Peste 150 de studenți și profesori vor participa la sesiuni gratuite de orientare în carieră, în noua ediția a programului FUTURE

521 de vizualizări
Foto: Programul Future
Peste 150 de studenți și profesori se pregătesc pentru intrarea pe piața muncii, în cea de-a V-a ediție a programului FUTURE – Construiește cu pasiune, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Programul se desfășoară în format online și include sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program, sesiuni de orientare în carieră, precum și întâlniri de lucru cu profesorii universitari ce aprofundează noi metode de predare și înțeleg piața muncii. Toate sesiunile de training și activitățile sunt gratuite.

Astfel, studenții sunt ajutați să se pregătească pentru primul loc de muncă într-o manieră practică și mai apropiată de realitatea din câmpul muncii, iar profesorii învață noi metode de predare și înțeleg mai bine mediul de business, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, în sesiunile de training participă cei 3 piloni ai educației:

  • studenții care se pregătesc pentru piața muncii și își dezvoltă competențele necesare;
  • profesorii din mediul universitar care înțeleg cum funcționează piața muncii și învață noi metode de predare pe care le pot implementa direct la orele lor;
  • angajatorii;

„Practica este esențială în orice domeniu din câmpul muncii. Un tânăr care părăsește băncile facultății și are doar cunoștințe teoretice va avea dificultăți în a se încadra. Din acest motiv,  în cadrul programului nostru, toate sesiunile sunt practice. Nu folosim instrumente de tip PowerPoint, ci integrăm doar educație experiențială care îi ajută pe participanți să învețe 100% practic și să își dezvolte acele competențe necesare azi în piața muncii”, a declarat Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE.

Această ediție este susținută de Banca Comercială Română (BCR).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Doar 25% din fondurile apelurilor pentru dotarea școlilor prin PNRR au fost cheltuite până în ianuarie 2025. Secretarul de stat Sorin Ion susține că „aproape 500” de școli sunt dotate complet din cele 5.800 care ar trebui dotate până la finalul anului

Aproape 500 școli ar fi fost dotate complet și au încheiat proiectele de dotări cu mobilier, echipamente și laboratoare sau ateliere de practică, potrivit unei declarații făcute la România te…
Vezi articolul

Apel SNSPA la un vot care să „apere valorile democratice și europene ale României” – Școala de studii politice ia instituțional poziție publică înaintea alegerilor prezidențiale din 18 mai / „Dragi tineri, viitorul nu se scrie de pe margine”

Un vot care să apere „valorile democratice și europene ale României” și care să spună „Nu extremismului și urii!” – acesta este obiectul unui apel lansat, miercuri, de Școala Națională…
Vezi articolul

Elevii maghiari din Transilvania: sub 50% au acces la învăţământ digital interactiv, în timp ce majoritatea primesc temele prin SMS, e-mail sau site-uri de socializare / 40% din părinţi vor recuperarea clasică a orelor, chiar și în lunile de vară

Mai puțin de jumătate dintre elevii maghiari din Transilvania au acces la metode digitale interactive de predare, dar peste 60% au continuat să învețe primind temele prin SMS, e-mail sau…
Vezi articolul

DOCUMENTE Ghidul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare a fost lansat în consultare publică / Cu cel mult 250.000 euro se poate dota o grădiniță comunitară pentru 40 de copii. Tablete pentru copii și realitate virtuală augmentată, printre prevederi

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, potrivit…
Vezi articolul