Nu există normele metodologice pentru redeschiderea creșelor și grădinițelor. Singurele documente pe care le avem acum sunt recomandările OMS și UNICEF – viceprimarul Brașovului

1.558 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Primăria Brașov a început de săptămâna trecută să discute posibilitatea redeschiderii creșelor și grădinițelor, scrie Brasovmetropolitan.ro. O săptămână mai târziu, Executivul a decis că autoritățile locale pot deschide începând cu 15 iunie creșe și grădinițe de stat, însă nu există normele pe care unitățile de învățământ trebuie să le îndeplinească, atrage atenția viceprimarul Costel Mihai.

Nu există nici norme metodologice sau reguli ce trebuie impuse pentru redeschiderea creșelor. Totodată, nici Direcția de Sănătate Publică Brașov nu a stabilit fluxurile și procedurile pentru creșe. Singurele documente pe care le avem acum la dispoziție sunt recomandările Organizație Mondiale a Sănătății și un Ghid pregătit de UNICEF România, instituție care este partener al Primăriei Brașov în mai multe proiecte ce vizează educația timpurie, dar colaborează și cu Guvernul României“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, citat de Brasovmetropolitan.ro.

Viceprimarul Braşovului a precizat că așteaptă hotărârea de guvern “prin care li se oferă posibilitatea autorităților locale să ia în calcul redeschiderea creșelor și a grădinițelor. De asemenea, așteptăm și ca Direcția de Sănătate Publică sau alte instituții cu atribuții în acest domeniu să ne transmită regulile ce trebuie respectate de preșcolari și de către cadrele didactice. Apoi vom analiza cu mare atenție posibilitatea redeschiderii acestor unități, dar vom ține cont și de faptul că cei mici pot fi vectori de transmitere a noului coronavirus și pot face acest lucru destul de ușor, pentru că, de multe ori, ei pot fi asimptomatici“.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Inspectoratul Școlar București reacționează în scandalul înscrierilor la Grădinița de vară în Sectorul 3: Modalitatea și calendarul de înscriere au fost stabilite de Primăria Sectorului 3, fără consultarea Inspectoratului Școlar

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a trimis un punct de vedere în scandalul legat de înscrierea copiilor la grădiniță în programul de vară, în sectorul 3, în care sute de…
Vezi articolul
Atelier de Filosofie pentru copii - Evaluarea psihosomatică

Copiii care nu fac grupa mare de la grădiniță, obligatorie din toamnă, vor fi primiți la școală. Barcari, secretar de stat: Ministerul nu are în vedere sancțiuni și va stabili o metodologie de aplicare a Legii privind obligativitatea grupei mari

Copiii care nu fac grupa mare de la grădiniță, care devine obligatorie din această toamnă, vor fi primiți la școală în anul școlar 2021-2022, reiese din răspunsul oferit Edupedu.ro de…
Vezi articolul