Până acum s-au programat la vaccinare peste 30% dintre cadrele didactice, aproape 35% din personalul didactic auxiliar, spune secretarul de stat Sorin Ion

4.397 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: Facebook.com
Peste 90% dintre toate unitățile școlare s-au înscris pe platforma de vaccinare, iar peste 30% dintre cadrele didactice s-au programat până acum să se vaccineze, a spus vineri Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației. Acesta a arătat, totodată, că aproape 35% din personalul didactic auxiliar și un sfert din personalul nedidactic din școli s-a înregistrat pentru vaccinare, în câteva zile.

El a făcut declarațiile în cadrul unui webinar prin care Ministerul Educației a urmărit să ofere răspunsuri întrebărilor profesorilor cu privire la vaccinare. În cadrul aceluiași eveniment, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii care doresc să se vaccineze o vor putea face cu prioritate înainte de data începerii celui de-al doilea semestru, 8 februarie și că regulile actualizate de distanțare în școli vor fi prezentate într-un ordin comun al Ministerelor Educației și Sănătății, pe 2 sau 3 februarie.

Sorin Ion – principalele declarații:

  • “În acest moment, aproape toate unitățile școlare, peste 90% din unitățile școlare s-au înscris pe platforma de vaccinare. În ceea ce privește cadrele didactice, aproape jumătate au fost deja înrolate pe platformă, s-au programat peste 30% din cadrele didactice, aproape 35% din personalul didactic auxiliar și puțin peste 25% din personalul nedidactic. Având în vedere că este o operațiune începută doar de câteva zile, avem convingerea că la începutul săptămânii viitoare aceste procente vor fi mult mai mari.”
  • “Mesajul nostru, al Ministerului Educației, este că trebuie să avem încredere în activitatea de vaccinare, trebuie să fim conștienți că de amploarea va depinde desfășurarea în bune condiții a activității didactice pe parcursul semestrului al doilea și nu în ultimul rând să urmați exemplele noastre personale în ceea ce privește vaccinarea.”


6 comments
  1. Nu exista nicio prioritizare a vaccinarii profesorilor. Joi, imediat ce am fost inregistrati pe platforma, ne-am bulucit cu totii sa ne programam. Rapelul va fi pentru marea majoritate pe 6-15 aprilie. Asta in conditiile in care avem efective de 30-35 elevi si la clasele 0-4, a VIII-a si a XII-a se vrea prezenta fizica 100%>

  2. Petarde.La Brăila multi profesori au fost programați de abia la începutul lunii martie.De unde atât prioritate trimbitată de către onor domn nostru ? Asta este adevărată situație de pe teren (din țară) sa se știe.

  3. Programări până la 15 martie. Restul până la 15 sept? Ca deh, trebuia sa programăm “bunicii” care oricum ar fi putut sa mai astepte in izolare. Si sa nu-mi ziceți ca “bunicii” vaccinati si programați in aceste zile înaintea profesorilor sunt exact cei care isi vor lua, din 8 feb, de la scoală nepoții.

  4. Nu mă pot programa. La Cluj. Dar voi intra la clasa in 8 feb. !!! Că așa trebuie. De m-aș vaccina azi, tot ar dura 3 săpt. și 10 zile până mă imunizez. Asta înseamnă, teoretic, teoretic, 20-22 feb., nicidecum 8.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inteligența artificială, folosită de mai multe școli din statul american Iowa pentru a alege ce cărți rămân în biblioteci din toamnă. Un decret recent le obligă să păstreze doar titlurile „adecvate vârstei” elevilor

Un district școlar din statul american Iowa folosește platforma de inteligență artificială (IA) ChatGPT pentru a alege ce cărți rămân în bibliotecile școlilor în noul an școlar, potrivit publicației Popular…
Vezi articolul

DOCUMENT Guvernul a publicat doar Memorandumul prin care va adopta proiectul “România Educată” / Raportul prezidențial, în sine, nu a fost făcut public, dar abia ieri a fost trimis la Ministerul Educației / Până pe 1 octombrie ar trebui să avem o nouă lege a Educației, iar în noiembrie din nou consultări pentru „definitivarea pachetului legislativ”

Raportul “România Educată” nu a fost publicat de către Guvern ca anexă la Memorandumul pentru aprobarea acestuia, pe ordinea de zi a ședintei de Guvern de miercuri, 14 iulie. A…
Vezi articolul