PNL, reacție dură la adresa lui Vasile Dîncu, după criticile acestuia la proiectul legilor Educației: “Nu înțelegem declarațiile, e posibil ca domnul Dîncu să nu fi fost informat / Legile își vor urma parcursul așa cum am stabilit”

519 vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a respins vineri afirmațiile critice ale lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, care a cerut prelungirea termenului de analiză pentru legile educației elaborate de PNL pe motiv că acestea „trebuie revăzute serios”.

”Calendarul pe Legile Educației este agreat în coaliție și rămâne același. Nu înțelegem declarațiile domnului Vasile Dîncu, mai ales că nu sunt în concordanță cu cele asumate de PSD în această situație. Ce este clar e că Legile Educației își vor urma parcursul așa cum am stabilit. Vor intra pe circuitul de avizare interministerială în Guvern, spre adoptare, după ce experții partidelor din coaliție le-au consultat, iar ulterior vor merge în Parlament pentru a fi dezbătute și votate. E posibil ca dl Dîncu să nu fi fost informat. Nu știm. Cert este că există un consens în coaliție și un calendar asumat ferm pe tema Legilor Educației”, a declarat Ionuț Stroe (PNL) pentru G4Media.

Vineri dimineață, Vasile Dîncu a declarat pentru Edupedu.ro că ”eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern”.

Articolul integral, pe G4Media.ro.
Citește și:
PSD îl lasă pe președintele Iohannis în offside, pe legile educației: Vasile Dîncu a absentat de la ședința PNL, PSD, UDMR pentru modificarea Legilor Deca, întâlnire la care Mihnea Costoiu a anunțat că amendamentele PSD nu sunt gata și că draftul de lege necesită dezbatere largă / Cine a participat la ședință – SURSE
EXCLUSIV Vasile Dîncu, vicepreședinte PSD: Da, eu am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern / Proiectele de legi „trebuie revăzute serios”, am început o analiză cu peste 200 de membri din departamentul educație
Klaus Iohannis: Acum 160 de ani Cuza crea prima lege modernă a învățământului / În acest an, viziunea proiectului „România Educată” va fi pusă în practică prin noi legi

1 comment
  1. ,,Să se revizuiască primesc dar să nu se schimbe nimic.”

    Educația este doar o vorbă goală în gura unor semidocți care își ascund infantil urzelile privind destinul educația unei națiuni.
    Acești ipochimeni, academicieni de carton, doctori în combinații și matrapazlâcuri au luat la țintă cu scopul de a tăia din rădăcini ceea de mai era sănătos prin sistemul educațional.
    Ingerința inculturii crase a lăsat deja răni care nu se vor mai vindeca.

    Educația a devenit teren de joacă pt ideologiile ,,omului nou” ( activitățile antibullying sunt mai importante decât pregătirea școlară, săptămâni verzi in timp ce firmele de casă exploatează ilegal resursele, școala altfel suprapusă peste simulări de EN si BAC)

    Acești politruci avizi de imagine si de rating personal nu au nici un interes să se aplece la nevoile si problemele reale din sistem, ofilesc tot ce ating, distrug tot ce ,, reformează ” pentru că știu că nu vor răspunde pt ceva ce nu înțeleg.

    Își vor numele pe documente cu titluri pompoase in timp ce sistemul educațional Roma gâfâie înainte de a-și da ultima suflare după loviturile neîncetate izvorâte din puțul sec al minții strâmbe a sutelor de miniștri, secretari de stat, subsecretari si directori perindați prin scaunele din strada Berthelot.

    Total rupți de realitate ei încă se cred întruchiparea lui Spiru Haret, fiind doar bieți epigonii, care nu s-ar apropia nici măcar de manierele, buna cuviință si înzestrarea intelectuală a unui dascăl de țară de acum un secol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: Nu a spus nimeni că luăm în calcul containerele pentru distanțarea elevilor / Anisie, pe 8 iunie: Sunt state unde au fost aduse în curtea școlii containere. Vom analiza și noi

Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica…
Vezi articolul

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii. Ligia Deca recomandă profesorilor aceleași activități de promovare a lecturii ca în 2023, însă pe tot parcursul lunii februarie: cluburi de lectură, întâlniri cu scriitori, vizite la bibliotecă

Ministrul Educației, Ligia Deca, recomandă profesorilor să organizeze activități de promovare a lecturii în rândul elevilor pe toată durata lunii februarie, în contextul Zilei Naționale a Lecturii, de pe 15…
Vezi articolul

Paradoxul de la Școala Centrală, unde spațiul lipsește, dar este suficient. Primarul Radu Mihaiu: Domnul director spune că nu are nevoie de spațiu suplimentar, dar că elevii din ani terminali vor să-și ia o precauție suplimentară și să nu vină la școală

Școala Centrală din București este terenul unor premiere în învățământul din Capitală: în prima săptămână de redeschidere a tuturor școlilor i-a ținut acasă pe elevii care nu sunt în clase…
Vezi articolul