(P) Ziua Porților Deschise la Deutsche Schule Bukarest: ce pot vedea părinții în vizita la Școala Germană DSBU și când încep înscrierile la creșa, grădiniță și școală

1.745 de vizualizări
DSBU Ziua Portilor Deschise / Foto: Deutsche Schule Bukarest
Ziua Porților Deschise se apropie cu pași repezi, iar DSBU se pregătește intens să vină în întâmpinarea părinților și a copiilor cu metode variate prin care să descopere noul campus și activitățile pe care le desfășoară. Din 6 martie 2021, părinții pot alege să viziteze campusul DSBU fie printr-o scurtă plimbare fizică, fie printr-un tur virtual, lansat pe site-ul lor oficial – www.dsbu.ro. Aflați mai multe despre eveniment din interviul de mai jos.
Q: Când încep înscrierile la creșa, grădinița și școala DSBU?

Deutsche Schule Bukarest (DSBU): Înscrierile la Deutsche Schule Bukarest au început încă de la 1 ianuarie și sunt deschise până la finalul lunii aprilie. Desigur, în cazul în care vor rămâne locuri disponibile la creșă sau grădiniță, vom accepta alte înscrieri.

Deutsche Schule Bukarest
Q: Părinții pot vizita grădinița și creșa, pentru a vedea fizic locul în care vor fi primiți copiii lor? Pentru nivelul grădiniță, pot veni însoțiți de copii? Cei care nu pot veni fizic au altă opțiune de a vedea campusul?

DSBU: Vizitele fizice sunt permise, însă ținând cont de condițiile impuse de pandemie, acestea pot avea loc doar după ora 18:00, atunci când se termină programul copiilor. Da, pot veni însoțiți de copii. Există o opțiune și pentru părinții care nu pot ajunge la turul fizic al școlii: un tur virtual, creat special cu ocazia Zilei Porților Deschise și care va fi lansat pe site-ul nostru oficial – www.dsbu.ro.

Q: Când se desfășoară Porțile Deschise și ce pot afla părinții în timpul acestui eveniment?

DSBU: Ziua Porților Deschise va avea loc pe data de 6 martie, între orele 10:00-14:00. În această zi, părinții sunt invitați să vadă școala fizic, să afle care sunt metodele noastre de predare. De asemenea, se vor putea întâlni cu cadrele didactice, vor avea ocazia să vorbească cu reprezentanți ai Asociației de părinți și cu membrii Consiliului Director.
Pentru părinții care nu pot ajunge fizic, turul virtual va fi lansat în aceeași zi și vor putea vedea atât școala, cât și scurte videoclipuri informative din sălile noastre de curs sau declarații ale cadrelor didactice.

Q: Câți copii sunt în grupă/clasa? Există spații pentru activități în aer liber, la grădiniță?

DSBU: În principiu, sunt 20 de copii în fiecare grupă sau clasă. Da, există spații verzi dedicate activităților în aer liber, special concepute cu suprafețe moi pentru copiii cu vârste până la 7 ani.

Deutsche Schule Bukarest (DSBU)
Q: Educatoarele vorbesc exclusiv în limba germană? Pot veni la înscriere copii care nu vorbesc limba germană?

DSBU: La DSBU, avem educatoare care vorbesc exclusiv limba germană, dar și un ajutor de educatoare care sprijină copiii pe parcursul procesului de învățare a limbii. Bineînțeles, pot veni copii la nivel de creșă sau grădiniță – grupe mici – care nu vorbesc limba germană. Copiii care sunt la nivel de grupa mare trebuie să aibă măcar cunoștințe minime de limbă germană.

Q: Pot fi înscriși copii direct la grupa mijlocie sau mare? Dacă da, în ce condiții?

DSBU: Desigur, pot fi înscriși direct la grupa mijlocie sau mare, în limita locurilor disponibile și cu condiția, la grupa mare, ca aceștia să aibă minimul de cunoștințe de limbă germană.

Q: Care sunt calendarul și condițiile pentru înscrierea la școala DSBU?

DSBU: Calendarul de înscrieri este 1 ianuarie – aprilie 2021, când se pot face înscrieri în limita locurilor disponibile. Pentru copiii care vor fi înscriși în clasa I, se va organiza atât un test lingvistic, cât și un test de aptitudini școlare și competențe sociale (motorice, de răbdare, de putere de concentrare etc.). Pentru copiii care se vor înscrie pentru restul claselor din ciclul primar sau din ciclul gimnazial/ liceal, va avea loc un interviu cu învățătoarea, respectiv cu cadrele didactice responsabile în care se vor testa, în principiu, competențele lingvistice.

Q: Ce opțiuni au elevii, pe lângă programul clasic (au activități din care pot alege, cluburi sau cercuri)?

DSBU: La DSBU, punem accent pe activitățile desfășurate în aer liber, așadar după programul școlar, copiii au mai multe variante de recreere. Pot alege să practice un sport (tenis, baschet, handbal, fotbal), pot merge la cursul de șah, la atelierul de robotică, la cursul de public speaking, pot face parte din band-ul școlii, pot participa la experimentele desfășurate în laboratoarele de chimie, se pot înscrie la redacția școlii, unde pot contribui la articolele de pe blog sau pot face parte din echipa care creează colaje animate.

Pentru a vedea cum se desfășoară ora de muzică la noi și ce atmosferă frumoasă poate aduce trupa școlii, puteți viziona clipul de mai jos:

Q: Ce opțiuni au părinții în ce privește programul de la grădiniță? Există transport asigurat pentru copii?

DSBU: Există program scurt pentru grupele mici, până la 12:30, dar avem și program lung, care poate dura fie până la 15:00, fie până la orele 18:00. În toate tipurile de programe, avem micul dejun și prânzul incluse, iar copiii care sunt înscriși pentru programul lung vor primi și o gustare după-masă. Desigur, există și transport asigurat pentru copii, la cerere.

Q: Care sunt noutățile și beneficiile noului campus școlar, pentru copii?

DSBU: Noul campus școlar aduce numeroase beneficii copiilor, în primul rând prin sălile de clasă care sunt spațioase și luminoase, dotate cu mobilier ergonomic și echipamente tehnologice moderne.

Apoi, avem laboratoarele de fizică, biologie și chimie, unde metodele de predare se bazează, bineînțeles, și pe practică, nu doar pe teorie. De asemenea, mai avem laboratorul de informatică, sala de muzică, unde se găsesc diverse instrumente la care copilul poate învăța să performeze, sala de arte și spațiile de joacă, create special pentru siguranța și confortul copiilor. Și să nu uităm de sala de sport și de pista de atletism.

DSBU
Q: Există un element care este în mod deosebit apreciat de copii, de la venirea în noul campus școlar DSBU?

DSBU: Sunt multe elemente în școala noastră care sunt apreciate de copii, însă, pe lângă metodele de predare și învățare, aceștia apreciază, bineînțeles, spațiile de joacă și smart board-urile interactive în fiecare sală de clasă.

Citește și:
(P) Limba germană este nativă pentru 90% dintre profesorii de la Deutsche Schule Bukarest. Avantajele curriculumului german și examenele date de elevi la DSBU
(P) Cum a abordat DSBU învățarea online în vreme de pandemie și care sunt planurile pentru începutul noului an școlar


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Măsurile urgente pe Educație pe care PLUS și le propune ca obiective, dacă ajunge la guvernare: reabilitarea în primele 6 luni a școlilor fără aviz ISU, transport pentru elevi, calitatea predării

Partidul lui Cioloș își anunță prioritățile în educație, pe care spune că le va avea în vedere dacă ajunge la guvernare: siguranța elevilor, depolitizarea educației și creșeterea calității actului didactic.…
Vezi articolul