Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

15.995 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.

„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.

„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.

Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, mai multe postări ale unui influencer s-ar fi distribuit masiv în spațiul online, iar în mesajele respective era menționat faptul că la o grădiniță din București, Sectorul 3, părinții ar fi primit indicații că nu au voie să conducă copiii în incinta grădiniței, ci doar până la poartă. Mesajele ar fi fost preluate de mai multe publicații.

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, recomandări privind igiena în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei cu SARS-COV-2 şi al apropierii sezonului gripal, printre acestea fiind purtarea măştii în spaţiile închise aglomerate şi realizarea, la prima oră de curs, zilnic, de către cadrele didactice, a unei inspecţii vizuale a elevilor prezenți în clasă cu scopul identificării unui eventual elev bolnav.

Articol în curs de actualizare


7 comments
    1. Ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc.Doar pentru ca nu se mai discuta de acest virus (aici este de vina si situatia războiului de langa noi) asta nu înseamnă ca a dispărut.Inca este acolo.

      1. Nimeni nu mai respecta nimic. Trist ca suntem un neam de incuiati, antivaccinisti sceptici si foarte, foarte rezistenti la schimbarile medico-stiintifice.

    2. Si se mai mira ca toamna se mareste numarul de bolnavi. Vin toate mamicile dornice de palavrageala dupa ce au fost care pe unde in concediu: Grecia, Turcia, Bulgaria si au cules toate virusurile…

      1. Dar copii acelor mămicilor pe unde au fost? Acei copii unde locuiesc?

        Toți cei care comentați mai sus sunteți lipsiți de cea mai elementară logică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai reia cursurile față în față pe 28 martie / Instituția pune față în față “experiența foarte bună” a predării online și recomandările europene cu dorința autorităților naționale: “Nu recomandăm trecerea intempestivă” care poate bulversa semestrul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe activitățile ce presupun prezență fizică pe 28 martie, în urma ridicării stării de alertă, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, ce urmează…
Vezi articolul

Ministerul Educației, în disputa Cîțu-Voiculescu despre acordul pentru testarea elevilor în școli: Toți acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare o pot face din proprie inițiativă

Ministerul Educației anunță că “va sprijini Ministerul Sănătății pentru transmiterea recomandării de a colecta (benevol/non-obligatoriu) formularele de consimțământ informat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale”. Reacția vine la…
Vezi articolul