OFICIAL Șerban Valeca este propunerea PSD pentru șefia Educației, a anunțat Viorica Dăncilă

569 de vizualizări
Șerban Valeca a fost votat astăzi, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, să fie propunerea pe care social-democrații o vor transmite luni președintelui Klaus Iohannis pentru a ocupa funcția de ministru al Educației, a anunțat oficial premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a anunțat, într-o conferință de presă la finalul ședinței CEX, schimbarea Anei Birchall de la Justiție cu Dana Gârbovan, și propunerea lui Mihai Fifor la Ministerul de Interne.

La Educație, “Șerban Constantin Valeca, cercetător, fost ministru pentru cercetare”, a fost propunerea votată astăzi în CEX, a declarat Dăncilă.

Amintim că decizia din CEX a fost luată după ce, inițial, Viorica Dăncilă a avansat ca propunere pentru șefia Ministerului Educației numele actualului secretar de stat Florian Lixandru. Propunerea a generat nemulțumirea baronilor locali, potrivit surselor Edupedu.ro, care l-au criticat pe acesta pentru lipsa inițiativelor în educație și pentru supunerea în fața tuturor miniștrilor pe care i-a avut.

Șerban Valeca (63 de ani) este președintele PSD Argeș, este vicepreşedintele Senatului și a fost de două ori ministru al cercetării: o dată în guvernul Grindeanu și în guvernul Adrian Năstase. Amintim că numele lui Șerban Valeca a fost vehiculat la cercetare și la finalul anului trecut, funcție preluată până la urmă de Daniel Breaz.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like