Premierul Ciucă nu va fi prezent la întâlnirea cu sindicatele din Educație din această după-amiază / La discuții participă secretarul general al Guvernului și miniștrii Educației, Muncii, Finanțelor și Fondurilor Europene

1.706 vizualizări
Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu va fi prezent la negocierile cu sindicatele care au loc în această după amiază la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și la care participă patru miniștri și secretarul general al Guvernului, din partea premierului. “Am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul finanțelor și ministrul fondurilor europene, (sic!), iar din partea primului-ministru va participa secretarul general al Guvernului”, a spus premierul la începutul ședinței de Guvern. Amintim, Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, a declarat la Radio România Actualități (RRA) că Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Ministrul de Finanțe au confirmat că vor veni la ședința sindicatelor din Educație, organizată miercuri.

Premierul Nicolae Ciucă a spus în deschiderea ședinței de Guvern că nu va participa la negocierile de miercuri după-amiază ce au loc de la ora 16 la sediul Federației Sindicatelor LIbere din Învățământ.

“În această după-amiază, pentru că nu vom finaliza ședința de Guvern până la ora începerii întâlnirii cu reprezentanții sindicatelor din Educație, am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene (sic!), iar din partea primului-ministru va participa secretarul general al Guvernului. Sperăm ca în urma acestei întâlniri pe baza dialogului onest și echitabil, pe baza măsurilor reale pe care noi le propunem să avem o înțelegere”, a spus Ciucă în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri.

Marian Neacșu este secretarul general al Guvernului.

Anterior, premierul Ciucă a declarat jurnaliștilor că „în această după-amiază o să avem o altă întâlnire” cu sindicatele, ceea ce înseamnă că ar putea să fie și acesta prezent. „Cred că împreună vom conveni asupra unei soluții”, a menționat prim-ministrul.

La întâlnirea sindicatelor din această după-amiază, unde participă mai mulți lideri din țară, a fost anunțat inițial și Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, la Radio România Actualități (RRA).

„În urma unor discuții pe care le-am avut aseară cu președintele PSD, cu domnul Marcel Ciolacu, am înțeles că o parte dintre cei invitați vor veni. Mai precis, domnia sa mi-a spus că speră să-i avem acolo, printre noi, pentru a dezbate problematica atât de complexă din momentul acesta din sistemul educațional, pe domnul Câciu, domnul Budăi, desigur, nu mi-a zis domnul Marcel Ciolacu despre doamna Deca, dar sunt convins că va veni, doar e ministrul Educației, domnul Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului (…)”, a spus liderul sindical la RRA.

”Noi începem ședința la ora 16 și la ora 17 sunt invitați ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul de Finanțe și, bineînțeles, dl. prim-ministru și dl. Marcel Ciolacu”, spunea Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret.”

Citește și:
Anton Hadăr: Marcel Ciolacu și miniștrii Muncii și Finanțelor ne-au confirmat că vor fi la ședința de la sediul FSLI cu toți colegii noștri din sindicatele din țară / Despre Ligia Deca încă nu știu nimic

9 comments
  1. Asa va trebuie.

    Cand domnul Dragnea a zis in 2018 ca nu vor mai fi profesori in romania si a pus sa majoreze salariile voi ati tinut cu terfelistii si rezistii ca ala e hot.

    Nu a apucat sa majoreze lefurile decat la medici iar profesorii au ramas pe dinafara cu majorarile adica fara ele.

    1. Și care e problema? PSD e singurul care ne-a mărit mereu salariile, acesta e adevărul. Dar românul are memorie slabă! Puțin respect nu aveți?!

  2. Nu mai cereti bani ca se face inflatie si degeaba ii luati.

    Profesori nu sunt din cauza mizeriei din invatamant si ca unii sunt tinuti cu doar 16 ore.
    Ia sa urce norma, mai ales la cei cu performanta.

    Sa faca 20-25 ore pe saptamana nu 16 ore, cum sa nu fie criza de cadre cand pe cei existenti ii tii cu 16 ore pe saptamana.

    1. Vaaai ce destept esti. Inflatie este oricum si “se face” in continuare. Salariile ar trebui indexate anual cu rata inflatiei, ori in invatamant sunt aceleasi salarii din 2019, crescute cu doar 4%, cand inflatia din 2019 pana in 2023 e enorma, minim 30%.
      In rest aceleasi aiureli despre norma de PREDARE care nu este egala cu norma de lucru. Atat poti?

  3. are pensie speciala nesimtitul cum sa se deranjeze .rusine degeaba vorbim daca la vot nu -i articulam pe astia doi, nicu si marcel

  4. “din care face parte…” 🤦 poate “din care fac parte…” urmând o enumerare. 😂

  5. Nici Marcel nu vine la negocieri…Ce nesimțire… Trimit maimutoii..ca sa ne dea praful pe toba..Niște ordinari..Nu au treaba cu educația.. Absenți..cu desăvârșire Greva generala !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, despre posibile materii opționale noi: „Dacă crede cineva că fetele minore nasc pentru că nu învaţă la şcoală nimic despre sex se înșală amarnic. Ele fac asta fiindcă provin, în mare măsură, din familii dezorganizate sau abandonează școala”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că şcolarizarea tuturor copiilor şi asigurarea unităţilor de învăţământ cu învăţători şi profesori bine pregătiţi ar trebui să constituie „prima grijă” şi susţine că…
Vezi articolul

Presiunea se pune pe diriginți, spune directoarea Violeta Estrella Bontilă despre programul „Școala altfel”: Colegii mei trebuie să fie foarte inventivi, să vină cu activități care nici nu costă bani, pentru că nu avem finanțare pentru acest lucru. Este un program dificil

Violeta Estrella Bontilă, directoare a Colegiului Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, a spus că presiunea se pune pe diriginți în cadrul programului „Școala altfel”: „Colegii mei trebuie să fie…
Vezi articolul

Radu Tănase, psihoterapeut: Rolul părintelui nu este să fie prieten cu copilul său. Foarte mulți părinți cu care lucrez resimt presiunea în ceea ce privește performanța și randamentul copilului lor ca proba de netăgăduit a succesului sau a eșecului lor

Psihoterapeutul Radu Tănase a vorbit la emisiunea Educația la putere de la TVR 2 despre presiunea pe care o resimt părinții din partea societății: „Foarte mulți părinți cu care lucrez resimt presiunea în…
Vezi articolul

Olimpiada județeană de Istorie 2024. Subiectele primite de elevii de clasele VIII-XIII și baremele de corectare, pentru proba de sâmbătă, 16 martie / Rezultate inițiale din mai multe județe / Etapa națională – din 27 aprilie, la Brașov

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a olimpiadei de Istorie 2024, organizată sâmbătă, 16 martie, au fost obținute pe surse de Edupedu.ro. Documentele, care sunt elaborate la…
Vezi articolul

Ursula von der Leyen, șefa Comisie Europene: În timp ce încercăm să îi învățăm pe copiii noștri câte ceva despre viață, ei înșiși ne învață ce este viața. Mă gândesc la imaginea Carolei și a Vittoriei, cele două fete care joacă tenis, fiecare de pe un acoperiș

Imaginea emblematică a celor două fete care jucau tenis de pe un acoperiș pe altul, în perioada carantinei generale din Italia, din primăvară, a fost dată ca exemplu de lecție…
Vezi articolul