Profesorul care mișcă Școala. Platforma în care se poate obține rapid titlul de partener al programului FitSchool poate transforma orele și rutinele pentru elevii și cadrele didactice dintr-o unitate de învățământ (P)

3.779 de vizualizări
Când vine vorba despre rutina copiilor, o mare parte din activitate este derulată la școală, într-un mediu cu impact semnificativ asupra proceselor de formare și dezvoltare. În acest context, profesorii devin mentori, fiind responsabili nu doar de formarea de competențe, ci și de insuflarea a numeroase valori sau pasiuni. Deschiderea către un stil de viață echilibrat se numără printre ele, având o importanță deosebită pentru prevenirea problemelor de sănătate care pot apărea la maturitate.

Dorința pentru sport în rândul elevilor poate fi stimulată, iar instrumentele inovatoare și intuitive, ce îmbină tehnologia și recomandările specialiștilor în educație fizică, sunt de foarte mare ajutor pentru profesori în prezent, însă destul de limitate în România.

Tocmai de aceea Asociația Medicover a lansat FitSchool, o platformă gratuită, care urmărește introducerea obiceiurilor bune de mișcare în școală, de la vârstele cele mai fragede. Grație acestei inițiative, elevii și preșcolarii se bucură în mod gratuit de antrenamente fizice eficiente, gândite de specialiști și accesibile cu ajutorul tehnologiilor actuale. Platforma interactivă este disponibilă online – www.fitschool.ro – , poate fi accesată de pe table interactive sau laptopuri și proiectată în sala de clasă pentru elevi.

Ce avantaje aduce platforma pentru elevi

O provocare comună în cazul elevilor o reprezintă menținerea atenției și interesului. Este necesară multă creativitate pentru identificarea antrenamentelor potrivite, dar și expertiză, pentru evitarea incidentelor nedorite. FitSchool se bucură de ambele, punând la dispoziția profesorilor o diversitate de clipuri video de 3 sau 30 de minute, cu exerciții inspirate din diverse sporturi, cum ar fi dansuri, gimnastică sau arte marțiale, perfecte pentru motivarea juniorilor. Grație lor, cadrele didactice pot sprijini fiecare elev, oferind sfaturi personalizate.

VIDEO Antrenamente de 3 minute, un exemplu aici

„Credem că FitSchool este o alternativă foarte utilă, care aduce multe beneficii copiilor. Poate fi utilizată atât în timpul orelor de curs, cât și a celor de sport, având în prim-plan nevoile specifice ale celor mici. Toate antrenamentele noastre îi ajută să reducă timpul petrecut în șezut, să-și oxigeneze creierul, să se concentreze și, implicit, să rețină noile informații foarte ușor. În plus, nu există limitări de spațiu pentru aceste activități. Ele pot fi desfășurate la fel de bine atât în sălile de clasă, ca o pauză binemeritată pentru creier, cât și în cele de sport”, punctează George Istrate, directorul general al Asociației Medicover.

Cum îi ajută Platforma FitSchool.ro pe profesori

Pe lângă materialele dedicate elevilor, FitSchool le pune la dispoziție cadrelor didactice o serie de sfaturi care facilitează realizarea antrenamentelor de 3 sau de 30 de minute. După utilizarea integrală a cel puțin 10 antrenamente în timpul orelor de curs, platforma emite automat o adeverință care atestă implicarea profesorilor în demersurile de promovare a obiceiurilor sănătoase în rândul elevilor.

Partea cea mai bună?

Maniera simplă prin care cadrele didactice pot profita de avantajele FitSchool. Orice unitate de învățământ din țară, indiferent dacă este situată în mediul urban sau rural, poate accesa site-ul oficial și solicita statutul de partener. Ulterior, va fi comunicată modalitatea de înregistrarea utilizatorilor, vor fi activate conturile, iar antrenamentele vor deveni disponibile.

Alătură-te Asociației Medicover în acest demers esențial pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor! De la cursuri de instruire, la antrenamente dinamice, certificări ale participării – utile pentru documentarea activităților în scopul dezvoltării profesionale, FitSchool.ro îți oferă instrumentele necesare pentru a-i sprijini pe elevii de astăzi să devină adulții echilibrați de mâine.


1 comment
  1. Mi-aș fi dorit să văd un asemenea exercițiu într-o sală de clasă specifică școlilor de stat din Romania. Cred că acești specialiști ori nu au învățat la noi in țară, ori au memorie scurtă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ajutor la învățat și la teme: soluția simplă prin care orice elev poate avea rezultate școlare foarte bune în acest an, indiferent de școală sau clasă, chiar și fără meditații (P)

Soluția completă de învățare SuperȘcoala.ro vine atât în ajutorul elevilor, cât și al părinților, care reușesc să mai amâne astfel intrarea în iureșul costisitor al meditațiilor, sau să pornească lecțiile…
Vezi articolul

Peste 11.400 de candidați la concursul de angajare în Învățământ se pot titulariza dacă găsesc post disponibil, alți aproape 8 mii pot fi doar profesori suplinitori și peste 4.400 nu au reușit să ia nici măcar nota 5 și nu pot preda

Rezultatele de la Titularizare 2023 au fost publicate marți la ora 11:00 de Ministerul Educației, iar acestea arată că 11.448 de lucrări scrise au fost peste media 7. În acest…
Vezi articolul

Primul centru tehnologic educațional, deschis la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Cum arată clasele și ce dotări au profesorii în kitul de predare / Urmează să fie lansate încă trei centre în această vară (P)

Elevii de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea se vor putea bucura de o experiență de învățare interactivă și facilă, odată cu deschiderea primului centru educațional din cadrul programului…
Vezi articolul