Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Chimie, Fizică, de Lingvistică, de Limba ucraineană maternă au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

14.053 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora, organizarea etapelor pe școală, locale, județene, dar și despre subiecte, corectarea lucrărilor și departajarea elevilor, după caz.

Momentan, pe edu.ro nu sunt disponibile toate regulamentele, deoarece sunt publicate treptat de către Minister, dar EduPedu.ro va publica știri la apariția altor documente. În acest articol se găsesc legături și către celelalte regulamente publicate până acum.

Regulamentele din acest articol, publicate oficial recent, dar și azi pe 15 martie, vizează olimpiadele naționale de Fizică, de Chimie (cu anexa), Lingvistică, Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de auz, Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere, Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” (cu anexa), Olimpiada Națională de Religie Romano-Catolică de Limba Maghiară, Olimpiada Națională de Religie – cultele Reformat, Evanghelic și Unitarian, Olimpiada Națională de Istoria și tradițiile minorității maghiare, Olimpiada de Limbă şi literatură ucraineană maternă, Concursul Național Istoria și tradițiile ucrainenilor din România, Olimpiada de religie – Cultul Musulman în limba turcă. Documentele pot fi consultate mai jos.

  • Pe 4 martie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiada de limba și literatura română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora – clasele V-VIII, olimpiada de Limbi clasice: greacă veche, latină, olimpiada de Inovare și creativitate digitală – InfoEducație, olimpiada pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură” – clasele V-VIII, cea de Limba și literatura turcă – maternă și modernă, de Limba și literatura maghiară „Mikes Kelemen”. De asemenea, în același articol sunt și regulamentele pentru Concursul Național de selecție Horatianum – limba latină, Olimpiada Națională de lectură „Lectura ca abilitate de viață” – clasele IX-XII (OLAV), Olimpiada Națională interdisciplinară de Limba și literatură română și religie „Cultură şi spiritualitate românească” – clasele V-XII, Olimpiada Națională de Limba Rromani, Concursul național „Istoria şi tradiţiile rromilor”.
  • Pe 2 martie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Limba și literatura română (gimnaziu și liceu), Pregătire Sportivă Teoretică, Informatică, Arte vizuale, arhitectură și istoria artei, Arta Actorului, Coregrafie, Limba și literatura polonă (maternă), Matematică pentru secțiile cu predare în limba maghiară și olimpiadele din aria curriculară Tehnologii.
  • Pe 26 februarie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie, Limba rusă modernă, Concursul Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a „Olimpiada Satelor din România” și Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale (cu anexele).
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Fizică, în anul școlar 2021-2022:

Etapa județeană pentru olimpiada de Fizică este, conform calendarului oficial, pe 19 martie 2022. Regulamentul de mai sus conține și o anexă cu programele pentru olimpiadă.

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Chimie, plus Anexă, în anul școlar 2021-2022:

Etapa județeană pentru olimpiada de Chimie este pe 20 martie 2022, potrivit calendarului anunțat pe 21 februarie.

Anexă la regulamentul Olimpiadei Naționale de Chimie, referitoare la programele pentru olimpiada de chimie (clasele VIII-XII) din anul școlar 2021-2022:

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Lingvistică „Solomon Marcus”, clasele IX-XII, în anul școlar 2021-2022:

Conform documentului de mai sus, “Olimpiada se adresează elevilor din ciclul liceal, înmatriculați la o unitate de învățământ din România în clasele a IX-a – a XII-a, indiferent de limba de școlarizare (școli cu predare în limba română și școli cu predare în limbile minorităților naționale/într-o limbă străină). Participarea la competiție este opțională și individuală”. De asemenea, “Olimpiada reprezintă prima etapă de selecție a lotului României pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică (International Linguistics Olympiad, IOL), ediția 2022″.

Organizatorii Olimpiadei naționale de Lingvistică au anunțat pe Facebook, de pe 28 februarie, că s-au deschis înscrierile pentru elevi în acest formular online pentru etapa națională de pe 19 martie, cu desfășurare online. Regulamentul a fost postat pe edu.ro de Ministerul Educației pe 14 martie, iar înscrierile se închid astăzi, 15 martie 2022, la ora 23:59.

Articolul 3, alineatul 1, precizează că Olimpiada de Lingvistică din România este o competiție organizată de Ministerul Educației, în colaborare cu Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”.

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional pentru elevii cu deficienţe de auz, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Naţional pentru elevii cu deficienţe de vedere, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, plus Anexă, în anul școlar 2021-2022:

Anexă – programa Concursului Național de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici”:

Regulament specific privind privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naționale de Religie Romano-Catolică de Limba Maghiară, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naționale de Religie – cultele Reformat, Evanghelic și Unitarian, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naționale de Istoria și tradițiile minorității maghiare, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de Limbă şi literatură ucraineană maternă, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național Istoria și tradițiile ucrainenilor din România, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei de religie – Cultul Musulman în limba turcă, în anul școlar 2021-2022:
Vezi și:
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Sârbă și Slovacă maternă, au fost publicate de Ministerul Educației. Nu au apărut pentru Olimpiadele de Fizică, de Chimie – DOCUMENTE
Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2022
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Greacă veche, Latină, de lectură și de Inovare și creativitate digitală au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Limba și literatura Română, Informatică, Coregrafie și Pregătire Sportivă Teoretică au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie și Limba rusă, au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de Istorie, Geografie, Limbi romanice, Engleză și Franceză, publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Regulamentele actualizate pentru olimpiadele și competițiile școlare în anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Fundația Nouă ne pasă

Blestemul învățământului simultan. Profesoară: Rezultatele lor sunt în scădere cu 50% față de elevii care învață normal / Școală ca în secolul XIX, cu elevi de la mai multe clase adunați la un loc, fiindcă altfel legea o desființează

Cele mai mari probleme de echitate sunt la sat, iar cei mai defavorizați educațional sunt copiii pe care sistemul i-a adus în situația învățământului simultan, unde elevii de clase diferite…
Vezi articolul

SURSE Toate liceele vor putea organiza examen de admitere la clasa a IX-a, acolo unde există concurență, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar / Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va fi înaintea admiterii și susținută de către toți elevii

Liceele din întreaga țară vor putea organiza concurs de admitere pe 90% din locuri, potrivit prevederilor din proiectul legii învățământului preuniversitar, varianta Deca, conform surselor Edupedu.ro. Reamintim forma precedentă a…
Vezi articolul