O nouă scrisoare a profesorilor de la Colegiul „Gheorghe Șincai” către președintele Iohannis, după discuțiile cu ministrul Cîmpeanu: Nu credem că proiectul de țară România educată este în mâinile potrivite

1.012 vizualizări
Foto: captură – Google Maps
O parte dintre profesorii de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din București i-au adresat o nouă scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, după ce nu au primit niciun răspuns la cea din 20 ianuarie, potrivit G4Media.ro. În noua scrisoare, transmisă după întâlnirea cu ministrul Sorin Cîmpeanu, ei invocă repetat proiectul prezidențial privind educația și susțin: “Într-o Românie Educată, cerințele noastre ar fi fost luate în considerare, fără tăgadă. Așadar, Excelența Voastră, iată de ce nu credem că proiectul de țară pe care îl doriți înfăptuit este în mâinile potrivite”

Profesorii se declară nemulțumiți de întâlnirea pe care au avut-o vineri cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și inspectorul școlar general, Ionel Pușcaș.

„Am reușit, cu greu, printre discursurile despre propriile competențe ale celor care ni se opun, la întâlnirea de vineri, să formulăm cerințele noastre: 1. Primarul Sectorului 4 să retragă plângerile împotriva școlii ca să putem înlocui monologul atacatorilor cu dialogul; 2. Inspectorul școlar general să retragă detașarea în interesul învățământului pentru directoarele de câteva zile numite în fruntea colegiului, fiindcă, prin această detașare, exact interesul învățământului este prejudiciat. Au fost respinse ambele propuneri, cu brutalitate. Într-o Românie Educată, cerințele noastre ar fi fost luate în considerare, fără tăgadă. Așadar, Excelența Voastră, iată de ce nu credem că proiectul de țară pe care îl doriți înfăptuit este în mâinile potrivite și, mai mult, nu credem că vizita domnului ministru, în felul în care s-a derulat, reprezintă răspunsul dumneavoastră la scrisoarea noastră anterioară”, se arată în scrisoare.

Profesorii amintesc că marți o instanță ar putea emite ordonanța președințială de evacuare.

„Ce ne-a mai rămas de așteptat, în aceste momente, domnule Președinte? Răspunsul dumneavoastră. Dacă ne-am înșelat cumva și răspunsul ni l-ați transmis deja prin reprezentanții înaltelor instituții care se vor ocupa de Educarea României, atunci este suficient să ne spuneți că ne-am iluzionat că încă nu ne-ați răspuns”, se încheie scrisoarea semnată „O parte a României (deja) Educate”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comment
  1. Trecând peste faptul evident că acest președinte nu a făcut și nu va face nimic bun pentru România, în general și pentru învățământ, în particular, “protestatarii” de profesie ascund câteva intenții:
    1. Dorința de a prelua din nou conducerea liceului.
    2. Încercarea de a ascunde astfel multiplele ilegalități comise de către “principiala” doamnă Mușătoiu în perioada în care a fost directoare și care au avut drept consecință pierderea unui număr însemnat de procese de către liceu.

    PS Către EduPedu: pe când ancheta jurnalistică referitoare la blocarea conturilor liceului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevul care a agresat-o pe dirigintă nu are voie să intre în şcoală timp de cinci zile, a decis Consiliul de administrație / Conducerea colegiului “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a cerut poliției să asigure personal specializat de pază

Elevul de clasa a VIII-a care a agresat-o pe dirigintă luni nu are voie să intre în școală timp de 5 zile, anunță Inspectoratul școlar Mureș, potrivit Agerpres. Decizia a…
Vezi articolul

Aproape 300 de monitorizări ale școlilor din București, decise de inspectoratul școlar. În toate, media elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale a fost sub 7, pe una sau ambele discipline – Raport

Inspectoratul școlar al Municipiului București a decis monitorizarea a 294 de școli care “au obținut performanțe scăzute la simularea Evaluării Naționale”, adică cu media notelor sub 7 / probă de…
Vezi articolul

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, anunță operatorii din domeniu. Consiliul Județean Prahova susține că nu s-au alocat bani de la bugetul de stat pentru decontarea biletelor

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, din cauza mai multor neclarităţi din prevederile legislative emise de Guvern, în urma cărora operatorii…
Vezi articolul