O grădiniță a fost închisă temporar din cauza condițiilor igienico-sanitare / Clădirea este degradată, toaletele sunt în curte, iar în săli sunt sobe metalice, lucru interzis în unitățile de învățământ

156 de vizualizări
Foto: ISJ Gorj
Şcoala generală Roşia de Secaş, în subordinea căreia funcţionează grădiniţa din localitatea Tău, a fost sancţionată cu avertisment scris și va putea fi redeschisă după ce vor fi remediate problemele semnalate. Grădinița nu are aviz sanitar, nu este apă caldă la grupurile sanitare situate în curte, două din cele patru cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcţionale, iar pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde normelor. Următorul control va fi în data de 22 octombrie, scrie Agerpres.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au suspendat activitatea grădiniţei din localitatea Tău, comuna Roşia de Secaş, după ce, în urma unui control, au constatat grave deficienţe în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare din cadrul unităţii: nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte, două din cele patru cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcţionale, pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde, perimetrul nu e uşor lavabil şi dezinfectabil, în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unităţile de învăţământ prin OMS 1456/2020 art. 9 lit. c). În plus, clădirea este degradată iar curtea, neamenajată.

Din cauza deficienţelor constatate, Şcoala generală Roşia de Secaş, în subordinea căreia funcţionează grădiniţa din localitatea Tău, a fost sancţionată cu avertisment scris. Activitatea grădiniţei va fi reluată după remedierea deficienţelor constatate, următorul control fiind programat să aibă loc în data de 22 octombrie.

Grădiniţa din localitatea Tău nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare întrucât are grupul sanitar situat în curte, mai informează Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii ar trebui să dezvolte la școală respectul pentru mediu și să învețe despre efectele schimbărilor climatice, începând cu anul școlar viitor. Strategia națională pentru educația pentru mediu, adoptată de Guvern, va fi transpusă în programa școlară

Strategia Națională privind Educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030 a fost adoptată de Guvern miercuri. Documentul prevede că elevii de clasele primare, gimnaziu și liceu vor învăța la discipline…
Vezi articolul
propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

Cu o zi înainte de termenul limită impus profesorilor pentru a declara dacă vor să se vaccineze, Ministerul Educației anunță „disponibilitatea” universităților de Medicină de a le explica celor din învățământ de ce e bună vaccinarea

Universitățile de medicină și farmacie și universitățile care au în structură facultăți de medicină și farmacie își declară disponibilitatea de organizare și participare în webinarii și sesiuni de informare destinate…
Vezi articolul

USR cere o perioadă mai mare de dezbatere publică de 10 zile, pentru legile Educației / Vom susţine în Parlament amendamentele preluate de la societatea civilă, părinţi, elevi şi studenţi, spune senatorul Ștefan Pălărie

Proiectele legilor Educaţiei făcute publice luni “cuprind multe compromisuri politice”, sunt nefundamentate și au nevoie de modificări radicale, a precizat senatorul Ștefan Pălărie într-o scurtă conferință de presă la Parlament.…
Vezi articolul