Patru persoane au plătit taxe la Universitatea din Sibiu folosind criptomonede. S-au folosit Egold și Bitcoin

1.978 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit 600 de lei în criptomonede de la patru persoane care s-au înscris la sesiunea de admitere din acest an, anunță Turnul Sfatului, citat de G4Media.ro. Fiecare a plătit în monede virtuale câte 150 de lei, atât cât reprezintă contravaloarea taxei de înscriere pentru intrarea în sesiunea de admitere din acest an, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al instituției, citat de ziarul sibian. ”Aceste plăți au putut fi efectuate nu doar cu moneda Egold, dezvoltată de Start-Up-ul sibian Elrond, ci și cu alte criptomonede. Plățile în monede virtuale vor fi acceptate și în sesiunea de admitere din luna septembrie”, a declarat pentru ziarul sibian, Teodor Boantă.

Din informațiile Turnul Sfatului, cealaltă monedă virtuală folosită în tranzacții, pe lângă Egold, a fost Bitcoin. La cursul de astăzi, persoana care a plătit cei 150 de lei în această monedă a cheltuit 0,0009 Bitcoin, iar cel care a achitat taxa de înscriere în Egold a achitat 0,42. Universitatea nu cunoaște câte din cele patru persoane au folosit Egold și câte Bitcoin, aceste date fiind accesibile doar operatorului care a intermediat transferul.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Drepturile studenților cu dizabilități și/sau cu cerințe educaționale speciale: resurse și materiale adaptate, locuri gratuite în tabere, însoțitor în timpul cursurilor sau susținerii examenelor

Studenții cu dizabilități și/sau cerințe educaționale speciale au dreptul la resurse și materiale adaptate, locuri gratuite în tabere, însoțitor în timpul cursurilor sau susținerii examenelor, iar universitățile pot înființa departamente…
Vezi articolul

Cum își examinează un profesor de la Cibernetică studenții, pentru a se asigura că nu copiază. Răzvan Bologa: Avem un instrument software care folosește machine learning și monitorizează dacă studenții răspund la fel, iar ultimul pas este video

Studenții care învață programare la Cibernetică susțin în anul I un examen de tip open book, iar răspunsurile sunt verificate printr-un instrument software care folosește machine learning, pentru a vedea…
Vezi articolul