Noua subvariantă a COVID-19, (BA.2) supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, a fost depistată și în România, potrivit INSP

948 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Conform unui raport privind variantele coronavirusului care determină îngrijorare, publicat marți, 13 cazuri de infectare cu subvarianta BA.2 au fost confirmate în țara noastră, transmite Digi 24.

Noua sub-variantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, este mai contagioasă decât forma originală a Omicron (BA.1) și infectează cu mai multă ușurință persoanele vaccinate, se arată într-un studiu din Danemarca, relatează Forbes. BA.2, care prezintă noi mutații, a început deja să ia locul tulpinii originale în părți din Europa și Asia, potrivit sursei citate.

În România au fost confirmate 1.146 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 până la data de 30 ianuarie 2022, iar la 13 dintre acestea a fost detectată sub-varianta BA.2, arată raportul prezentat marți de Institutul Național de Sănătate Publică.

Sursa: INSP.gov.ro
Raportul INSP, integral:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia Română reacționează, prin două documente, la planurile anunțate de guvern pentru reducerea cheltuielilor: “Riscă să provoace o criză fără precedent și fără ieșire” în cercetare, cu efecte grave “pe termen scurt, mediu și lung”

Planurile guvernului de a reduce o serie de cheltuieli, inclusiv în domeniul cercetării, în care este vizată și comasarea unor institute neperformante, a stârnit reacția Academiei Române, prin două documente…
Vezi articolul

Conferința „Smart Diaspora 2023” debutează la Timișoara. Marilen Pirtea, despre prezența a trei laureați ai Premiului Nobel la UVT: Cum putem forma caractere, într-o perioadă în care războiul hibrid, dezinformarea, ambiguitățile sunt prezente? Prin exemplele marilor personalități ale științei și artei

Conferința „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” începe astăzi, la Timișoara. La evenimentul la care participă cercetători și profesori români din peste 30 de…
Vezi articolul

Securitatea și competitivitatea, tendințe-cheie în cercetarea europeană, care așteaptă rezultatul alegerilor din iunie – responsabil al Comisiei Europene / Cazul aparte al Mării Negre, dat drept exemplu la București

Alegerile europene de anul acesta vor produce schimbări la nivelul conducerii Uniunii, după prioritatea „Green Deal” pentru Comisia care își încheie acum mandatul, dar, indiferent de rezultatele scrutinului, se fac…
Vezi articolul