BAC 2022. Vineri, 1 iulie, se afișează rezultatele finale, după contestații

22.150 de vizualizări
Foto © Andreaobzerova | Dreamstime.com
Rezultatele finale la Bac 2022, după recorectarea a peste 49.000 de mii de lucrări contestate, vor fi afișate vineri, 1 iulie. Media de Bac este importantă pentru că multe facultăți au admitere pe bază de dosar, nu examen.

49.091 de contestații au fost făcute anul acesta de candidații de la Bac 2022, cu 6889 mai puține decât anul trecut, potrivit Biroului de presă al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro.

Dintre cei 126.454 înscriși anul acesta la Bac 2022, 111.329 sunt din generația curentă și 15.125 din seriile anterioare, potrivit cifrelor ministerului Educației.

Rata de promovare, 73,3%, a fost cea mai ridicată din ultimii 12 ani, înainte de contestații, ținând cont și de faptul că au fost înscriși cei mai puțini elevi din ultimii 30 de ani. Este și cea mai mare rată de promovare de la introducerea camerelor de filmat în sălile de clasă, de la Bacalaureat 2011. 

Top 3 cele județe care au avut cele mai bune rezultate înainte de contestații sunt: Cluj cu o rată de 85,1%, Iași, cu 81,7%, Galați cu 81,6%, Brăila cu 81,3%, iar București este pe locul 5 cu 77,4%.

La polul opus, sunt județele Ilfov, cu 47%, Giurgiu cu 55% și Călărași cu 57%. În Călărași, lucrările la Bacalaureat 2022 au fost corectate digitalizat, iar rata de promovare față de anul trecut a avut cea mai mare scădere. Ministerul Educației a evitat să dea explicații, sugerând doar că este pilotarea este irelevantă în acest județ pentru că s-au înscris puțini candidați, puțin peste 1000.

Candidații la Bac 2022 au depus cu 12% mai puține contestații, față de anul trecut, reiese din datele de la Biroul de presă al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro.

Cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română, 22.169 de contestații. La proba obligatorie a profilului, 13.218 contestații. 13.281 au fost depuse la proba la alegere a profilului și specializării, iar la limba maternă 423 de contestații. La toate materiile s-au înregistrat mai puține contestații decât anul trecut, potrivit biroului de presă al ministerului Educației, într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației a anunțat în ziua publicării primelor rezultate de la Bac 2022, o analiză a liceelor cu rezultate slabe: “Ne vom apleca o atenție specială asupra acelor școli care nu au avut elevi înscriși la Bac”, spune ministrul.

De precizat, anul trecut au fost anunțate controale la școlile cu rezultate slabe la Bac, dar până acum nu se cunosc rezultatele sau dacă au avut loc aceste verificări.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și: Cele mai bune licee din România, în funcție de mediile de la Bacalaureat 2022 – clasament al platformei BAC+
Bacalaureat 2022: Lista celor 42 de licee în care niciun elev nu a promovat examenul

1 comment
  1. “Rata de promovare, 73,3%, a fost cea mai ridicată din ultimii 12 ani” – au inceput sa constientizeze ca numai invatand ajungi cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O elevă care a primit notă mai mică la limba romană, după contestații la Bacalaureat, solicită o reevaluare națională a lucrărilor: Mi-aș dori să se schimbe ceva în sistemul de învățământ, care ne vrea agramați. Sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli

O absolventă de filologie a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați solicită „o reevaluare națională a lucrărilor, realizată de profesori competenți”. Aceasta a contestat nota 9,50 obținută la proba de…
Vezi articolul

Baremele și subiectele de la Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie, Bac 2021, au fost publicate de Ministerul Educației. Descarcă din articol baremele

Baremele și subiectele de la Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie au fost publicate la ora 15:00, de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro. Pentru probele de la Geografie, Filosofie, Logică, Economie,…
Vezi articolul