Președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită în funcţia de inspector şcolar general al județului Neamț

3.934 de vizualizări
Florentina Luca Moise / Foto: Facebook.com
Șefa PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită, miercuri, în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Neamţ, transmite Agerpres. Amintim că surse din Ministerul Educației au declarat pentru Edupedu.ro că a fost verificată legalitatea numirii în această poziție și concluzia juriștilor a fost că ar fi legală. Asta după ce au fost ridicate suspiciuni în presa locală, Florentina Luca Moise deținând mai multe funcții atât de funcționar, cât și de demnitar ales, iar acum și numită într-o poziție de conducere.

Florentina Luca-Moise a declarat, joia trecută, atunci când a fost numită în funcţia de inspector şcolar general, că doreşte să pună elevul în centrul activităţii sale încă din prima zi de mandat.

„O societate sănătoasă şi puternică investeşte în copii, căci ei reprezintă viitorul şi siguranţa! În toată cariera mea didactică am urmărit să pun în valoare copiii, să îi sprijin să îşi deschidă aripile şi să ia orizontul în piept! De data aceasta, voi face la fel dar cu ajutorul cadrelor didactice, al personalului auxiliar şi nedidactic din unităţile de învăţământ şi, nu în ultimul rând, avându-i alături şi pe părinţi”, preciza Florentina Luca-Moise

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat, într-un comunicat remis Agerpres, următoarele: „Îi doresc succes în noua funcţie! Nu este uşor ceea ce are de făcut. Învăţământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate şi implicare şi orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu. Investiţia în copii este esenţială şi de aceea trebuie o foarte mare atenţie la stabilirea unor programe şi strategii care vizează educaţia în judeţul Neamţ”.

Florentina Luca Moise este profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamț – instituție privată de învățământ, a fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamț, din 2014, are 45 de ani și la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat. Mai multe detalii aici.

  • Este consilier local în Piatra Neamț, mandat câștigat la alegerile din 2020, tot din partea PSD.

În CV-ul de pe site-ul Casei Corpului Didactic Neamț apare că a absolvit „Facultatea de drept, legislația internațională compearată, diplomația și consultanță juridico-economică” a „Universității Internaționale deschise „Tehnoeconomia Europeană” – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare româno-americană”. Această entitate a fost în centrul unor scandaluri ani la rând. În 2002 ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, l-a sesizat pe ministrul de interne, Ioan Rus, despre faptul că „Tehnoeconomia Europeană” încalcă legea, scria Gazeta De Sud.

Toate diplomele eliberate de Universitatea “Tehnoeconomia Europeana” sunt false, pentru ca nu sunt recunoscute de stat, anunța Ministerul Educatiei citat de Știrile ProTV.

Reamintim că această schimbare are loc pe criterii politice, funcțiile de inspectori școlari fiind împărțite între partidele din coaliția de guvernare. Potrivit surselor Edupedu.ro, urmează schimbarea inspectorilor școlari general și generali adjuncți de la București. 4 vor fi de la PSD – inspectorul școlar general și 3 adjuncți, iar actuala inspectoare generală Mihaela Ștefan (PNL) va rămână pe un al patrulea post de inspector școlar general adjunct.

Au mai fost schimbați recent, cu oameni din PSD, inspectorii școlari generali din județele Olt, Dâmbovița, Buzău, Hunedoara, Bacău.

Citește și:
Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț – surse / Profesoară metodistă, Florentina Luca Moise și-a pus în CV o diplomă de la o „facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român și la competențe a scris că știe să „utilizeze calculatorul și copiatorul”

2 comments
  1. Nu fiți răi că vor mari rezultate. D-na educator este și doctorandă de Chișinău…. e toată o studioasă și o cercetăreasă…..

  2. De acum rezultate…nu glumă la Neamț, doar olimpici, cu asa personaje. Oricum mai sunt fufe in Isj Neamț, puse de PNL, lipitoare de afișe și atât. De fapt, asta le-a recomandat pe coanele inspectoare-lipitul de afișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O profesoară de limba română din Olt, deranjată că elevii ei nu au învățat pe de rost pentru Evaluarea Națională rezumate din cărți sau scrise de ea: “Le-am spus: le citiți, le rețineți, le folosiți când faceți teste, le învățați pe dinafară. Părinții trebuie să verifice copiii dacă lucrează testele pentru examen. Ei lasă totul pe profesorul de la clasă și meditator“

O profesoară de Limba română de la Colegiul Național “Radu Greceanu” Slatina și-a arătat nemulțumirea față de elevii ei de la clasă, care nu au învățat pe dinafară pentru Evaluarea…
Vezi articolul

Elevii din clasele primare nu pot primi niciun fel de bursă în acest an școlar pentru premiile de la concursuri, potrivit legii. Copiii din clasele Pregătitoare – a IV-a au dreptul doar la burse sociale, după caz

Elevii din clasele primare nu pot primi în anul școlar 2023-2024 niciun fel de bursă pentru rezultatele la concursurile școlare din anul școlar precedent, potrivit legii, care menționează că doar…
Vezi articolul

Cîmpeanu nuanțează afirmațiile despre profesorii nevaccinați care ar putea preda doar online: Am primit aceste întrebări de la părinți din ce în ce mai mult / Este o ipoteză. Vreți să ascundem sub preș?

Mai mulți părinți i-au transmis ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că ar prefera ca profesorii care nu sunt vaccinați să nu predea fizic, ci doar online pentru a evita infectarea copiilor,…
Vezi articolul

Președintele Federației părinților, îndemn către politicieni: Să spună acum dacă au ceva de spus, dacă nu, să tacă pe veci. Dacă vom avea iar o lege a educației care va fi amendată de 150 de ori, reprezintă un atac la ceea ce înseamnă siguranța națională

„Educația timpurie devine foarte importantă. Pentru a fi pusă în practică, factorul politic este esențial. Rugămintea mea și îndemnul meu către politicieni, pentru că tot vorbim de o nouă lege:…
Vezi articolul