Număr record de cazuri de bullying înregistrat în şcolile din Japonia. Cele mai multe au fost semnalate la învățământul primar, arată un studiu realizat de ministerul nipon al Educației

253 de vizualizări
Photo © Marmogar | Dreamstime.com
Peste 680.000 de cazuri de bullying a fost înregistrat în şcolile japoneze în anul școlar 2022-2023, arată un studiu realizat de Ministerul Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei din Japonia, transmite Agerpres, care citează agenția de știri Xinhua. Cazurile sunt în creștere pentru al zecelea an consecutiv și se referă la elevi din școli primare, gimnaziale şi din licee.

Un total de 681.948 de cazuri de bullying a fost identificat în cursul anului până în martie la şcolile primare, gimnaziale şi la licee, cu peste 60.000 de cazuri mai mult decât în anul şcolar anterior şi în creştere pentru al zecelea an consecutiv, conform unui studiu realizat de Ministerul Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei din Japonia.

Potrivit instituției, cele mai multe cazuri de bullying, 551.944, au fost înregistrate în şcolile primare, 111.404 în şcolile gimnaziale, 15.568 în licee şi 3.032 în şcolile pentru elevi cu nevoi speciale.

Dintre acestea, 923 de cazuri au fost considerate grave, în condiţiile în care copiii care au căzut victime bullying-ului s-au sinucis sau au absentat de la şcoală.

Aproape 30 de mii de școli au indicat că au identificat cazuri de bullying, în creştere uşoară faţă de anul şcolar anterior, conform cercetării.

În plus, și numărul actelor de violenţă şi de absenteism a atins niveluri record.

În anul şcolar 2022, numărul copiilor care au absentat de la şcoală timp de 30 de zile sau mai mult a crescut pentru al zecelea an consecutiv, ajungând la un nivel record de 299.048. Cifra a crescut cu peste 54.000, sau 22%, faţă de anul academic precedent.

Photo © Marmogar | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Elevii din online, ignorați de Guvernul Cîțu în entuziasmul redeschiderii. Un clip al relaxării totale de după 15 mai, pus în circulație de premier, promite stadioane pline, concerte explozive, nunți fără mască și distanțare. Plus copii la școală – dar numai cei de primară

Un nou clip motivațional pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19, pus în circulație chiar de premierul Florin Cîțu, promite stadioane pline, concerte, evenimente, cârciumi aglomerate și nunți fericite începând cu…
Vezi articolul

Peste 150 de reprezentanți ai ONG-urilor din educație și ai companiilor s-au întâlnit cu ministrul Sorin Cîmpeanu și echipa sa pentru discuții pe viitoarea lege a Educației. Grupul format din societatea civilă și cei din business se numește „O Voce pentru Educație” și vrea să „contribuie la reformarea educației din România”

Peste 150 de „ONG-uri educaționale, sectorul de business, alături de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, împreună cu echipa sa din Minister” s-au înrtâlnit astăzi timp de mai multe ore la un…
Vezi articolul