OFICIAL Reprezentanții sindicatelor din școli, puși de ministrul Educației să stabilească indicatorii de performanță pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar, alături de directori / Cîmpeanu înființează o nouă comisie de evaluare a profesorilor în fiecare școală

9.595 de vizualizări
Foto: Marília Castelli – Unsplash
Reprezentanții sindicatelor din școli sunt învestiți prin ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să stabilească indicatorii de performanță din cadrul fișelor de evaluare și autoevaluare pentru cadrele didactice și personalul didactic auxiliar. Decizia a apărut miercuri în Monitorul Oficial.

Concret, ordinul 3.189 din 27 ianuarie 2021 aduce schimbări în metodologia de evaluare anuală a activității personalului didactic. Cea mai importantă este introducerea a „câte un reprezentant al fiecărei organizații sindicale afiliate la federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ” într-o poziție cheie pentru evaluarea profesorilor.

Mai exact, modificarea este următoarea:

„Art 2, alin (5) Indicatorii de performanță din cadrul afișelor de autoevaluare/evaluare pentru toate cadrele didactice și pentru personalul didactic auxiliar se stabilesc de către directorul și directorul adjunct al fiecărei unități instituții de învățământ, împreună cu responsabilul coordonatorul comisiei pentru curriculum sau al compartimentului funcțional și câte un reprezentant al fiecărei organizații sindicale afiliate la federațiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ, care au membrii în unitatea de învățământ, cu respectarea domeniilor și criteriilor din fișele cadru”.

În ordinul inițial, nr 6.143/2011 forma acestui articol era:

„Indicatorii de performanță din cadrul fișelor de autoevaluare/evaluare pentru toate cadrele didactice și didactice auxiliare se stabilesc de către directorul și directorul adjunct al fiecărei unități/instituții de învățământ, împreună cu responsabilii/coordonatorii comisiilor metodice sau al compartimentelor funcționale, cu respectarea domeniilor și criteriilor din fișele cadru”.

Ordinul de ministru al Educației mai prevede și înființarea unei noi comisii în școală. Este vorba despre comisia de evaluare a activității cadrelor didactice, care are un caracter temporar. Este formată din cadre didactice care nu fac parte din Consiliul de administrație al școlii.

„Art 51 Evaluarea activității cadrelor didactice se realizează la nivelul unității instituției de învățământ de către o comisie de evaluare cu caracter temporar, stabilită din cadre didactice care nu fac parte din Consiliul de administrație, la propunerea Consiliului profesoral, cu aprobarea Consiliului de Administrație uită ție instituției de învățământ. Componența și numărul de membri ai comisiei se stabilesc prin procedură proprie, în funcție de particularitățile unității instituției de învățământ, și este condusă de un responsabil. Comisia se constituie prin decizia directorului unității instituției de învățământ până la data începerii activității de evaluare.

Reamintim că o serie de comisii au fost desființate de fostul ministru, Monica Anisie, anul trecut.

Ordinul ministrului Educației este semnat de secretarul de stat Gigel Paraschiv, considerat omul de încredere al lui Sorin Cîmpeanu, cu atribuții pe învățământul universitar, actul normativ fiind exclusiv pentru preuniversitar.

Photo by Marília Castelli on Unsplash


3 comentarii
  1. Deci dacă un profesor de materie mai dificila, de exemplu matematica, nu are olimpici, ii lăsați sa crape de foame cu un salariu de mizerie sau ii obligați sa își sacrifice timpul liber și weekendurile ca să dea din greu meditații unor elevi lenesi, împinși de la spate de părinți.
    Iar profii de materii mai ușoare, care au olimpici, capătă salarii mari și nemeritate.

    1. Comisiile metodice s-au desfiintat. Comisiile pe probleme temporare si permanente nu. Exact ce era mai aiurea. Macar cele metodice erau pe disciplina ta, dar acestea pe probleme nu-si au locul in mana unui profesor: Comisia corn si lapte? Comisia Covid? Comisia discriminare? Comisia violenta? Ce Dzeu?? Nu suntem nici DSP, nici politisti, nici contabili, nici membri in partidele minoritatilor, nici bancheri. Stiam ca suntem bone, psihologi, psihiatri, medici UPU, oameni de serviciu, paznici, instalatori, dar cu atatea comitii si comitele vom ajunge sa le facem chiar pe TOATE TOATE gratis si fortat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Q&A Coronavirus: Pot să merg în alt oraș unde pot să stau într-o locuință care îmi oferă condiții mai bune pentru familie, cu copiii, pentru a rămâne în autoizolare? La “activități sportive” poate fi inclus şi mersul pe bicicletă? Răspunsurile oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului pe tema COVID-19 a realizat un material prin care sunt acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni pentru lămurirea unor situații…
Vezi articolul

Fenomenul Brașov – Elevii cer procurorilor să-l cerceteze pe inspectorul școlar din Brașov și Ministerului Educației să trimită corpul de control la inspectorat

“Solicităm public Ministerului Educației Naționale să trimită corpul de control pentru cercetarea ISJ Brașov și a celor trei licee implicate. Totodată, solicităm Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov să dispună…
Vezi articolul

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre revenirea la școală în format fizic a tuturor elevilor: „Ar trebui ca pandemia să fie foarte bine controlată și incidența să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple în două săptămâni”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seara, la TVR, că revenirea la cursuri în format fizic a tuturor elevilor s-ar putea face doar dacă pandemia este „foarte controlată” și…
Vezi articolul