile lor fiind (re)ocupate de social-democrați”.

    Nici macar nu ar trebui sa existe posibilitatea de a face referire la optiunile politice ale celor din fruntea inspectoratelor!!!!! Scoala nu ar trebui sa aiba vreo legatura cu astfel de informatii sau relationari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Echipa română Autovortex, care susține că reprezintă România în competiții internaționale, a pus pe robotul de concurs căciula rusească cu însemnele URSS, după ce organizatorii de la Sankt Petersburg le-ar fi interzis să afișeze tricolorul / Coordonatorul echipei susține că altcineva ar fi pus căciula pe robot – FOTO

Echipa română Autovortex a pus căciula rusească cu însemnele URSS pe robotul lor, pe care l-au adus la competiția regională de la Sankt Petersburg, unde a fost singura echipă străină…
Vezi articolul

Predarea online afectează și părinții, și profesorii, și miniștri, spune Sorin Cîmpeanu, care critică faptul că statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor pentru că acestea „nu sunt folosite doar în scop educațional”

Statul a împărțit un milion de tablete cu internet elevilor, lucru criticat se ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a subliniat că aceste dispozitive „nu sunt folosite doar în scop educațional”.…
Vezi articolul