Prefectul Capitalei: Este obligatorie purtarea măștii în jurul școlilor doar pe o rază de 50 de metri. Jandarmeria, poliția vor aplica controale intense și sancțiuni. Carantinarea sectoarelor este posibilă

2.112 vizualizări
Prefectul Capitalei / Foto: Captură Digi 24
Purtarea măștii devine obligatorie la o distanță de 50 de metri în jurul școlilor și grădinițelor din București, de către toate persoanele cu vârstă de peste 5 ani. Totodată, cazinourile și sălile de jocuri de noroc se închid în Capitală, a decis astăzi, 7 octombrie 2020, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat în urmă cu puțin timp că “jandarmeria, poliția vor lua măsuri pentru controale intense și cu aplicarea sancțiunilor. Nu se mai poate așa! Ne uităm pe peroane, în stații, lumea nu prea poartă mască. Sunt și tineri care nu poartă mască în autobuz”.

Carantinarea sectoarelor este posibilă“, a anunțat prefectul Bucureștiului.

“Cred că nu ne așteaptă noi restricții. Ce s-a întâmplat s-a întâmplat. Luni, când se dă săptămânal rata de incidență pe 14 zile, vedem cum a evoluat și în funcție de asta vedem ce vom face pe viitor”, a precizat oficialul.

Întrebat dacă va lua măsuri cu privire la transportul în comun din București, prefectul Gheorghe Cojanu a răspuns că “transportul în comun ține de Primăria Capitalei. Noi nu putem decât să facem recomandarea să evite aglomerarea, punând la dispoziție mai multe mijloace de transport în comun”.

În ceea ce privește cazul în care Capitala ar ajunge în scenariul roșu, prefectul a declarat că în această situație “școlile nu se vor închide, ci se va învăța în scenariul online”.

Informații de background

Declarațiile au fost făcute după a doua ședință organizată în 2 zile consecutive de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU). În această dimineață, Comitetul a decis reducerea de la 100 la 50 de metri a distanței în care este obligatorie purtarea măștii, în apropierea școlilor și grădinițelor.

Ieri, același comitet decisese ca “în intervalul orar 07:45- 21:15 de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”. 

O altă decizie a Comitetului de miercuri, 7 octombrie, a fost “închiderea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară”. 

Propunerea de închidere a sălilor de jocuri de noroc vine după ce, în urmă cu o zi, același Comitet a aprobat doar închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelor și sălilor de spectacol din București. 

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat marți că măsurile intră în vigoare începând de miercuri și rămân valabile până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5. Situația este analizată săptămânal.


2 comments
  1. Stimati tovarasi de la conducere, alegerile sunt de vina pentru numarul record de infectii din ultima zi. Acestea au contribuit masiv la factorul de mobilitate asociat cu populatia Romaniei. Scolile s-au deschis in urma cu aproape trei saptamani si nu am vazut nicio crestere masiva a noilor cazuri. Hotelurile si restaurantele s-au deschis la 1 septembrie si nu am vazut decat o crestere mica a numarului de cazuri. Avand in vedere ca simptomele COVID-19 se declanseaza in general la aproximativ 5 zile de la infectie, rezulta ca cele mai multe infectii s-au realizat in weekend-ul trecut, exact in perioada de alegeri pentru fotoliile primarilor. Sa nu ne mai ascundem si sa dam vina pe sectorul HORECA sau pe deschiderea scolilor! #rezist #iarasi tot psd-ul este de vina #ghinion #demisia

  2. Peste tot vad doar: “propunere”, “recomandare”, “decizie” etc., dar nu spune nimeni despre niște legi scrise care sa fundamenteze aceste lucruri. Parca ne-am convins o data ca amenzile sunt ilegale pentru ca de fapt oamenii nu încalcă nicio lege, iar ordonanța din primăvară era neconstituțională, suntem o democrație pana la urma, nu? Nu se poate susține statul șpăgar paralel roman căci nu produce absolut nimic pentru poporul roman, asa ca baga amenzi, închide prăvălii, apoi se împrumută cu dobânzi colosale ca să își susțină cate 3 salarii pe cap de bugetar și eventual, câte o pensie speciala. Furtul din spitale prin contracte dubioase și cu casa de asigurări de sanatate, continua, nu exista condiții nicăieri în instituțiile statului condus de mafioți.
    P. S. virusul exista, oamenii mor, însă cred ca anul asta au murit mai mulți oameni datorita unui stat condus de incapabili și escroci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre examenul suplimentar de admitere la liceu: Principiul egalității nu este respectat, iar școala trebuie să ridice toți elevii la un anumit standard, nu să polarizeze / Pentru ceilalți 40% dintre elevi nu ne interesează dacă urmează specializarea care li se potrivește, ei sunt second-hand?

Ce se întâmplă cu elevii care vor intra pe baza repartizării computerizate, pe cele 40% locuri la un profil de liceu, rămase în urma examenului de admitere propus prin proiectul…
Vezi articolul

DOCUMENT Metodologia de evaluare a profesorilor: Fișele se completează la final de semestru, iar profesorii prezintă elevilor, în prima săptămână din semestrul următor, propunerile de îmbunătățire a activității de la clasă / Fișa de feedback semestrial, modificată de minister

Evaluarea profesorilor de către elevi se realizează prin intermediul unei fișe de feedback semestrial, care este completată de către elevi în penultima săptămână a fiecărui semestru, se arată în metodologia…
Vezi articolul