Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și în următorii 4 ani / Pentru 2023 suma este de 1.450 de lei, impozabilă

30.876 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și cel puțin în următorii 4 ani, conform unui răspuns al Ministerului Educației la solicitarea Edupedu.ro. Biroul de presă al ministerului precizează că suma propusă pentru a fi primită în contul anului 2023 este de 1.450 de lei, identică cu cea primită anul trecut.

Suma de 1.450 de lei este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Concret, angajații care primesc aceste vouchere trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Voucherele vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut.

Conform unui proiect de ordin de ministru, consultat de Edupedu.ro, cu regulamentul de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, ordin care ar urma să fie discutat săptămâna viitoare cu partenerii sociali la ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Nu este cunoscută încă data acordării acestor vouchere, iar în răspunsul primit de la minister nu este precizată. În anii trecuți, aceste beneficii s-au acordat în luna iunie, cu excepția anului 2021, când au fost suspendate pe fondul pandemiei. Potrivit documentului consultat, cei care nu vor să primească au 30 de zile la dispoziție să depună o cerere pentru asta, de la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru. Asta ar însemna că în luna mai vor fi desfășurate aceste proceduri și cel mai probabil în iunie ar urma să fie făcute alimentările de carduri.


21 comments
  1. Pentru cei care sunt la plata cu ora, care vor iesi la pensie sau vor pleca din sistem, cei care se vor angaja din septembrie si alte cazuri in care nu se va fi lucrat intregul an scolar, suma primită pe card va fi proportionala cu timpul lucrat, de fapt mai mică.

  2. unde mai era farmecul dacă nu erau toți paraziții de bugetari, care sa se smiorcaie că pomana lor e prea mica…?!?

  3. Toti bugetarii primesc vouchere, primim 1305 lei pentru ca platim inainte impozit pe aceasta suma. Aceasta suma trebuia indexata cu cresterea salariului minim dar a ramas blocata la aceeasi valoare.

  4. Ar fi bine daca cu aceste carduri s-ar putea plati intrari la gradini botanice, muzee, teatre, restaurante ect. adica tot ce are scop relaxarea. Si sa se scoata obligativitatea cazarii si sa se mareasca genul locatiilor unde se poate plati cu acest card.

  5. Bună dimineața!Noi nici anul trecut nu am primit vouchere de vacanță.Din maŕtie 2022 suntem angajații din învățământ(cei care lucrăm în creşe),dar până acum nu am primit ,deşi am solicitat.Cardurile ne-a fost înmânate,dar fără a fi alimentate cu cei 1450 ron.Toți angajații au dreptul la aceste vouchere de vacanță,nu numai unii!Mulțumesc,cu respect!

  6. Buna ziua. Sunt profesor in invatamantul preuniversitar. Nu mai vreau voucher de vacanta. Nu vreau pomana electorala. In fiecare an vreau sa renunt la el pentru ca nu il folosesc. Platesc impozit pe ele degeaba. Multe pensiuni nu accepta aceste vouchere. Eu nu merg in tara decat foarte putin. Daca statul vrea sa ajute cu ceva profesorii cel mai bine e sa le mareasca salariul. Vad eu unde ma duc in vacanta. Asa imi da un card cu o suma derizorie si ma obliga sa merg in anumite locuri unde eu nu merg. Nu vreau pomana. Vreau respect pentru profesori. Vreau un salariu performant si bani mai multi pentru educatie. In rest e doar pomana pentru saraci.

  7. personalul nedidactic chiar degeaba nu trebuie să se bucure d3 cei 1450 lei pt nu au posibilitatea de a merge undeva la salarii de 2100 lei.Ar fi mai bine sa se mai puna la salarii

  8. Totul s a scumpit, s a dublat…si astia dau vouchere in aceeași valoare ca acum 5 ani…Unde mergi cu 1250 in concediu? La Baicoi?👎👎👎👎👎👎

  9. Bună seara. Oare nu ar fi o idee buna ca aceste tichete de vacanță sa poată fi folosite și pentru dezvoltarea personala, de exemplu organizând niște cursuri intr-o stațiune, la munte sau la mare?

    1. Conform legii nr.1/2011, profesorilor trebuie să li se asigure, în mod gratuit, posibilitatea de a urma cursuri. In realitate plătesc cursurile. Cu alte cuvinte, dumneavoastră sugerați ca în loc să se odihnească în concediu, să li se mai scoată și banii ăștia din buzunare de către CCD-uri.

      1. Bună dimineața. Gandesc ca aceste tichete, dacă tot se dau, ar putea fi folosite astfel. însă sunt de acord cu mărirea salariilor, căci cei tineri nu vor mai întra în învățământ

      2. Sărut mana. am îmbină utilul cu plăcutul. Dar aveți dreptate, cu salariul de debutant nu se poate trai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mărturiile profesorilor de la protestul din fața Guvernului: „Situația învățământului a degenerat, nu este doar despre bani” / „Sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 decembrie, despre eroi naționali, când le predau orele de istorie, să simtă pasiunea și că eu nu aduc doar vorbe goale”

Mii de profesori sunt miercuri în fața Guvernului. Ei protestează drept răspuns la oferta Guvernului de a nu acorda creșteri salariale pentru angajații din Învățământ. Edupedu.ro a stat de vorbă…
Vezi articolul