Primarul Brăilei: Avem probleme cu deschiderea școlilor considerate de valoare, care sunt supraaglomerate

2.675 de vizualizări
elevi, întrerupere a școlii
Foto: UNICEF
Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat, miercuri, referitor la deschiderea anului şcolar în condiţiile generate de pandemia de coronavirus, că sunt probleme în ceea ce priveşte păstrarea distanţei între elevi în şcolile considerate “de valoare”, care sunt supraaglomerate, transmite Agerpres.

Unele şcoli sunt pregătite şi întrunesc toate condiţiile pentru deschidere la începutul anului şcolar. Alte unităţi de învăţământ, fiind şcoli în special de valoare, care au primit foarte mulţi elevi, atât de la clasele gimnaziale, cât şi cele de liceu, sunt foarte aglomerate şi nu pot respecta condiţiile legale privind distanţarea“, a afirmat edilul din Brăila.

Dragomir a precizat că “în funcţie de specificul fiecărei şcoli, consiliul de administraţie, ţinând cont şi de evoluţia situaţiei din acel moment, va decide dacă învăţământul va fi pornit cu toţi elevii sau cu grupe consecutive a câte jumătate din numărul de elevi. Va fi o situaţie care va fi discutată la acel moment împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu fiecare conducere a şcolii în parte“.

Majoritatea şcolilor şi-au făcut dezinfectările aferente, singura problemă este cea legată de supraaglomerarea şi noile norme pe care unele şcoli nu le pot îndeplini, nu pentru că nu vor, ci pentru că au foarte mulţi elevi“, a spus primarul.

La nivelul judeţului Brăila, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila, sunt 107 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, care au 156 de unităţi de învăţământ arondate, cu un total de 263 spaţii, dar autorizaţie sanitară de funcţionare există doar pentru 158 spaţii, reprezentând 60,07%, aici fiind incluse şi avizele eliberate în baza declaraţiilor pe propria răspundere.

Potrivit statisticii DSP Brăila, în municipiu sunt opt spaţii care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, respectiv Şcoala Gimnazială ‘Constantin Sandu Aldea’, structură arondată Liceului Tehnologic ‘Anghel Saligny’, Grădiniţa nr. 54, structură arondată şcolii Gimnaziale ‘Aurel Vlaicu’, Grădiniţa nr. 32, care aparţine Grădiniţei cu program prelungit nr. 6, Grădiniţa nr. 3- structură a Grădiniţei nr. 37, Grădiniţa nr. 19- structură a Grădiniţei nr. 49, Grădiniţa nr. 51, Grădiniţa nr. 20- structură a Grădiniţei nr. 56 şi clădirea Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, clădire ce aparţine Consiliului Judeţean Brăila, transmite Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O organizație studențească s-a răzgândit în privința susținerii proiectului LSRS-Mara Mareș privind finanțarea studiilor în străinătate: UNSR consideră că se încearcă o glumă la adresa universităților românești

O organizație studențească, Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), s-a răzgândit în privința susținerii proiectului pentru finanțarea studiilor în străinătate ale tinerilor români de către Guvern, proiect propus de…
Vezi articolul

Marius Nistor, FSE: În Hotărârea publicată de Comitetul pentru Situații de Urgență nu există grădinițele, școlile primare și nici liceele / Este o bătaie de joc la adresa profesorilor, a părinților și a elevilor / Cerem demiterea Prefectului

Confuzie majoră creată de Hotărârea nr. 24 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, susține Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” într-un comunicat primit de Edupedu.ro. Documentul prevede, la capitolul…
Vezi articolul
Calendar Bacalaureat 2020

USR acuză PSD şi PNL că încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli: A fost introdus acordul scris al părinţilor, iar ”educaţia sexuală” a fost înlocuită cu ”educaţia sanitară”

USR acuză PSD şi PNL de ”o înţelegere iresponsabilă pentru viitorul copiilor”, întrucât încearcă să blocheze predarea educaţiei sexuale în şcoli, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea USR…
Vezi articolul

Premiile pentru elevii olimpici vor fi mărite: 1.000 de lei – premiul I, 700 de lei – premiul al II-lea și 500 de lei – premiul al III-lea, prevede un proiect de ordonanță de urgență / Creșterea alocației pentru cazare și hrană la 200 de lei pe zi

Cuantumul pentru premiile elevilor olimpici va fi mărit, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență ce a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației. Astfel, elevii care obțin premiul…
Vezi articolul

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, anunță operatorii din domeniu. Consiliul Județean Prahova susține că nu s-au alocat bani de la bugetul de stat pentru decontarea biletelor

Transportul gratuit al elevilor către şcoli este imposibil de asigurat de companiile de transport rutier, din cauza mai multor neclarităţi din prevederile legislative emise de Guvern, în urma cărora operatorii…
Vezi articolul