Ministerul Sănătății recomandă “inspecția vizuală” a elevilor de către profesori, la prima oră de curs / Alte măsuri de protecție recomandate

1.616 vizualizări
Când se termină școala
Foto: © Yobro10 | Dreamstime.com
Ministerul Sănătății a transmis, vineri, o serie de recomandări privind normele de igienă individuală şi colectivă pentru elevii profesori în şcoli, în contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2 şi al apropierii sezonului gripal. Printre recomandări se numără păstrarea igienei mâinilor, aerisirea sălilor de curs, dar şi purtarea măştii în spaţiile închise aglomerate, slab ventilate şi ”inspecţia vizuală” făcută de un cadru didactic la prima oră de curs, potrivit News.ro, preluată de G4Media.ro.

Reguli de igienă recomandate ţin de igiena mâinilor: spălarea frecventă a mâinilor şi/sau dezinfecţia lor (înainte de intrarea în clasă, înainte de masă, după utilizarea toaletei, după tuse/strănut, ori de câte ori e necesar); igiena respiratorie: tuse, strănut în şerveţel de unică folosinţă sau în plica cotului, aruncarea şerveţelului la gunoi imediat după folosire, spălarea/dezinfecţia mâinilor după tuse/strănut. Importantă este şi igiena în clase, în acest sens recomandându-se aerisirea frecventă a sălilor de curs, prin păstrarea ferestrelor deschise ori de câte ori este posibil sau aerisirea cel puţin 10 minute după fiecare oră de curs, curăţenia şi dezinfecţia suprafeţelor şi obiectelor din unităţile de învăţământ înaintea începerii cursurilor. O altă recomandare se referă la evitarea schimburilor de obiecte personale.

Totodată, pentru reducerea transmiterii virusurilor respiratorii, Ministerul Sănătăţii recomandă purtarea măştii în spaţiile închise aglomerate, slab ventilate, respectarea distanţării fizice de minimum 1,5 metri în timpul cursurilor, dacă e posibil, şi informarea periodică a părinţilor de a nu trimite la scoală copilul atunci când se confruntă cu simptome de viroză respiratorie, dureri în gât.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Yobro10 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Cu 30 de elevi la clasă sigur se păstrează distanță de 1,5 m. La noi eleviii stau claie peste grămadă iar distanță dintre catedră și bănci ni există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decanul Facultății de Drept, despre cei 49 de studenți propuși pentru exmatriculare: „Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră”

Propunerea pentru exmatriculare a 49 de studenți este o premieră în cadrul Facultății de Drept și a Universității din București, a declarat pentru Edupedu.ro decanul Răzvan Dincă. Situația este cu…
Vezi articolul

Caricatură cu Ciucă și Ciolacu, împărțind ministere, cu învățământul pe sub masă, publicată de FSE. Marius Nistor: Politicienii noștri au altă preocupare – cum anume își vor împărți posturile la faimoasa rotativă

O caricatură postată de Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, după anunțul declanșării grevei generală din 22 mai, îi arată pe premierul Ciucă și pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, cum…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi verificați de Autoritatea pentru inspecție școlară, dacă sunt semnalări, “nu va funcționa principiul autosesizării” – ministrul Educației

Cadrele didactice care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi verificate de către Autoritate Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității (ANISAC), „atunci când aceste situații vor fi…
Vezi articolul

Burse mai mici pentru elevii cu medalii de aur la olimpiade internaționale, 1.000 lei pe lună, în loc de 2.550 lei. Elevii premiați la olimpiadele naționale vor primi cu 200 de lei mai mult – proiectul legii învățământului preuniversitar

Cuantumul și criteriile de acordare a burselor pentru elevii premiați la olimpiadele naționale și internaționale au fost introduse în proiectul legii învățământului preuniversitar. Astfel, un elev care câștigă medalia de…
Vezi articolul