OFICIAL Pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 se face în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare. Profesorii care scanează lucrările primesc 160 de lei pe zi

21.865 de vizualizări
Foto: © Potatushkina | Dreamstime.com
Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023, în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare, a fost publicat în Monitorul Oficial. Profesorii care scanează lucrările primesc 160 de lei pe zi. Un profesor evaluator în format digital la Evaluarea Națională 2023 va fi plătit cu 15 lei/lucrare corectată. Profesorii evaluatori de la  Bacalaureat 2023 vor primi 19 lei pe lucrare corectată.

Modalitatea de organizare și desfășurare a evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cele 6 județe se stabilește prin proceduri elaborate de Ministerul Educației în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a acestui ordin.

Prin acest ordin a fost aprobată plata cadrelor didactice, asistenți cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise din centrele de examen din județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare și a profesorilor evaluatori din cadrul comisiilor din centrele zonale de evaluare/centrele regionale/județene de soluționare a contestațiilor, după cum urmează:

  • cadrele didactice, asistenți în centrul de examen cu atribuții privind scanarea lucrărilor scrise: 160 lei/zi; 
  • profesor evaluator în format digital din cadrul evaluării naționale: 15 lei/lucrare corectată;
  • profesor evaluator în format digital din cadrul examenului național de bacalaureat: 19 lei/lucrare corectată.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise din cadrul pilotării evaluării digitalizate din cele 6  județe pot fi numiți profesori evaluatori și din municipiul București. 

Pentru celelalte categorii de personal didactic din comisiile organizate în unitățile de învățământ pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a/comisiile din centrele de evaluare/comisiile de contestații pentru evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a/comisiile de bacalaureat din centrele de examen și din centrele zonale de evaluare se aplică prevederile anexei nr. 4 la Ordinul ministrului educației nr. 4.143/2023.

Ordinul privind pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cadrul evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și al examenului național de bacalaureat — 2023

Informații de context despre pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

În iulie 2021, fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu declara în exclusivitate pentru Edupedu.ro că din 2022 corectarea la examene va fi digitalizată. Scanarea lucrărilor pe care se aplică un cod de identificare se va face în sala de examen, în prezența candidaților. Corectarea va fi online, făcută de evaluatori care nu pot comunica între ei.

În 2022, pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat s-a făcut în județele Călărași și Dâmbovița. Profesorii care au scanat lucrările elevilor au primit 150 de lei pe zi.

Secretarul de stat Sorin Ion spunea în decembrie 2022 că Ministerul vrea să achiziționeze o platformă pentru corectarea digitalizată. Corectarea de la examenele Evaluarea Națională și BAC 2023 ar putea fi digitalizată în toată țara. Profesorii evaluatori vor fi formați în luna mai, iar „o lucrare dată în Iași poate fi corectată de un profesor de la Constanța și unul de la Timișoara”.

Foto: © Potatushkina | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


4 comments
  1. Trebuie menționat că sunt 15 lei/ 19 lei/ 160 lei pe zi impozabili, adică aproximativ 11 lei/ 14 lei/ 120 lei pe zi. Din partea mea putea să fie și 50 lei pe lucrare că tot nu vreau! Să corecteze cine dorește!

  2. Jegurile încep in judele care au cei mai putini greviști.
    Jigodiilor acum puteți sa inovati, dar pana acum mureati cu proiectele de gât.
    Sper sa aveți aceeași soarta grea pe care o duc și profesorii acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Creștere de aproape 10 ori a numărului localităților în care rata de incidență a sărit de 3 la mie, într-o singură săptămână. Printre ele – Cluj-Napoca, Brașov și Oradea. În acestea școala rămâne deschisă pe baza ratei de vaccinare a profesorilor

În prima zi de școală din acest an calendaristic, 3 ianuarie 2022, erau 15 localități pe lista celor cu rata de incidență de peste 3 la mie, potrivit datelor Ministerului…
Vezi articolul

Profesoara Maria Manea, despre meditațiile cu elevii de la clasă: Se întâmplă adesea ca elevii să meargă împreună cu învățătoarea la afterul la care lucrează. Acesta este fenomenul care ar trebui să înceteze

„Se întâmplă adesea ca elevii să meargă împreună cu învățătoarea la afterul la care aceasta lucrează. Acesta este fenomenul care ar trebui să înceteze. Că pot găsi profesorii variante prin…
Vezi articolul