Polonia a decis vaccinarea obligatorie a profesorilor, alături de angajații din alte sectoare-cheie

787 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Polonia va introduce vaccinarea obligatorie pentru profesori, alături de alte categorii-cheie de angajați precum cei din sistemul de sănătate, poliția, pompierii, militarii și gărzile de securitate, potrivit Associated Press. Obligativitatea vaccinării pentru personalul din aceste sectoare va fi aplicată începând cu 1 martie.

Ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, a declarat marți că, după data de 1 martie, vaccinarea va fi obligatorie pentru desfășurarea muncii în domeniile respective. El a invocat exemplele Germaniei și Austriei, care au introdus obligații similare pentru aceste grupuri profesionale.

Decizia a fost luată concomitent cu alte măsuri restrictive ce urmează să fie aplicate din 15 decembrie – reducerea la 30% din capacitate a ocupării în hoteluri, restaurante, teatre sau biserici, în timp ce cluburile de noapte vor fi închise.

Potrivit sursei citate, Polonia, țară cu 38 de milioane de locuitori, înregistrează în jur de 20.000 de noi infecții pe zi, iar până acum a raportat peste 86.000 de decese asociate Covid-19. Potrivit Centrului European pentru Prevenția și Controlul Bolilor (ECDC), Polonia înregistrează o rată a vaccinării în formulă completă de doar 54%.

Foto: © PojoslawDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Dupa recomandare care a fost impusa pe la noi sa insemne obligatoriu iaca vin si declaratiile unora care sunt transformate pe la noi in decizii. ,,Polonia n-a decis ci e vorba doar de o declaratie a unuia care pana-n martie poate sa nu mai fie pe scaunul de unde-a declarat. (cam cum s-a intamplat de ex in Austria). Da’ sigur ca analfabetii functional plini de diplome ,,pun botul” si asteapta tupiliti dupa masca ,,solutia salvatoare” aducatoare de ,,normalitatea pierduta” …

  2. Numai la noi le tremura chilotii pentru ca au primit amenintari. Are Ciuca dreptate. Nu trebuie impus Certificatul cu jumatati de masura, cu periere, cu dedicatii pentru antiwaxxeri. Ori e da, ori e ba. Ce naiba, imi petrec restul vietii in frica de Covid? Trebuie sa incheiem odata cu asta si sa ne reluam viata. Sustin introducerea Certificatului la intreaga populatie eligibila, de la cel mai mic pana la cel mai mare. Ne rade dracu’ Europa, ne rad televiziunile si presa din America. Am ajuns romanii cretinii Europei, cei mai prosti din curtea scolii. Asa conducere, asa popor. Iar Ciuca o sa joace cum ii canta Rafilla. Ba ca trei saptamani, ba ca nu se poate obliga, orice numai sa se fofileze si sa se puna bine cu antivaccinistii, care sunt populatie votanta numeric mai mare decat provaccinistii. Un vandut si asta. Nimic mai bun, nimic in plus, nimic de ajutor. Il credeam mai destept, dar vad ca si el e dupa cum bate vantul: azi lockdown si zbierete pro Certificat, maine Certificat pe 3 saptamani si vai, nu putem obliga. Rusine, Rafilla, esti un inconsecvent in opinii!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Să fie organizate întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, solicitarea ministrului Educației către inspectorii generali, în „Săptămâna educației financiare”

Organizarea unor întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, în perioada 11-15 aprilie 2022, a solicitat Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Solicitarea a venit în cadrul…
Vezi articolul

„Ligia Deca ne-a asigurat ferm că reducerea numărului de ore la disciplinele Filosofie şi Logică în învăţământul preuniversitar nu reprezintă un obiectiv urmărit şi susţinut la nivelul Ministerului Educaţiei”, iar acestea nu vor deveni opționale, transmite Facultatea de Filosofie a Universității București, după o întâlnire cu ministrul / Planurile-cadru prezentate erau făcute de experții CNPEE

Planurile-cadru de liceu din documentul draft, publicate de Edupedu.ro, reprezentau „anumite variante de lucru interne ale experților CNPEE”, le-a spus ministrul Educației, Ligia Deca, reprezentanților Facultății de Filosofie a Universității…
Vezi articolul