Premierul Ciucă nu va fi prezent la întâlnirea cu sindicatele din Educație din această după-amiază / La discuții participă secretarul general al Guvernului și miniștrii Educației, Muncii, Finanțelor și Fondurilor Europene

1.683 de vizualizări
Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu va fi prezent la negocierile cu sindicatele care au loc în această după amiază la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și la care participă patru miniștri și secretarul general al Guvernului, din partea premierului. “Am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul finanțelor și ministrul fondurilor europene, (sic!), iar din partea primului-ministru va participa secretarul general al Guvernului”, a spus premierul la începutul ședinței de Guvern. Amintim, Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, a declarat la Radio România Actualități (RRA) că Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Ministrul de Finanțe au confirmat că vor veni la ședința sindicatelor din Educație, organizată miercuri.

Premierul Nicolae Ciucă a spus în deschiderea ședinței de Guvern că nu va participa la negocierile de miercuri după-amiază ce au loc de la ora 16 la sediul Federației Sindicatelor LIbere din Învățământ.

“În această după-amiază, pentru că nu vom finaliza ședința de Guvern până la ora începerii întâlnirii cu reprezentanții sindicatelor din Educație, am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene (sic!), iar din partea primului-ministru va participa secretarul general al Guvernului. Sperăm ca în urma acestei întâlniri pe baza dialogului onest și echitabil, pe baza măsurilor reale pe care noi le propunem să avem o înțelegere”, a spus Ciucă în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri.

Marian Neacșu este secretarul general al Guvernului.

Anterior, premierul Ciucă a declarat jurnaliștilor că „în această după-amiază o să avem o altă întâlnire” cu sindicatele, ceea ce înseamnă că ar putea să fie și acesta prezent. „Cred că împreună vom conveni asupra unei soluții”, a menționat prim-ministrul.

La întâlnirea sindicatelor din această după-amiază, unde participă mai mulți lideri din țară, a fost anunțat inițial și Marcel Ciolacu, liderul PSD, a spus Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, la Radio România Actualități (RRA).

„În urma unor discuții pe care le-am avut aseară cu președintele PSD, cu domnul Marcel Ciolacu, am înțeles că o parte dintre cei invitați vor veni. Mai precis, domnia sa mi-a spus că speră să-i avem acolo, printre noi, pentru a dezbate problematica atât de complexă din momentul acesta din sistemul educațional, pe domnul Câciu, domnul Budăi, desigur, nu mi-a zis domnul Marcel Ciolacu despre doamna Deca, dar sunt convins că va veni, doar e ministrul Educației, domnul Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului (…)”, a spus liderul sindical la RRA.

”Noi începem ședința la ora 16 și la ora 17 sunt invitați ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul de Finanțe și, bineînțeles, dl. prim-ministru și dl. Marcel Ciolacu”, spunea Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret.”

Citește și:
Anton Hadăr: Marcel Ciolacu și miniștrii Muncii și Finanțelor ne-au confirmat că vor fi la ședința de la sediul FSLI cu toți colegii noștri din sindicatele din țară / Despre Ligia Deca încă nu știu nimic

9 comments
 1. Asa va trebuie.

  Cand domnul Dragnea a zis in 2018 ca nu vor mai fi profesori in romania si a pus sa majoreze salariile voi ati tinut cu terfelistii si rezistii ca ala e hot.

  Nu a apucat sa majoreze lefurile decat la medici iar profesorii au ramas pe dinafara cu majorarile adica fara ele.

  1. Și care e problema? PSD e singurul care ne-a mărit mereu salariile, acesta e adevărul. Dar românul are memorie slabă! Puțin respect nu aveți?!

 2. Nu mai cereti bani ca se face inflatie si degeaba ii luati.

  Profesori nu sunt din cauza mizeriei din invatamant si ca unii sunt tinuti cu doar 16 ore.
  Ia sa urce norma, mai ales la cei cu performanta.

  Sa faca 20-25 ore pe saptamana nu 16 ore, cum sa nu fie criza de cadre cand pe cei existenti ii tii cu 16 ore pe saptamana.

  1. Vaaai ce destept esti. Inflatie este oricum si “se face” in continuare. Salariile ar trebui indexate anual cu rata inflatiei, ori in invatamant sunt aceleasi salarii din 2019, crescute cu doar 4%, cand inflatia din 2019 pana in 2023 e enorma, minim 30%.
   In rest aceleasi aiureli despre norma de PREDARE care nu este egala cu norma de lucru. Atat poti?

 3. are pensie speciala nesimtitul cum sa se deranjeze .rusine degeaba vorbim daca la vot nu -i articulam pe astia doi, nicu si marcel

 4. “din care face parte…” 🤦 poate “din care fac parte…” urmând o enumerare. 😂

 5. Nici Marcel nu vine la negocieri…Ce nesimțire… Trimit maimutoii..ca sa ne dea praful pe toba..Niște ordinari..Nu au treaba cu educația.. Absenți..cu desăvârșire Greva generala !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Campania de vaccinare în școli este blocată. Nicio școală nu a solicitat echipe mobile pentru că „sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului” prin care școlile pot solicita intenția de vaccinare, anunță ministrul Educației

Școlile nu au solicitat echipe mobile de vaccinare după prima săptămână de școală, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a denunțat într-o declarație la AlephTV existența unui blocaj legat de…
Vezi articolul

Estimez că în următorii doi ani, maximum 3 ani, în România nu va mai exista nici o școală care să aibă un grup sanitar neconform, spune ministrul Educației / Sorin Cîmpeanu dă vina pe autoritățile locale care nu folosesc banii alocați de Guvern pentru a face toalete în școli

În cadrul conferinței de presă, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat de numărul de școli care nu au autorizații, în contextul în care școala începe în mai puțin de 2 săptămâni.…
Vezi articolul