Opoziție față de reluarea cursurilor în format fizic: Trei sferturi dintre studenții cursurilor de licență și peste 90% dintre cei de la cursurile de master ale SNSPA vor continuarea predării online – sondaj

15.181 de vizualizări
Foto: SNSPA
Trei din patru studenți înscriși la licență în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și peste 90% dintre cei înscriși la master optează pentru cursurile online, întrebați fiind dacă doresc continuarea școlii cu prezență fizică sau online, potrivit unui sondaj intern ale cărui rezultate au fost publicate luni de SNSPA. Sondajul a fost luat în urma deciziei autorităților privind reluarea cursurilor în format fizic, după o scurtă perioadă de tranziție, ca urmare a ieșirii din starea de alertă.

Potrivit SNSPA, 91% dintre studenții facultăților din cadrul acestei școli au participat la acest sondaj, desfășurat în perioada 9-11 martie.

Rezultatele arată că, la master, peste 90% dintre studenții din cadrul tuturor facultăților optează pentru online. În același timp, la studiile de licență, există unele diferențe: la toate facultățile, studenții din anul 3 optează covârșitor (peste 80-90%) în favoarea online, pe când în anul 1, la unele facultăți, ceva mai mulți studenți – dar mai puțin de jumătate – preferă prezența fizică: 42% dintre studenții din anul 1 de la Științe Politice și de la Comunicare-Relații Publice aleg “în clasă.

Consultare studenti SNSPA / Sursa: SNSPA.ro
Citește și:
Ministrul Cîmpeanu “pare să nu înțeleagă cum funcționează statul de drept” – Cristian Pîrvulescu, SNSPA / Acesta insistă asupra valabilității Ordonanței 99, ce permite o perioadă de tranziție din online la predarea față în față “pe întreg parcursul anului universitar”
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca  va avea o perioadă de tranziție pentru reluarea cursurilor față în față, care încep din 28 martie
Protest al studenților din Cluj față de declarațiile ministrului Educației privind revenirea în totalitate la cursurile față în față

7 comments
  1. Nu isi pot gasi asa de repede un spatiu locativ. Mi se pare mai corect sa fie in sistem hibrid. Sa pot termina si cei care nu au avantajul de a locui in marile orase universitare.

  2. Nu vor pentru ca sunt influențați! Dar e cea mai bună deci,ie fata in fata! Pentru ei! Or sa mulțumească mai tarziu! Pro lena e alta!cat e de conștientizata…!

  3. Să reînființeze secția fără frecvență.
    Poate sunt persoane care trebuie să se susțină material.

  4. Și v-ați întrebat și de ce? Unii și-au făcut contracte de muncă, crezând că o să se continue online, așa cum li s-a fost spus la începutul semestrului, și este o absurditate ca într-un termen atât de scurt studenții să își caute chirii pentru o perioadă de numai 2 luni. Studenții nu vor doar online, vor să înceapă fizic. Dar nu așa. Vor de la începutul anului, și anunțați din timp. Dacă la Consiliu se anunța „De la începutul anului universitar 2022-2023 cursurile se vor relua în format fizic” nu ar mai fi avut nimeni nicio problemă.

  5. Ca student in anul 2 va zic ca e normal sa se vrea continuarea anului in online. Cum altfel mai putem fenta inca un semestru?

    Treceti la facultate putorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Andreia Bodea: La 5 atenționări se scade un punct la purtare, prin decizia consiliului profesorilor clasei, potrivit regulamentului școlii noastre. Unii au avut 2-3 atenționări, alții au avut 4 și s-au oprit

„La 5 atenționări se scade un punct la purtare prin decizia consiliului profesorilor clasei”, a declarat Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, pentru TVR Info. Din…
Vezi articolul

Educația financiară nu are legătură cu îmbogățirea rapidă, ci cu înțelegerea banilor și a deciziilor care ne influențează viața – mesajul președintelui interimar Ilie Bolojan către elevi și studenți, de Ziua Educației Financiare

„Educația financiară nu este un avantaj, ci o necesitate” și „nu are legătură cu îmbogățirea rapidă, ci cu înțelegerea banilor și a deciziilor care ne influențează viața”, este mesajul președintelui…
Vezi articolul

Oamenii de știință au descoperit urmele unui ghețar modern pe Marte care ar putea susține viitoarele misiuni umane / Cercetător: Sarea s-a format peste ghețar păstrând forma gheții de dedesubt, până la detalii precum crevasele și benzile de morene

Rămășițele unui ghețar modern au fost găsite aproape de ecuatorul planetei Marte, sugerând că gheața ar putea încă exista la mici adâncimi în acea zonă. Dacă este confirmată, o astfel…
Vezi articolul