Prima grădiniță canadiană din sud-estul Europei a fost inaugurată, la Sibiu, de ambasadorul Canadei în România

261 de vizualizări
Foto: Facebook Maple Bear
Ambasadorul Canadei în România a inaugurat luni, la Sibiu, prima grădiniță canadiană din sud-estul Europei, unde sunt înscriși 32 de copii. “Observatorii Canadei prezenți la summitul Consiliului Uniunii Europene organizat la Sibiu au fost foarte încântați de oraș. Cred că este momentul ca noi, ambasada, să profităm de imaginea bună pe care o are Sibiul în fața canadienilor și să încurajăm companiile să vină și să investească aici”, a declarat ambasadorul Kevin Hamilton, citat de Agerpres.

Într-o întâlnire cu prefectul sibian, Maria Minea, ambasadorul Canadei a afirmat că “Sibiul este un județ în care îți doreşti să te stabileşti și să îți creşti copiii. Sunteți binecuvântați din punct de vedere geografic, iar oamenii sunt minunați aici“.

Prefectul județului Sibiu, Maria Minea, a declarat că grădinița va atrage investitori canadieni în zonă.

Grădinița canadiană va completa oferta educațională foarte generoasă a Sibiului. Este un prim pas foarte important, care va atrage investitorii canadieni. Avem forță de muncă foarte bine pregătită, calificată în diverse domenii, avem tineri cu rezultate excelente. Mă bucur că v-ați îndreptat atenția spre județul nostru şi vă mărturisesc că acest lucru nu mă surprinde, pentru că județul Sibiu este o veritabilă perlă a României. Putem construi parteneriate solide şi profitabile pentru ambele țări, în domenii diverse: industrie, agricultură, turism, servicii“, a susținut Maria Minea, citată de Agerpres.

Grădinița Maple Bear va fi urmată de o școală primară, care se va deschide pentru anul școlar 2020-2021 cu metoda canadiană de predare. Planurile de viitor ale școlii includ deschiderea a peste 50 de școli în Europa Centrală și de Est, urmând ca În România să se deschidă 10 unități în următorii ani, scrie Turnul Sfatului.

Amintim că executivul de la Ottawa a ridicat, de la 1 decembrie 2017, obligativitatea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada. Detalii aici

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like