Profesor de sport, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și interdicția de a mai profesa timp de trei ani. Sentința este definitivă

10.007 vizualizări
identitatea de gen
Foto: Pixabay.com
Un profesor de sport din comuna bistrițeană Șanț a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare și la interzicerea exercitării profesiei timp de trei ani, transmite Agerpres.

„Condamnarea primită în ianuarie de profesorul de sport de la şcoala gimnazială din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost a doua în mai puţin de doi ani, în ambele cazuri fiind vorba despre acuzaţii de purtare abuzivă faţă de elevi. În acest dosar, înregistrat în iulie 2019, doi elevi l-au acuzat pe profesorul de sport Vasile Maternik de agresiuni fizice, iar şcoala din comuna Şanţ l-a acuzat de distrugerea unui catalog. Judecătoria Năsăud a apreciat că cei doi elevi trebuie să primească daune morale în sumă de 2.000 lei fiecare, iar şcoala – daune materiale în sumă de 23,99 lei.

În luna martie 2019, profesorul în cauză a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea altor doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie a aceluiași an, când Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul înaintat de către cadrul didactic. Ulterior, în toamna anului 2019, părinţii elevilor de la şcoala din comuna Şanţ au organizat proteste în faţa unităţii de învăţământ când au aflat că Vasile Maternik doreşte să se întoarcă la catedră, reuşind în cele din urmă să blocheze reluarea activităţii acestuia”, se arată în comunicatul Curții de Apel Cluj.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a desființat ARACIP, în forma înființată în 2005. Noua organizare, aprobată de Guvern pentru agenția care acreditează școlile și grădinițele, „ține seama atât de practicile internaționale din state cu sisteme performante de educație, precum Marea Britanie, Olanda, Franța sau Finlanda, cât și de România Educată”, anunță ministrul Cîmpeanu

Guvernul a aprobat actul normativ care reorganizează ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, anunță oficial Ministerul Educației. Tehnic, noua hotărâre de guvern abrogă hotărârea prin care…
Vezi articolul

BAC 2022 Ultima zi în care elevii de clasa a XII-a susțin evaluarea competențelor digitale / Marți începe evaluarea competențelor la limba străină: Nu se admit întreruperi în timpul audierii textelor, potrivit procedurii

10 iunie 2022 este ultima zi în care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor digitale, sesiunea iunie-iulie, potrivit Ministerului Educației. Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de…
Vezi articolul