Orele pierdute să fie recuperate la începutul anului școlar viitor, dacă greva ține 2-3 săptămâni – propunere a reprezentanților părinților și elevilor, de la pupitrul Guvernului

23.252 de vizualizări
Foto: © Inews77 | Dreamstime.com
Dacă greva din școli ține mai mult de 2-3 săptămâni, președintele Federației Naționale a Părinților și președinta Consiliului Național al Elevilor susțin ca orele pierdute să se recupereze la începutul anului școlar viitor. Declarațiile au fost făcute în cadrul de la Guvern, după întâlnirea cu premierul Ciucă.

La ora 15 sunt programate discuțiile premierului României cu sindicatele angajaților din Învățământ, după cum au anunțat reprezentanții profesorilor. De luni, peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală.

Întrebare: Ați fi de acord cu recuperarea orelor care se pierd acum, indiferent că vorbim de o săptămână sau poate vor fi două, pe durata verii, după data de 16 iunie?

Iulian Cristache: În acest moment, nu știm de la câte zile de grevă ne raportăm. Dacă vorbim de 2-3 zile, nu cred că este nevoie. Dar dacă vorbim de o grevă pe o perioadă de 2-3 săptămâni, cu certitudine că trebuie gândit la începutul anului școlar următor recuperarea acestor ore.

Miruna Croitoru: Bineînțeles, asta voiam și eu să punctez. Dacă este vorba de 2-3 zile, pot fi integrate în viitoarele ore, dacă se va reveni la cursuri. Dacă nu, trebuie să vedem exact cum materia aceasta care a fost pierdută se poate integra la începutul anului școlar viitor.

Foto: © Inews77 | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
BREAKING Gest disperat al premierului Ciucă: încearcă să îi învrăjbească pe elevi și părinți cu profesorii, în plină criză în Educație / Șefa Consiliului Elevilor și președintele Federației Părinților, la pupitrul Guvernului: Greva trebuie să se închidă cât mai repede

34 comments
  1. De ce totul se răsfrânge asupra copiilor? De ce ei au mereu,de la pandemie încoace, de recuperat?
    Care este vina lor?
    Care este vina celorlalți afectați, care nu au nici o legătură cu profesorii și cu greva?
    Crede cineva că în acele ore de recuperări, se aprofundează materia? Au copiii ceva de câștigat din asta? Nu. Doar stres.
    Vom avea niște copii stresați de tot ce ii înconjoară. Pandemii, război, greve,etc

  2. Voi vedeți problema salariilor numai din alte domenii, dar în învățământ orbiți când va uitați. La medici ați mărit conform grilei , ați mărit la mediu în plina greva a profesorilor, de la 1 iulie măriți cu 30% pentru CFR-iști, dar noi, profesorii, ce suntem? Bătaia de joc a voastră? Sa intrati voi la clasa pe 2000 și ceva de lei și tot din aia sa va plătiți chiria și transportul la locul de munca și nu cu bani suplimentari de la stat și șofer personal plătiți tot din banii bugetarilor si salarii ori pensii nesimtite. Rușine sa va fie. Cred ca dascălilor voștri, de aici de pe Pământ ori din cer, le e rușine ca au avut asemenea specimene ca voi drept elevi. Rușine sa va fie!

    1. În România sunt 18 ore de munca pe săptămână în școală. În Japonia sunt 50.
      Profesorul, educatorul, dascălul, pe lângă programa școlară la clase desfășoară în școală diverse alte activități educative. Nu pleacă acasă odihnit pentru meditații!
      Dacă e prea grea pentru Dvs. aceasta muncă și prea istovitoare vă rog să nu o mai desfășurați dacă vă depășește puțințele.

  3. Din păcate, noi, elevii, suntem afectați de această luptă între profesori și guvern. Sunt de acord că salariile profesorilor ar trebui mărite, însă există speculații despre înghețarea anului școlar. Întrebarea mea este: cu ce suntem noi de vină că profesorilor nu li se oferă suficienți bani? Mi se pare că elevii sunt un fel de pion în tot acest joc. Și se spune că la vârsta noastră nu ar trebui să avem stres, însă, dacă e să vorbesc din propria experiență, toate speculațiile acestea îmi aduc stres și anxietate. Ar trebui găsită o soluție care să nu ne afecteze pe noi, elevii.

  4. Este interesant cum Guvernul plănuiește recuperarea orelor cu părinții când în actul educational sunt implicați și profesorii, aceștia din urma fiind pilonii de baza. Pe profesori i-a întrebat cineva dacă sunt de acord cu aceasta recuperare având în vedere ca în timpul grevei sunt neplătiți ori ei trebuie sa muncească din vocație?

    1. De ce nu ieșiți în strada și ptr altele din învățământ,doar pentru salarii?Când rata de analfabeți pe care o blamați,loazele pe care le educati sunt în număr asa de mare???Când nu aveți creta,căldură,tablete,internet,materiale ptr copii și materia e multa si inutila ,cand se taie bursele ,nu ieșiti???Nu e despre voi,am uitat.Dati cu linsul pantofilor la directori și inspectori și aveți de toate,brusc..Când va vin pile pe posturi ,cu note de tot rasul,cand se blocheaza posturi,nu ieșiți în strada ,cu vocația??? 1 leu nu v-as da .Învățământul are ca prim beneficiar copilul,nu profesorul..Iar beneficiarii sunt semi analfabeți. Ați priceput?Și nu pentru ca sunt salariile mici ,ptr ca printre voi nu mai sunt profesori cu vocație,doar niște oportuniști care aleargă după bani și pregătiri și care se visează în comunism unde se plecau capetele în fata popii,învățătorului și milițianului. O da,nu mai avem respect,cereți respect? Pai voi nu aveți respect fata de voi înșivă,când va târâti în școlile mocirlite de politic ,în care zâmbiți și va prefaceti ca nu vedeți.NOI VEDEM!!GHINION!! Vreți demnitate???Depolitizati școlile și aruncați mizeria pe care o mirositi,fiți alături de părinți și copii ,nu împotrivă. Abia atunci va veți recapăta demnitatea dar va fi f. târziu.Este târziu deja..

  5. suna ca un arajament intre liderii de sindicat si guvernanti pentru a reduce bugetul de salarii. Sunt scoli si cu 80 de cadre la care se face economie garla la buget…

  6. Nu mi se pare o soluție bună cu recuperarea orelor în toamna. Cei care termina clasa a VIII-a și a XII-a ce fac, dau examenele tot atunci?

  7. Și copiii care termina clasa a 4 sau a 8 a cum recuperează anul viitor ? eu îi înțeleg pe profesori dar nu este corect sa ii afecteze direct pe copii..până la urmă ei au de pierdut de pe urma grevei.Si guvernul ar trebui sa se gândească la asta ..daca le-ar mari salariile în etape tot ar fi ceva,cum au găsit soluții pentru medici trebuie sa fie și pentru profesori

  8. Tineti-va bine, dragi profesori! Fiti uniti si nu cedati pana nu va obtineti drepturile! Toata lumea are nevoie de educatie, toti trec prin mana unui profesor sa ajunga cineva in viata si s-a ajuns ca meseria de dascal sa fie cea mai prost platita! Rusine sa le fie! Sa-si taie din pensiile speciale si din cumul pensie-salariu si sa dea la cei care muncesc cu adevarat, nu la cei care stau si dorm prin sedinte pe bani seriosi si nemunciti! La medici au gasit bani sa le faca salarii ca in strainatate, dar spaga in spitale e tot in floare si nu ia nimeni nicio masura!

  9. Atenționez reprezentanții părinților și elevilor, referitor la recuperarea orelor in anul scolar viitor, că le dam posibilitatea să le recupereze dânșii. Poate in acest fel, muncind cca 3-4 ore pe seară ptr lecțiile din ziua următoare, își vor da seama ce facem noi profesorii la catedră.Renuntam la banii din acea perioadă în favoarea dânșilor și dacă spun că nu au timp din cauza serviciului ( părinții) sau a smartului( elevii), le iau locul ptr toată perioada.

    1. COREEECT !!!
      Da’ ce te faci ca tocmai de aceea parintii semi-analfabeti, aia care n-au trecut pe la scoala decat sa se intalneasca intre ei, dar acum bat cu pumnul in catedra dascalului si ii dau sfaturi ce si cum trebuie facut si, culmea, sistemul le permite si dascalul e umilit, si asta in numele acelui prost inteles/stupid ca “parintele stie ce e mai bine pt copilul sau”, ei, bine, acei parinti sunt fix aceeasi parinti care nu sunt deranjati de zecile de zile libere (sfinti, punti, vacante intra- si inter-semestre/module, ca naiba le mai stie, deci, tocmai acei parinti sunt si impotriva temelor pt acasa (tema pt acasa = studiu individual/aprofundarea informatiilor livrate peste zi la scoala, da’ ce sa stie ei daca au trecut pe la scoala decat joia si toamna…) si, in consecinta, astea sunt motivele pentru care recuperarea materiei la domiciliu e un lucru de neconceput pt ei !

      1. Parintii despre care vorbiti sunt cei care au diplome de bacalaureat, licenta, masterat, doctorat date tot de profesorii care acum ii considera semi-analfabeti. Si daca tot va deranjeaza puntile si zilele libere ale parintilor, sa nu uitam ca si profesorii beneficiaza in egala masura de ele si in plus mai au si vacantele in care sunt platiti 8 ore zilnic si nu stau la scoala nici macar doua (asta daca se indura sa treaca pe acolo).

      2. @Nefericitul,

        “da’ ce sa stie ei daca au trecut pe la scoala decat joia si toamna”
        În joia din toamna când am fost eu la școală, se punea “nu” înaintea formulării de mai sus: “dacă NU au trecut pe la școală decât joia și toamna” sau “doar” în locul lui “decât”. 😉

        P.S.: Cadou de la foștii mei profesori!

      3. Stimate nefericit profesor,

        Bag de seama ca nu predați notiuni,”livrati informații”,cum ni se livrează noua la servici, baxurile de hârtie.Acum înțeleg dilema semi analfabeților din România. Vai de ei și de noi.

  10. Mâncare plătită, bani de rechizite…. ln ce țară? Bine ar fi să intre în sistem și să devină profesori toți ăștia care comentează la adresa lor. Dacă tot vi se pare așa bine in învățământ.

  11. Profesorii NU SE LASA ! Nu au primit majorarile,restantele,indexarile,banii de naveta.S-au invatat minte ! Ciucă,timpul tau…nu mai este !

  12. Propaganda! Suntem bataia ploii, cei care au toate aceste benificii plus altele sunt fix cei cu pensii speciale.

  13. Penibil…nu profesorii sunt cei care, vezi-Doamne, se folosesc de copii pt a-si atinge scopurile financiare, ci acesti parinti retardati pe care, tot vezi-Doamne, sunt disperati ca ai lor copii pierd timp important de la invatat ! Pe buneee ?!?
    Da’ cand tot voi le-ati impus propriilor copii, de mici, sa aiba telefon in buzunar la scoala si acum va dati de ceasu’ mortii ca nu-si mai ridica ochii din ecran cu orele, nu se cheama ca e distras de la invatat ?!?
    Profesorii au facut aceste demersuri, care acum au culminat cu iesirea masiva in strada si greva generala, de peste 1 an de zile in ultima perioada si de aproape 30 de ani sa se respect macar acel 5% din PIB pt invatamant !
    Se tot propune evaluarea profesorilor astfel incat sa fie date salarii corespunzatoare performantei fiecaruia ! Perfect ok ! Da’ de ce incepeti cu profesorii chestia asta ?!? Hai sa incepem conform zicalei : “Pestele de la cap se impute!” si sa-i evaluam intai pe parlamentari care au toti la fel salariile si beneficiile grosolan de mari si multi dintre ei chiar au fost filmati cum dorm in fotoliile parlamentului, ca sa nu mai amintesc cum nu patesc nimic pt ca lipsesc de la locul de munca si stiti bine de cate ori auzim la tv ca nu s-a putut vota o lege din motiv de absente ! Sa ma scuteasca de motivarea ca “sunt in teritoriu” sau ca “lucreaza in comisii” !
    Guvernantii, la fel : ii evalueaza cineva, dau cuiva socoteala ca nu sunt in stare sa-si faca treaba pentru care sunt si ei gros platiti ?!?
    Pai, intai dati-le o motivatie sa vina in sistem, oferiti-le conditii adecvate unei activitati didactice moderne, eficiente si apoi incepeti sa-i triati la sange !
    Acum e cumva cam asa : calul e mort de foame si tu te apuci sa-i mai umpli caruta ca sa-l vezi daca merita s-o traga si abia dupa aceea sa-i promiti ca la toamna o sa-i maresti portia de hrana….
    Nu stiu de cine mi-e sila mai tare : de parintii inepti sau de guvernantii corupti ad integrum…

  14. Domnule Cetatean,dupa afirmatia : “au salar” ,va asteptati sa lucreze gratis?Va rog sa va descurcati cu un venit de 2400 lei si apoi mai discutam!Tichete gratis?Nu sunt, impozitate cu 10% cand se primesc si apropo, va rog sa mergeti intr-o vacanta decenta ,mai lunga de 7 zile cu 1450 lei !Mancare platita,bani de rechizite?Unde ,in ce tara? Trebuie sa te informezi mai bine inainte sa vorbesti despre un subiect,dar se pare ca noi mostenim prostia din generatie in generatie. Daca a fost un comentariu ironic, atunci acest mesaj este pentru urmatorul personaj ceausist incuiat care nu stie nici macar ce-i ironia, si imi cer scuze actualului “Cetatean”.

  15. Dacă fiecare dintre dumneavoastră ați ști ce se întîmplă în scoli vă spun eu buling, violență marginalizare cadourile sunt la putere bani la plic cum poți ca învățători să ceri bani copiilor de clasa a 4. 200 lei pt o petrecere de Sf de an școlar faceți socoteala cîte 200 de lei de copil fiind 23 în clasă ce mănîncă sau ce fac de acești bani nu dai nu ești primit cadouri nu mai spun în bani sau electro casnice acum nu se mai primesc florile

  16. Penibil, atât Guvernul, cât și cei doi “reprezentanți” ai nu știu cui !
    Nu-i bagă în seamă nimeni, doar se folosesc politicienii de ei .
    Rușine să vă fie !

  17. Anul viitor din mers sau in cel mai bun caz prin adaugare la program. E o idee buna. Cine dracu ar veni la vara? Oricum e ilegala chemarea din concediu pentru recuperarea unei greve. Deja am fost chemati o data in scoli, fara decontarea navetei. Cred ei ca suntem fraierii lor sa venim a doua oara la vara, iar bani, iar naveta, iar recuperari? Eu ii dau in judecata, am vacanta rezervata in Italia. Sa indrazneasca sa cheme profesorii in vara. Desi, daca ma gandesc bine, la cat sunt de fraieri unii, ar accepta asa ceva. Puneti-va mintea la contributie, dragi colegi de greva: Se termina greva. Se obtin drepturile. Le obtinem si nesimtitilor de colegi care nu au facut greva. Acestia isi iau frumusel banii obtinuti, voucherele si pleaca in concediu la mare. Plaja, apa, soare, distractie. Noi, ne luam cataloagele sub brat, platim a doua oara naveta, unii dintre noi a doua oara nedecontabil si mergem la ore la un…sa zicem … 38 de grade afara…sa recuperam greva. Ha, ha, ha. E cel mai fantezist scenariu, dar daca sunteti fraieri, veti fi parte din el. Cred ca glumiti…Nici macar noi, profesorii, care am suntem atata de destepti, nu putem fi asa de prosti.

      1. Așa se pare.Daca un profesor își permite să vorbească în acest fel vă dați seama pe mâna cui sânt copiii noștri?

    1. “Eu ii dau in judecata, am vacanta rezervata in Italia.”
      “Săracii” de voi… mi-a curs o lacrimă!

      1. Asa si?Care e problema? Un profesor nu are dreptul sa mearga si el in concediu in Italia? Ca parintii si elevii merg prin insule exotice, si asta in timpul scolii. Sau profesorul trebuie sa-si permita doar facturi si mancare?

  18. În primul rând, cei doi nu sunt reprezentanții mei, pentru că nu i-am împuternicit, cum nici copiii mei nu au făcut-o. În cel de al doilea rând, voluntar sau nu, cei doi fac jocul gubernanților fără să fie parte a conflictului social; sensibilizarea celor cu joc dublu și interese în spargere grevei este parte a tehnicilor mizerabile de tip iliescian, comunistoid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre legile educației promovate de ministrul Educației: Nu aduc o perspectivă clară de îmbunătățire / Se află într-o fundătură

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a afirmat, miercuri, că proiectele de lege ale învăţământului nu aduc vreo „perspectivă clară” de îmbunătăţire a domeniului, propunerile avansate aflându-se „într-o fundătură”, potrivit G4Media.ro,…
Vezi articolul

Ministrul Ligia Deca anunță, după cu o întâlnire cu procurorul-șef al DIICOT, măsuri existente deja în combaterea consumului de droguri și a altor infracțiuni / Ea spune că vor fi parcurși “noi pași”, dar nu precizează care sunt aceștia

“Am stabilit, împreună cu procurorul-șef Alina Albu, să existe o informare reciprocă, la nivel instituțional, atunci când avem cunoștință de infracțiuni comise în perimetrul școlar – de exemplu cazuri de…
Vezi articolul