Număr record de cazuri de bullying înregistrat în şcolile din Japonia. Cele mai multe au fost semnalate la învățământul primar, arată un studiu realizat de ministerul nipon al Educației

259 de vizualizări
Foto: © Marmogar | Dreamstime.com
Peste 680.000 de cazuri de bullying a fost înregistrat în şcolile japoneze în anul școlar 2022-2023, arată un studiu realizat de Ministerul Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei din Japonia, transmite Agerpres, care citează agenția de știri Xinhua. Cazurile sunt în creștere pentru al zecelea an consecutiv și se referă la elevi din școli primare, gimnaziale şi din licee.

Un total de 681.948 de cazuri de bullying a fost identificat în cursul anului până în martie la şcolile primare, gimnaziale şi la licee, cu peste 60.000 de cazuri mai mult decât în anul şcolar anterior şi în creştere pentru al zecelea an consecutiv, conform unui studiu realizat de Ministerul Educaţiei, Culturii, Sportului, Ştiinţei şi Tehnologiei din Japonia.

Potrivit instituției, cele mai multe cazuri de bullying, 551.944, au fost înregistrate în şcolile primare, 111.404 în şcolile gimnaziale, 15.568 în licee şi 3.032 în şcolile pentru elevi cu nevoi speciale.

Dintre acestea, 923 de cazuri au fost considerate grave, în condiţiile în care copiii care au căzut victime bullying-ului s-au sinucis sau au absentat de la şcoală.

Aproape 30 de mii de școli au indicat că au identificat cazuri de bullying, în creştere uşoară faţă de anul şcolar anterior, conform cercetării.

În plus, și numărul actelor de violenţă şi de absenteism a atins niveluri record.

În anul şcolar 2022, numărul copiilor care au absentat de la şcoală timp de 30 de zile sau mai mult a crescut pentru al zecelea an consecutiv, ajungând la un nivel record de 299.048. Cifra a crescut cu peste 54.000, sau 22%, faţă de anul academic precedent.

Photo © Marmogar | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programe de educație financiară pentru profesori, abordarea în școală a noțiunilor de educație financiară, „săptămâna educației financiare” în grădinițe și curs opțional pentru studenți – propuneri din Strategia Națională de Educație Financiară pusă din nou în dezbatere publică, la un an și jumătate de la prima încercare

Ministerul Educației a repus în dezbatere publică Strategia Națională de Educație Financiară 2023-2030, care cuprinde dezvoltarea unor programe de tipul „Săptămâna educației financiare” în grădinițe, includerea şi/sau dezvoltarea unor elemente…
Vezi articolul

“Năstrușnica” idee de a renunța brusc la online în universități, criticată de senatorul Ștefan Pălărie (USR): multe cămine sunt ocupate de refugiați, organizarea semestrului e deja stabilită, iar cadrul legal poate fi rezolvat prin ordonanță

Problema “cadrului legal” pentru predarea și evaluarea online în facultăți poate fi “rezolvată rapid” printr-o ordonanță de urgență, “nu e nevoie de bulversarea unei comunități de peste 500.000 de studenți…
Vezi articolul