O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj a câștigat Competiția de Inginerie Seismică. În concurență cu ei au fost și studenți de la Berkeley și Politehnica din California, SUA

301 de vizualizări
Foto: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Facebook.com
O echipă de studenți de la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a obținut primul loc la Competiția de Inginerie Seismică, desfășurată în perioada 27 iunie – 1 iulie în Salt Lake City, statul Utah, Statele Unite ale Americii, anunță instituția de învățământ superior într-o postare pe Facebook.

În cadrul Undergraduate Seismic Design Competition 2022, în română Competiția de Inginerie Seismică, au concurat 32 de echipe de la universități din SUA și din întreaga lume. Competiția este organizată anual în SUA de către EERI – Institutul de Inginerie în Cercetare Seismică, organizație non-profit care reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și studenți care studiază inginerie civilă, se arată în descrierea acestei asociații de peste Ocean.

Echipa studenților clujeni a participat la Undergraduate Seismic Design Competition 2022 alături de studenți americani de la marile universități americane Berkeley, Massachusetts, Cornell, New York și Toronto, potrivit sursei citate. Mai este un loc obținut de studenți români. Este vorba despre locul III care a fost revendicat de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Acești au primit, în seara aceasta, și felicitări din partea ministrului Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook: “Felicitări Universității Tehnice din Cluj-Napoca și echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiție de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenților clujeni – locul 1, înaintea unor echipe din universități mondiale de top – sunt excepționale și fac cinste învățământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea!

Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București, pentru locul 3. Între cele două universități românești s-a clasat Cornell University. După UTCB s-au clasat marile universități tehnice din California – Berkeley și San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia și multe alte universități de renume! Multe felicitări și mult succes!”, a transmis oficialul.

Ce au avut de făcut studenții

“Fiecare echipă a proiectat un model complex de clădire înaltă din lemn de balsa [n. red. arbore tropical cu lemn ușor] care va fi testat pe o masă vibrantă. Echipele de studenți sunt evaluate în funcție de prezentarea orală a proiectului, de posterul rezumativ, de designul arhitectural al modelului, de capacitatea lor de a se încadra în criteriile și constrângerile de proiectare, de predicția analitică a performanței modelului și de răspunsul modelului lor în timpul testării pe masa de scuturare / vibrantă”, potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul concursului.

Obiectivele concursului sunt promovarea studiului ingineriei seismice în rândul studenților de la nivel universitar, dar și “să ofere studenților de la licență în domeniul ingineriei civile posibilitatea de a lucra la un proiect practic de proiectare și construcție a unei clădiri cu cadre rentabile care să reziste la solicitări seismice”, conform aceleiași surse. Un alt obiectiv este și “promovarea activităților EERI în rândul studenților de la inginerie civilă, precum și al publicului larg, și încurajarea participării internaționale la aceste activități”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alianța studenților: Guvernul a aprobat doar una dintre propunerile studențești în bugetul de stat / “Cu intervenții modeste nu avem cum să ajungem la 6%” din PIB pentru educație

Doar una dintre propunerile studenților pentru Legea Bugetului de stat pe 2021 se regăsește în proiectul Bugetului de stat, anume cea referitoare la taberele studențești, arată Alianța Națională a Organizațiilor…
Vezi articolul

Alianța Studenților critică lipsa de interes a parlamentarilor care au plasat mai multe prevederi „problematice“ legate de prescripția plagiatului în doctorate sau taxele care se pot modifica în timpul studiilor / Fără alocările necesare de buget, legile vor deveni o formă fără fond, cu impact nul asupra sistemului educațional din România

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) consideră că, deși proiectul Legii învățământului superior, adoptat ieri de Parlamentul României, aduce și „noi măsuri pozitive pentru studenții din România, acesta…
Vezi articolul

Material susținut de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Acordăm burse de cercetare de până la 10.000 de lei per student, spune Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca: Studenții noștri de azi sunt mai pretenţioşi faţă de actul educaţional şi mult mai critici, fapt care ne bucură / Politica noastră este ca toți cei din anul I să primească loc în cămin

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este pe locul 1 în rankingul Scimago 2021, după activitatea de cercetare și pe locul 4 în metarankingul național al celor…
Vezi articolul