Platformă online de monitorizare a inițiativelor de sprijin pentru refugiații din Ucraina, lansată de Universitatea din București

210 vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
Facultatea de Științe Politice a Universității din București a lansat o platformă online, numită uni4Ukraine, menită să facă mai accesibile inițiativele de sprijin pentru persoanele refugiate din Ucraina. 

Potrivit unui comunicat al instituției, proiectul urmărește să identifice, să monitorizeze și să prezinte într-un singur loc și într-o formă ușor accesibilă inițiativele existente ce sprijină persoanele care au părăsit sau intenționează să părăsească Ucraina via România.

Informațiile de pe platforma uni4Ukraine sunt disponibile în limba engleză și în limba română, dar sunt în pregătire mai multe versiuni lingvistice și o secțiune despre cum ne putem proteja împotriva dezinformării. 

Potrivit comunicatului, platforma prezintă informații, resurse și detalii de contact relevante pentru cei care se refugiază din Ucraina în/via România, indiferent de cetățenie, lista și detaliile de contact ale tuturor inițiativelor din Universitatea din București (informare, cazare, recrutare de voluntari, colectare de donații, strângeri de fonduri, traduceri pentru autoritățile publice), precum și lista unor inițiative internaționale cu bună reputație pentru sprijinirea membrilor comunității academice care se află în dificultate sau situații de risc.

  • Sunt incluse și informații și date de contact ale autorităților și organizațiilor relevante și pentru cei care doresc să ofere sprijin ca voluntari, inclusiv pentru donare de sânge.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Tichete educaționale 2024 - cardurile educaționale de 500 de lei

Tichete educaționale 2024. Precizări confuze de la Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene în legătură cu stabilirea pragului de venit pentru beneficiarii tichetelor cu copii de grădiniță

Într-un răspuns pentru Edupedu.ro referitor la stabilirea venitului net pentru familiile cu copii la grădiniță care vor să beneficieze de carduri educaționale în valoare de 500 de lei, Ministerul Proiectelor…
Vezi articolul

Ce trebuie să conțină portofoliul profesional al profesorilor pentru Definitivat 2025. O scrisoare de intenție, cel puțin 10 proiecte didactice, planificările calendaristice anuale, pe unități de învățare, printre documentele necesare – lista completă

Portofoliul profesional al profesorilor care s-au înscris la definitivat 2025 este evaluat în ziua în care este efectuată cea de-a doua inspecție de specialitate, după cum prevede metodologia-cadru din 31…
Vezi articolul

Orban, întrebat de ce statul nu asigură măști pentru toți elevii: Toți copiii sunt la fel, dar părinții nu sunt la fel din punct de vedere al veniturilor. Vom asigura măști doar pentru copiii din familii fără posibilități

„Toți copiii sunt la fel, dar părinții nu sunt la fel din punct de vedere al veniturilor există diferențe”, a declarat premierul Ludovic Orban la Brașov, în justificarea măsurii prin…
Vezi articolul

Documentele necesare pentru organizarea excursiilor și taberelor în anul școlar 2023-2024. Pentru „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, activitățile nu trebuie avizate de inspectoratul școlar / Cele 6 obligații ale elevilor

Pentru programul „Școala altfel” și programul „Săptămâna verde”, excursiile/taberele/drumețiile nu trebuie avizate de inspectoratul școlar, doar de directorul unității de învățământ, informează Inspectoratul Școlar Județean Covasna. Vezi mai jos, în…
Vezi articolul