Noua subvariantă a COVID-19, (BA.2) supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, a fost depistată și în România, potrivit INSP

948 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Conform unui raport privind variantele coronavirusului care determină îngrijorare, publicat marți, 13 cazuri de infectare cu subvarianta BA.2 au fost confirmate în țara noastră, transmite Digi 24.

Noua sub-variantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, este mai contagioasă decât forma originală a Omicron (BA.1) și infectează cu mai multă ușurință persoanele vaccinate, se arată într-un studiu din Danemarca, relatează Forbes. BA.2, care prezintă noi mutații, a început deja să ia locul tulpinii originale în părți din Europa și Asia, potrivit sursei citate.

În România au fost confirmate 1.146 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 până la data de 30 ianuarie 2022, iar la 13 dintre acestea a fost detectată sub-varianta BA.2, arată raportul prezentat marți de Institutul Național de Sănătate Publică.

Sursa: INSP.gov.ro
Raportul INSP, integral:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bugetul Cercetării scade ca procent din PIB în 2024, în pofida unei creșteri simbolice în valoare nominală. La începutul anului, fostul premier Ciucă, președinte PNL, vorbea de 1% din PIB pentru Cercetare, ministrul PSD Bogdan Ivan s-a declarat, apoi, „realist”

Bugetul alocat pentru cercetare fundamentală și cercetare-dezvoltare pentru 2024, sub umbrela Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) urmează să crească în valoare nominală cu 0,13% față de 2023, potrivit proiectului…
Vezi articolul

EXCLUSIV Softurile antiplagiat nu înlocuiesc comisiile de experți în analizarea plagiatelor. Vor fi acceptate sesizări de plagiat și pe teze de doctorat evaluate in integrum. CNATDCU poate propune modificarea calificativului acordat de către comisia de doctorat – Noile reguli de analizare a plagiatelor

Forul care analizează plagiatele din tezele de doctorat va accepta sesizări de plagiat depuse inclusiv la tezele deja evaluate in integrum, cu condiția ca aceste noi sesizări să aducă probe…
Vezi articolul

Bugetul alocat Cercetării pentru 2023, în cadrul Ministerului Cercetării și Digitalizării, rămâne la un nivel similar cu cel de anul acesta: sub 0,2% din PIB / În octombrie, premierul Ciucă vorbea despre un buget “cel puțin dublu”

Guvernul alocă domeniului Cercetare Fundamentală și Cercetare Dezvoltare 2,81 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget pe 2023 publicat săptămâna aceasta de Ministerul Finanțelor și anunțat drept aprobat în urmă…
Vezi articolul