Ore scurtate la 30 de minute și pauze de 5 minute, joi, la Colegiul Național „I. L. Caragiale” din București din cauza unei avarii la rețeaua de gaze

7.141 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Părinții elevilor Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” din București ne-au semnalat pe adresa redacției că joi, 8 decembrie, elevii vor avea program redus – 30 de minute ora și 5 minute pauza. Unitatea de învățământ a anunțat părinții printr-un mesaj pe Whatsapp că primăria a decis oprirea gazelor din cauza unor lucrări. Legat de posibilitatea ca elevii să învețe online în data de 8 decembrie, conducerea le-a transmis părinților că: “în situația dată, ISMB-ul nu aprobă orele on-line”. Părinții se plâng însă că este foarte frig în sălile de clasă de când au scăzut temperaturile, în jur de 17-18 grade.
  • Edupedu.ro a contactat Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a cere o opinie, dar până la publicarea articolului nu am primit nici un răspuns. Îl vom publica imediat ce îl vom primi.
  • În Colegiul Național “I. L. Caragiale” din București, situat în sectorul 1 al Capitalei, învață 44 de clase, în total peste o mie de elevi.

Părinții mai multor elevi ai Colegiului Național “I. L. Caragiale” au semnalat Edupedu.ro că joi, 8 decembrie, elevii colegiului vor face ore mai scurte, de 30 de minute, și pauze de 5 minute. Primăria a anunțat lucrări la rețeaua de gaze, iar centrala unității de învățământ nu poate fi pornită.

Programul primit de părinți pentru ziua de joi, 8 decembrie

Legat de posibilitatea ca elevii să învețe online joi, conducerea colegiului le-a transmis părinților că “în situația dată, ISMB-ul nu aprobă orele on-line”.

Teoretic, vineri, programul elevilor ar trebui să revină la normal, dat fiind că mesajul conducerii Colegiului Național “I. L. Caragiale” făcea referire doar la ziua de joi, 8 decembrie.

Frig în clasele din unitatea de învățământ este însă zilnic. Elevii le povestesc părinților că stau la ore cu gecile pe ei la o temperatură de 17-18 grade.

S-a ajuns în această situație pentru că centrala unității de învățământ are nevoie de doi fochiști, în 2 ture, pentru a supraveghea focul, iar unul dintre ei a ieșit la pensie. Potrivit conducerii colegiului, postul de muncitor calificat-fochist este blocat.


1 comment
  1. Fochistii lucreaza 24/7. Este nevoie de un numar de 3 fochisti, dar asa cum este ”in sistem”, cand unul dintre angajati iese la pensie, postul se blocheaza. IN PLUS, aceasta munca la stat este platit mult sub nivel. Caragiale nu este singurul in discutie, dar vad ca se da importanta doar la ”astia smecherii de pe Dorobanti”. Sunt licee si scoli generale in aceeasi situatie sau chiar mai rau, de se merge ”pe barba administratorului” cu caldura. Nu doar bogatanii sufera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Gabriel Bădescu: Este populară ideea de a diferenția cât mai rapid elevii pe trasee educaționale, unii cu matematica, alții cu poezia. Din PISA, știm că măsura aceasta nu crește performanța, în schimb, tinde să scadă echitatea și mai mult

„Este populară o idee în discursul public la noi, aceea de a diferenția cât mai rapid elevii pe trasee educaționale, unii cu matematica, alții cu poezia, de la nivel cât…
Vezi articolul

Manipularea datelor privind competențele digitale ale elevilor români, făcută de Ministerul Educației și Universitatea din București care prezintă „coafat” raportul internațional ICILS 2023 / Instituțiile au omis deliberat datele esențiale despre realitatea din școli: elevii români de clasa a VIII-a – ultimii din Europa în utilizarea eficientă a tehnologiei

Ministerul Educației și Universitatea din București au omis deliberat datele despre competențele digitale ale elevilor și pe cele care arată cât de rău stă țara noastră la capitolul alfabetizare informațională,…
Vezi articolul

Misiune spațială românească la bordul Stației Spațiale Internaționale – DropCoal, prin care oamenii de știință pot învăța cum să administreze mai bine medicamente astronauților sau să alimenteze navele spațiale

Compania Romanian InSpace Engineering (RISE) va lansa, la începutul lunii noiembrie, către Staţia Spaţială Internaţională misiunea Drop Coal, un experiment ştiinţific dezvoltat integral în România, în cadrul unui proiect finanţat…
Vezi articolul