O nouă simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, în perioada 17-19 aprilie, organizată de Inspectoratul Școlar Iași / Directorii de școli decid înscrierea la simulare

31.134 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Elevii din județul Iași ar putea susține în perioada 17-19 aprilie o nouă simulare a examenelor naționale de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Această decizie vine ca urmare a rezultatelor scăzute obținute la simulările organizate de Ministerul Educației, conform ziaruldeiasi.ro.

La probele organizate de ISJ Iași, pe 17, 18 și 19 aprilie, vor participa doar elevii de la școlile în care conducerea decide înscrierea la simulare. Potrivit ISJ Iași, până pe 1 aprilie vor fi anunțate școlile care vor lua partea la aceste testări. 

„În această perioadă, directorii școlilor consultă profesorii și consiliile de administrație, analizând exact cum poate fi adaptat programul lor pentru a include această simulare. Școlile pot refuza participarea la simulare sau o pot adapta în felul lor, în cazul în care au gândit altceva la nivelul unității

Sunt unități care au avut deja, prin planurile remediale, stabilită o nouă simulare. Nu vrem să îi încărcăm, vrem doar să venim în sprijinul celor care își doresc. Noi sperăm să fie cât mai multe școli care vor participa”, a transmis purtătoarea de cuvânt a ISJ Iași, Antonina Bliorț, citată de Ziarul de Iași.

  • Patru din cinci elevi din mediul rural din Iași au luat note sub 5 la simularea Evaluării Naționale 2024, la Matematică. 

Inspectoratul școlar județean Iași a început verificări în școlile cu rezultate slabe, din mediul rural, pentru a găsi problemele dar și soluții, în timp util până la examenul real din vară. Printre explicații ar fi faptul că elevii care acum sunt în clasa a VIII-a au început gimnaziul în plină pandemie, un an au învățat online, și “au pierdut startul”, a declarat Luciana Antoci, șefa ISJ Iași pentru Edupedu.ro, pe 26 februarie.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


9 comments
  1. foarte utile mi se par simulările. in lipsa tezelor de exemplu, e metoda f buna că elevii să își cunoască nivelul momentan. mr

  2. La Iași, în loc să fie 5 module între 7 vacanțe, au ajuns să fie câteva săptămâni de școală între simulările lunare…

  3. Pierdere de timp si stres inutil, o implicare mai mare a cadrelor didactice in timpul orelor de scoala si atentia indreptata catre elev ar fi mult mai eficiente.

  4. Eu aș fi de părere să se susțină proba după vacanța de Paște. Mai sunt lucruri de învățat și, în vacanță, nu repetă aproape deloc, chiar se uită unele cunoștințe.

  5. Mai bine s-ar reintroduce tezele pe 3 semestre. Asta ar fi o metoda de organizare a minții elevului, de a avea o grijă, de a-și sistematiza în cap materia. Îl face mai ordonat, organizat, mai responsabil. Alt fel se apuca de…droguri etc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse sa își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei

Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa…
Vezi articolul

Orele elevilor care nu dau simulările naționale pentru Evaluarea Națională și BAC 2024 trebuie să se desfășoare corespunzător, le transmite Ministerul Educației școlilor

Școlile trebuie să ia toate măsurile ca orele elevilor care nu sunt implicați în simulările examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) să se desfășoare în mod corespunzător, potrivit procedurii…
Vezi articolul