Platformă cu materiale despre pandemia Covid-19 bazate pe știință, lansată de UEFISCDI și Societatea Română de Bioinformatică

255 de vizualizări
Platforma de informare despre Covid-19 / Sursa: UEFISCDI
O serie de articole referitoare la Covid-19, scrise și traduse de cercetători, pe baza unor surse de referință, sunt disponibile pe o platformă de informare lansată vineri. Inițiatorii platformei sunt Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Societatea Română de Bioinformatică (RSBI), care anunță într-un comunicat că portalul va agrega și transmite “informații precise despre o pandemie în plină desfășurare, cu o evoluție care nu e cunoscută deplin și într-un context în care informațiile corecte trebuie sa ajungă atât la public cât și factori de decizie”.

Platforma oferă materiale informative despre virus, despre stadiul cercetării pentru vaccinuri și tratament, despre importanța și efectele izolării și revenirea la cotidian.

Bogdan Mirăuță, membru al Comitetului Director al SRBI, citat în comunicat:

  • „Pandemia COVID-19 va continua să ne afecteze în perioada următoare și, pentru a reacționa mai bine la această criză, avem nevoie de informații bazate pe surse de încredere. Știința nu are tot timpul rezultate certe și interpretările trebuie să fie făcute cu precauție. RSBI contribuie prin acest portal la informarea publicului, prezentând pe înțelesul tuturor informații obținute din cercetarea curentă la nivel european și internațional”.

Potrivit anunțului, platforma, actualizată pe bază de voluntariat, oferă “informații la zi editate de cercetători, provenite din surse relevante despre virusul SAR-CoV-2. Articolele aduc noutăți şi despre stadiul cercetării în ceea ce privește vaccinurile și tratamentul, iar în perioada următoare vor fi publicate articole dedicate impactului ieșirii din izolare și găsirii metodelor și soluțiilor care să ofere societății cele mai bune condiții de revenire la normal în contextul în care COVID-19 rămâne o provocare”

Adrian Curaj, directorul UEFISCDI, este citat la rândul său:

  • „Am considerat important să oferim acces cercetătorilor, profesorilor, studenților şi tuturor celor interesaţi la un volum cât mai mare de informații din surse de încredere. Articolele publicate pe site-ul nostru, redactate, ori traduse de cercetători din cadrul RSBI, reprezintă primul pas pe care îl facem în dezvoltarea acestei platforme. Ne-am bucura să avem alături de noi și alți specialiști care să se alăture efortului nostru comun și care să contribuie la dezvoltarea portalului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine face subiectele pentru Evaluarea Națională nu cred că mai lucrează în sistem, spune un director de școală: „Ce e cu miștoul aceasta? Adică dau subiecte grele acum, ca să le dau ușoare în vară?”

Ion Ionici, directorul Liceului Jean Louis Calderon din Timișoara, a declarat pentru Edupedu.ro că „cine face subiectele (pentru examenele naționale – n.red) nu cred că mai lucrează în sistem, adică…
Vezi articolul

SURSE Profesorii cu peste 15 ani vechime și cu gradul didactic I au depus deja cereri pentru reducerea normei didactice, așa cum prevede noua Lege a învățământului, doar că Ministerul Educației nu vine cu precizări

Profesorii care au peste 15 ani vechime în învățământ și gradul didactic I au început să depună la școală cererea pentru reducerea normei didactice, așa cum prevede noua lege a…
Vezi articolul