Președintele Federației Părinților, apel la Andronescu: Să nu încerce să ne dezbine! A început să intervină sarabanda schimbarilor propuse fără consultare

4.196 de vizualizări
Iulian Cristache / Foto: Facebook.com
“Fac un apel la d-na ministru să încerce să nu ne dezbine și să ne cheme pe toți partenerii sociali la masa dialogului”, spune Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar. Într-un mesaj dur către Ecaterina Andronescu, liderul părinților avertizează că oficialul nu trebuie să Ministerul Educației “un instrument personal, așa cum dă senzația în acest moment”.

După o lună de mandat a început să intervină sarabanda schimbarilor propuse în presă și mediul online. Ziua și propunerea, multe dintre ele numai de formă, fără fond, fără consultarea partenerilor sociali“, a scris Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Fără consultare, riscă să creeze un haos la nivelul sistemului, lucru care s-a și întâmplat în ultimele 2 luni“, continuă liderul părinților.

Cristache spune că “scurt-circuitul” cu Ecaterina Andronescu s-a produs în timpul unei emisiuni, când “am spus că finanțarea per capita-bunuri și servicii este doar 370 și că nu este corect ce s-a întâmplat în cadrul Comisiei de Finanțare din preuniversitar, unde votul a fost întors, politic, daca vreți să fiu sincer“.

Președintele Federației de Părinți din Preuniversitar a amintit de faptul că, împreună cu Sindicatele din educație “Spiru Haret” a cerut desființarea Consiliului pentru finanțarea învățământului, “care are o puternică influență politica”.

Într-o convorbire telefonică, una dintre puținele pe care le-am avut, doamna ministru nu răspunde pentru că este foarte ocupată, mi-a atras atenția că nu știu ce vorbesc și că finanțarea este, de fapt, aproape 1500!!! I-am spus că greșește și că suma de 370 este cea corectă și că nu are legătură finanțarea suplimentară cu cea de bază. Mai pe înțelesul tuturor, dacă cineva ia un salariu de X lei/lună și se împrumută la banca cu Y lei, nu înseamnă că i s-a mărit salariul. Acest lucru trebuie să înțeleagă și d-na ministru, că intr-un final banii care ajung pentru bunuri și servicii au un algoritm clar: nr de elevi x 370 lei“, afirmă Iulian Cristache .

Acesta a avertizat că la acest nivel de finanțare per elev “în continuare nu vom avea bani de utilități și servicii în școli“.

În ceea ce privește noua lege pe care Ecaterina Andronescu a promis că o finalizează până la 30 martie, liderul părinților spune că următoarele: “deși a declarat de nenumarate ori că vom avea un proiect la sfârșitul acestei luni, căutăm cu toții, sindicate, elevi și părinți, unde se ascunde acest draft“.

“Vom avea o nouă lege trecută prin asumare? Dacă nu… care-i rostul acestei secretomanii? În final, fac un apel la d-na ministru să încerce să nu ne dezbine și să ne cheme pe toți partenerii sociali la masa dialogului”, scrie Cristache.

 

 


3 comments
  1. Copii nascuti dupa 31.12.2013 si care vor sa mearga la clasa pregatitoare au fost supusi evaluarii psihosomatice, potrivit normelor ministerului. Desi copii au promovat evaluarea, au promovat examenul, ministrul andronescu refuza inscrierea copiilor cu o atitudine stalinista. Astfel, cer official Federatiei Parintilor sa intervina si sa apere dreptul celor cateva mii de copii de 5 ani batjocoriti si umiliti de in minister rupt de realitate.

    1. Doamna ministru cum este posibil sa faceti asemenea gafe? Cum este si problema copiilor pe care i-ati supus testărilor si acum in mijlocul înscrierilor sa le spuneti ca nu mai au voie sa meargă la școala?! Aceste legi/ ordonanțe nu ar trebui puse in aplicare pentru anul următor? Sau anunțate școlile si directorii sa nu primească copii? Distrugeți sistemul doamna ministru! Ce visați noaptea a doua zi votați, fără sa va gândiți la noi!

  2. Cu cine te-ai consultat bre dom’ Cristache?! ‘Mnea-ta trăiești în țara liliputanilor? Consultă-te cu o federație sindicală reală și serioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este Marcel Boloș, propus ministru la Cercetare-Digitalizare: fost ministru al Fondurilor Europene și autor al primei variante de PNRR, în care majoritatea banilor pentru Educație ajungeau la Colegiile Centenare / “Tehnocrat” și preot, doctor în contabilitate și management, unul dintre doctorate – omis în cel mai recent CV

Marcel Boloș, om cu 20 de ani de activitate în administrația locală și centrală și cu experiență în domeniul fondurilor europene, fost ministru aflat chiar în cărți, acum doi ani,…
Vezi articolul

Daria-Maria Bălan, singura elevă din Vâlcea cu media 10 la BAC 2024: Faptul că am fost constantă în acest proces de învățare m-a ajutat să am certitudinea că pot parcurge toată materia până la examen

Singura medie de 10 la BAC 204 din județul Vâlcea (n. red înainte de soluționarea contestațiilor) a fost obținută de Daria-Maria Bălan, absolventă a Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab”…
Vezi articolul
repartizare liceu 2020

Întârzieri și de peste șase luni ale burselor școlare, în special pentru elevii din mediul rural, semnalate de Federația Națională a Părinților. Organizația cere mai multor instituții acordarea integrală a drepturilor copiilor

Remedierea plăților întârziate ale burselor elevilor, mai ales în mediul rural, unde ar fi decalaje și de 6 luni, este cerută de Federația Națională a Părinților (FNP) în două adrese…
Vezi articolul

Școlile din Franța se redeschid progresiv de luni. Etalon al autorităților, în fața criticilor: o școală unde au continuat să vină copiii personalului medical și unde “nici elevii, nici profesorii nu s-au îmbolnăvit”

Franța își redeschide parțial, luni, școlile, mai întâi pentru profesori, ulterior pentru elevi, ca parte a măsurilor de relaxare treptate anunțate de autorități. Deși decizia sa a fost intens criticată…
Vezi articolul