Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022: elevii români au obținut șapte medalii, dintre care trei de aur, la competiția susținută în engleză

6.056 de vizualizări
Lotul olimpic la Geografie / Foto: Ministerul Educatiei
Lotul olimpic la Geografie / Foto: Ministerul Educatiei
Lotul olimpic al României la Geografie a obținut șapte medalii la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022, la care au participat atât echipele de juniori, cât și cele de seniori. Medaliile de aur la EGeo 2022 au fost obținute, din lotul României, de către elevii Andreea Șoie – clasa a IX-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, Vlad-Luca Orșa – clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara și Andrei Fedorenciuc – clasa a XI-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa (EGeo 2022) este la a VII-a ediție, care s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țări. Olimpicii români au susținut probele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, anunță Ministerul Educației.

Competiția a fost compusă din trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) şi o probă multimedia, precizează Ministerul.

Olimpicii români din lotul de juniori, la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022:
  • Andreea Șoie – medalie de aur – elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara
  • Vlad-Luca Orșa – medalie de aur – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara
  • Ianis Răzvan Costin Cojocaru – medalie de argint – elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești
  • Tudor-Alexandru Minaev – medalie de bronz – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci” din Brăila
Olimpicii români din lotul de seniori, la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa 2022:
  • Andrei Fedorenciuc – medalie de aur – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași 
  • Svenja Alexia Papirowski – medalie de bronz – elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București
  • Andrei Ionescumedalie de bronz – elev în clasa a X-a Complexul Educațional „Lauder-Reut” din București
  • Matei Mirea – elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București

Profesorii coordonatori ai Loturilor României sunt Mihaela Cornelia Fiscutean – Colegiul Naţional din Iaşi, Cristina Pârvu – Centrul Național de Evaluare si Examinare și Sebastian Florescu – Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Loturile României la Geografie / Foto: Ministerul Educației

Vezi aici site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo 2022)

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Șapte medalii pentru echipele României la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (juniori și seniori)

Bilanțul participării loturilor olimpice de geografie (juniori și seniori) la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo) este de șapte medalii (patru medalii la juniori și trei medalii la seniori). 

În secțiunea rezervată juniorilor, s-au impus Andreea Șoie (clasa a IX-a/Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) & Vlad-Luca Orșa (clasa a X-a/Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara) – medalii de aur, Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești) – medalie de argint și Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz.

În competiția seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași) a obținut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) și Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educațional „Lauder-Reut” din București) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte și Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vianu” din București).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare si Examinare) și Sebastian Florescu (ISJ Argeș).

Ediția din acest an s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țări. Olimpicii români au  susținut pobele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) şi o probă multimedia.”


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două din 5 gravide adolescente din zonele rurale defavorizate din România nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare – Studiu și infografic Salvați Copiii

Vârsta medie la nașterea primului copil în cazul mamelor adolescente din zonele rurale defavorizate din România este de 16 ani la prima naștere și de 18 ani la al doilea…
Vezi articolul

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, reacție la declarația lui Orban: Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar. Deschiderea noului an școlar, sub semnul întrebării dacă nu vor fi majorate salariile

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020 va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot…
Vezi articolul