Premierul Cîțu dă asigurări că problemele privind finanțarea decontării navetei elevilor vor fi rezolvate la rectificarea bugetară

172 de vizualizări
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Premierul Florin Cîţu a dat asigurări joi, la Constanţa, că orice probleme privind finanţarea decontării navetei elevilor vor fi rezolvate odată cu rectificarea bugetară, scrie G4Media.ro.

“Ordonanţa pe care noi am dat-o acum o lună şi ceva ar fi trebuit să corecteze problema şi la rectificare ar trebui să avem cadrul legal. Mă voi asigura că la rectificarea bugetară există cadrul legal ca cei de la Consiliul Judeţean să ofere gratuitatea şi apoi să deconteze de la buget aceste cheltuieli”, a declarat Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că sunt resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli.

„Există şi în acest moment navetă care este decontată de la buget, se pare că există o problemă de interpretare în ceea ce priveşte gratuitatea. Dar la navetă există, au fost alocate 100 de milioane de lei de la începutul anului, nu au fost cheltuiţi decât, cred, 10-11 milioane de lei, şcoala a fost online, dar ne asigurăm că şi partea aceasta o să fie alocată. Deci banii sunt în buget, nu este o problemă. Ca mod de lucru, eu aş vedea Consiliul Judeţean să plătească întâi factura şi apoi să fie decontată de la bugetul de stat”, a precizat premierul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deducerea suplimentară din impozit pentru părinții salariați care au copii la creșă, grădiniță sau școală va fi de doar 10 lei pe lună pentru un copil: „Înainte să-i aplic impozitul scad 100 de lei, efectul este practic 10%”, spune Alin Chițu, secretar de stat la Ministerul Finanțelor

Deducerea personală suplimentară pentru părinții care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora, este în valoare de 10 lei pe lună pentru fiecare copil înscris la o formă de…
Vezi articolul

Șerban Iosifescu, agenția care acreditează școlile: After school-urile organizate în regim privat nu sunt supuse vreunui proces de autorizare sau acreditare / Președintele ARACIP, în septembrie: Sute de grădinițe ilegale în București, mascate în centre pre/after school

Autoritățile au închis toate școlile și grădinițele din cauza pandemiei, dar au lăsat deschise creșele și after school-urile. Cele mai multe after school-uri funcționează în sistem privat, însă numărul exact…
Vezi articolul