O grădiniță a fost închisă temporar din cauza condițiilor igienico-sanitare / Clădirea este degradată, toaletele sunt în curte, iar în săli sunt sobe metalice, lucru interzis în unitățile de învățământ

136 de vizualizări
Foto: ISJ Gorj
Şcoala generală Roşia de Secaş, în subordinea căreia funcţionează grădiniţa din localitatea Tău, a fost sancţionată cu avertisment scris și va putea fi redeschisă după ce vor fi remediate problemele semnalate. Grădinița nu are aviz sanitar, nu este apă caldă la grupurile sanitare situate în curte, două din cele patru cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcţionale, iar pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde normelor. Următorul control va fi în data de 22 octombrie, scrie Agerpres.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba au suspendat activitatea grădiniţei din localitatea Tău, comuna Roşia de Secaş, după ce, în urma unui control, au constatat grave deficienţe în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare din cadrul unităţii: nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte, două din cele patru cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcţionale, pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde, perimetrul nu e uşor lavabil şi dezinfectabil, în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unităţile de învăţământ prin OMS 1456/2020 art. 9 lit. c). În plus, clădirea este degradată iar curtea, neamenajată.

Din cauza deficienţelor constatate, Şcoala generală Roşia de Secaş, în subordinea căreia funcţionează grădiniţa din localitatea Tău, a fost sancţionată cu avertisment scris. Activitatea grădiniţei va fi reluată după remedierea deficienţelor constatate, următorul control fiind programat să aibă loc în data de 22 octombrie.

Grădiniţa din localitatea Tău nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare întrucât are grupul sanitar situat în curte, mai informează Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like