Președintele Federației părinților, Iulian Cristache, critic la adresa Executivului: Declarația vine ca nuca-n perete, nu faci altceva decât să învrăjbești întregul corp profesoral. Profesorii au cerut creșteri care se apropie de inflație, dacă nici măcar inflația nu le dăm, înseamnă că atunci vorbim de rea voință din partea Guvernului

9.806 vizualizări
Foto: gov.ro
Mesaj de susținere pentru revendicările sindicatelor din Educație și ale angajaților din Învățământ, din partea președintelui Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache. Acesta a declarat la Digi24 că declarația făcută de purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, Dan Cărbunaru, „vine ca nuca-n perete”. Cărbunarul a anunțat duminică, la prânz, că Guvernul va implementa măsurile anunțate ca ofertă pentru angajații din Educație, indiferent dacă acestea au fost refuzate de protestatari încă de joi, printr-un protest cu peste 15.000 de persoane în stradă, apoi vineri cu proteste în mai multe orașe din țară.

Cristache a mai spus, critic la adresa Executivului, că „în ultima fază” părinții ar accepta o decalare a examenelor naționale. Reamintim că Iulian Cristache a fost marți, la Guvern, alături de președinta Consiliului Național al Elevilor, dând astfel curs gestului premierului Ciucă de a încerca o învrăjbire a elevilor și părinților cu profesorii, după cum a semnalat Edupedu.ro la momentul respectiv.

Declarația de dumincă a lui Iulian Cristache, la Digi24: „Declarația Guvernului vine ca nuca în perete. Chiar nu avem nevoie de o astfel de declarație. În situația în care de 1 săptămână, după patru întâlniri, nu există, nu există consens, nu are rost înaintea unei noi întâlniri să vii cu astfel de declarații, nu faci altceva decât să învrăjbești întregul corp profesoral și aici nu mai vorbim de doar de liderii de sindicate, vorbim de 150.000 de profesori în spate.

Sigur, eu am spus și când am dat declarații la Guvern, nu eu sunt în măsură să spun cât trebuie să dea Guvernul altfel încât sindicatele să să-și trimită înapoi profesorii în în bănci. Dar nu se poate nici nimic. Pentru că dacă mă uit la ce au cerut, practic se apropie de inflație, nu au cerut absolut nimic în plus. Dacă nici măcar inflația nu le dăm, înseamnă că atunci vorbim de rea voință din partea guvernului.

Lucrurile încep să se complice, pentru că actuala structură începe să fie decalată, în sensul în care să modifice datele din calendar și sub nicio formă nu ne dorim să vorbim de decalare la nivelul examenului național. Am spus că în ultimă fază am accepta o decalare, dar bineînțeles că ne dorim să fie respectat calendarul nostru școlar, în special pentru elevii care vor să aplice sau care sunt preadmiși la universitățile din spațiul european și au nevoie de această diplomă de bacalaureat”.

Articol în curs de actualizare


23 comments
  1. cei de la patroni care sunt plătiți cu 1898 sau lucrezi la patroni și nu te cotizează nu ai gratuități la metrou stb nici la CFR cum au angajații și elevii și studenții la sănătate se oprește o căruță de bani și te tratează că pe un gunoi toți aveți beneficii polițiști magistrați sănătate elevi studenți profesori pensii speciale pensionari in timp ce majoritatea de la privat nu au nici pe dracu din aceste beneficii ei plătesc că prostii și pensie nu mai apucam sa facă și salariul net nu 1898 cu 4000 in mana că și ptr cei care nu au atâtea scutiri e greu ei duc greul țării la toți îi ținem pe cei de la stat

    1. După cum scrii, se vede că nu nu ți-a plăcut gramatica! Există semne de punctuație, diacritice, acord etc. N-ai auzit de așa ceva, nu?
      Ai nota 3, stai jos! 😂

  2. dragi,”dascăli” ,cred că ar trebui sa vă faceți datoria! E o bătaie de joc la adresa copiilor pe care pretindeți că îi educați și formați. Sa nu uitam că tocmai am trecut printr-o pandemie ,in care,NU ATI EDUCAT SI FORMAT,elevii.A urmat o perioadă de delăsare din partea dumneavoastră,nu va preocupat recuperarea materiei,ba din potriva,ați tratat orele cu mult mai puțin interes decât înainte de pandemie. Toată lumea face cursuri de perfecționare,examene și tot felul de pregătiri,și nu toți avem câteva ore pe zi și nici vacante și “punți” peste an. $a nu uitam de cadouri și plocoane și venituri din meditații și excursii plătite de părinți și multe altele.Cred că de bun simt ar fi sa vă întoarceți la catedre sa incheiati anul în condiții normale și firești.

    1. Ia poftiți la titularizare, poftiți la catedră, să vă vedem de ce sunteți în stare! Dvs dați cadouri și plocoane profesorilor? Se numește dare de mită! In pandemie am făcut ore online până ne-am distrus vederea. De bun simț ar fi să vă mai pregătiți (că nu stați prea bine cu scrisul) și să îi pregătiți și pe copilași, dacă nu sunteți mulțumiți de serviciile noastre! Și să pună mâna pe carte, că papă banii degeaba pe la meditații.

    2. Zici că nu suntem buni pentru toate ”motivele” pe care le înșiri mai sus, motive pe care le crezi pentru că habar n-ai ce se întâmplă în jurul tău, dincolo de ce afli de la televizor, de la ”formatorii de opinie” bine plătiți de partidele de guvernare.

      Cu toate astea, le ceri profesorilor să vină înapoi la catedră ca să reintrăm în normal.

      Te doare capul de atâta ”logică”.

  3. nu le decalați , băieți , stați liniștiți . Le dați LA ANU ‘ ! între timp odraslele se pregătesc intens in particular 😇. și au din ce trăi profesorii . chestiune rezolvată. ce mai caută statul în strachina asta ?!?

    1. Ei cred ca profesorii se retrag ca mor de foame ca ultimul boschet. im astea 6 luni de cand prrgatim greva am stiut sa ne punem la adapost. ma imprumut inca 2-3 zile si tot nu renunt. si asta e atitudinea in intreaga tara.

  4. 1) Profesorii nu pot fi “trimişi în bănci”, poate rugați să revină la catedra.
    2) a învrăjbi.
    Lacheul guvernului şi al părinților atotştiutori nu ştie nici să vorbească? Nici fața nu-l ajută…

  5. Părinții să iasă și ei la proteste pentru a susține profesorii. Nici familiile lor nu o duc prea bine. Cred că cei mai mulți nu sunt prea bucuroși de evoluția prețurilor.

  6. Așa este! Și să nu se mai vorbească despre vacanțe. Toată vara, profesorii sunt ba la evaluarea națională, ba la bac, câte două sesiuni, la supraveghere, în comisii și la corectare. Apoi învață pentru titularizare, pentru definitivat, pentru examenele de grad. Apoi mai fac și cursuri de formare. Numai în examene o ținem și suntem jigniți în mod gratuit!

    1. profesorii sunt plătiți suplimentar pentru participarea la bac (și așa este normal).cred că este necesară o mărire a salariului dar văicăreala asta continua nu le face cinste.Nu am auzit nici un profesor să propună o îmbunătățire a sistemului de învățămint romanesc ,nimeni nu este deranjat de rezultatele rușinoase care îl plasează pe ultimul loc în Europa.Asta ne demonstrează că , nimeni nu este preocupat de creșterea calității invatamintului romanesc.Cum se fac alegerile la aceste organizații ale părinților că părinții nu au participat niciodată la aceste alegeri?cum a ajuns acest nene în această funcție , cine l-ar pus și cine îl plătește (dacă este plătit) ce ocupație și ce studii are?

      1. N-ai auzit tu nu înseamnă că nu există, înseamnă că nu ești atent decât la ce vrei tu să fii atent.

      2. Cred că nu ați citit revendicările. Elevii nu au motivație să învețe, văd și ei că în funcții ajung oamenii nepregătiți. Suntem foarte preocupați, dar cum să îi ajutăm noi dacă ei știu de pe acum că nu vor avea locuri de muncă și tot prin străinătate vor ajunge să muncească. Clasa politică ce performanțe are, ce au făcut pentru țara asta, să aibă salarii și pensii nesimțite?!

  7. DRAGI PĂRINȚI ȘI ELEVI! FIȚI ALĂTURI DE NOI! SOLICITĂRILE TRANSMISE GUVERNANȚILOR SUNT ȘI PENTRU VOI! PENTRU ÎNTREGUL SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT. 😐

    1. Nu, solicitările sunt pentru voi, împuțiții autosuficienti ce va credeți dumnezei in ciuda faptului că scoateți 89% analfabeți funcțional.

      1. Aceasta este gandirea idiotilor care au distrus tara asta timp de 33 de ani. Pacat ca existati… S-a murit degeaba la revolutie…

      2. Edupedu, va rog sa va sesizati. Oricat de suparati am fi pe aici, noi,profesorii nu am vorbit asa in comentarii.

      3. Educația pe care le-o dați dvs acasă! Nu uitați care e rolul familiei, că nu i-am scos noi, i-a scos mama lor! Mai contează și genele moștenite. Copiii profesorilor au un nivel destul de bun, precum și destui alți elevi care au rezultate bune și foarte bune, dacă au educație, voință și sprijinul familiei. Cum îi creșteți, așa îi aveți. I-ați urcat în capul profesorilor, acum vă mirați că nu le place cartea. Când vor fi mari, analfabeții funcțional vă vor trata așa cum i-ați învățat.

    2. Draga Radu, citeste ce a comentat mai sus colegul “un profesor” si ai sa intelegi de ce parintii NU sunt alaturi de profesori. Pentru ca se stie bine cum se discuta despre parinti, despre copii in termeni de ” loaze, plozi”, etc. sa fim alaturi de profesorii care ne jignesc si ne cred inferiori lor? S-avem pardon, mon cher!

  8. Ce incredere poti sa ai in guvernanti cand vor face legea salarizarii ca nu o vor face dupa bunul lor plac.
    Ce incredere poti sa ai in guvernanti cand zic ca Educatia este prioritara dar nu pot mari cele mai mici salarii din sistemul bugetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Modificări la olimpiadele școlare 2024: Elevii de gimnaziu, excluși de la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV, tăieri de faze naționale la competițiile sportive ONSȘ, fără clasele III-IV la Olimpiada de muzică – UPDATE

Elevii de gimnaziu nu vor participa la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV 2024, după cum prevede calendarul olimpiadelor școlare naționale obținut pe surse și consultat de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Articol susținut de ROMANIA TECH NATION

Robotica la gimnaziu și liceu, proiect-pilot lansat de primăria Reșița. „Vrem să devenim un centru pentru domeniul tehnician operator roboți industriali și începem cu robotica, cu Nextlab.tech, de la copiii de vârste mici” – Ildiko Pataki, consilier pentru politici educaționale

Primăria Reșița a lansat un proiect pilot de robotică în școli, printr-o investiție în roboți educaționali cu tehnologie Nextlab.tech, ca parte a strategiei de relansare a orașului. Iar în această…
Vezi articolul

OFICIAL Pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 se face în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare. Profesorii care scanează lucrările primesc 160 de lei pe zi

Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2023, în județele Alba, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Satu Mare, a fost publicat în Monitorul Oficial. Profesorii care scanează lucrările…
Vezi articolul
Copiii căpșunarilor

O familie de români susține că s-a întors din Suedia din cauza unei cărți / ”Copiii căpșunarilor” l-ar fi determinat pe fiul lor să amenințe că se sinucide dacă nu revine în România exasperat de bullyingul colegilor de școală

O carte apărută în urmă cu doi ani în Suedia, intitulată Copiii căpșunarilor, provoacă dezbateri intense, după ce o familie de români susține că a fost nevoită să revină în…
Vezi articolul