„Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”: Olivia Steer, amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru postare

2.374 de vizualizări
Foto: captură – Facebook.com
Olivia Moisescu Venturia, fostă Steer, a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru o postare care punea alături „evreii gazați la Auschwitz” și „comorbiditățile” pacienților COVID, scrie G4Media.ro.

Ce spune CNCD:

„Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.

Pentru aceasta, Olivia Moisescu Venturia a fost amendată cu 5.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Postarea a fost publicată pe 15 iunie 2021.

Ce prevede legislația invocată:

Art 2, alin 1, din Ordonanța Guvernului nr 137/2000: Potrivit prezentei ordonanțe, prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe bază de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice”

Articolul 15 Constituie contravenție, conform prezentei ordonanțe, dacă fapta nu intră sub incidența legii penale, orice comportament manifestat în public, având caracter de propagandă naționalist-șovină, de instigare la ură rasială sau națională, ori acel comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnității ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunități și legat de apartenența acestora la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia”.


5 comments
 1. Intre acest pandemie si lagarele de concentrare nu exista nici un numitor comun.Nazistii au gazat in cel mai mare lagar de concentrare evrei ,tigani ,homosexuali ,femei insarcinate ,batrani ,etc.unii la stanga ,altii la dreapta.
  Orice comparatie cu Holocaustul este ridicola !
  Stau sa ma intreb daca aceasta doamna stie cum il chema pe comandatul lagarului de A ?
  Nu de alta dar in timp ce unii erau gazati pentru altii la cateva sute de metri viata se desfasura normal !
  Omul a fost judecat de polonezi si ceea ce a surprins nu a fost modul in care a raspuns la toate intrebarile ci modul in care in timpul intrebarilor nu a exprimat nici o emotie!
  Poate ca asa e cu acestia cunoscatori care nu au studiat mult la viata lor dar devin ‘guru ‘pentru altii !ma intreb ce replic ar da profesorii de istorie acestei doamne ,un guru a tot si toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

O direcție specială din cadrul ministerului Familiei se va ocupa de copiii neglijați de părinții plecați la muncă în străinătate. Peste 75.000 de copii aveau părinții plecați la muncă în străinătate în primele 6 luni din 2021

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Gabriela Firea, a anunțat într-o conferință de presă, după ședința de Guvern de miercuri, că există o nouă categorie de copii care au…
Vezi articolul