Subiecte simulare Matematică clasa a VIII-a: Vezi ce exerciții au avut de rezolvat elevii la simularea evaluării naționale

22.041 de vizualizări
Subiectele de la simularea examenului de Matematică pe care elevii de clasa a VIII-a au susținut-o în această dimineață, pentru a se pregăti pentru evaluarea națională, au fost similare subiectelor de la examenele de până acum. Elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de la simularea la Matematică. Testele grilă au apărut, însă, în subiectele de simulare de la clasele a VII-a, așa cum anunțase Ministerul.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi simularea examenului de Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Potrivit calendarului de simulare 2019, miercuri va fi susținută simularea la Limba și literatura maternă, iar rezultatele de la simularea evaluării naționale 2019 vor fi anunțate pe 22 martie 2019.

Subiectele de la Simularea la Matematică susținută astăzi de elevii de clasa a VIII-a:

 

Ministerul Educației a decis să testeze pe elevii de clasele a VII-a o nouă “structură posibilă” a subiectelor de la examenul propriu-zis de Matematică de anul viitor, cu minimum 30% teste grilă.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU REZULTATELE DE LA SIMULARE

Subiectele de la simulări au fost concepute de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează subiectele tuturor examenelor naționale – n.red.) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată, spune Ministerul Educației.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, precizează Ministerul.

Rezultatele de la simularea 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

La cererea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerul Educației precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Citește și:

 

 


2 comments
  1. Ma deranjeaza faptul ca Funeriu isi exprima opinia cand a contribuit masiv la distrugerea invatamantului. Referitor la prelungira invatamantului obligatoriu, s-a mai facut o experienta tot sub ministeriatul d-nei Andronescu cu scolile de arte si meserii, s-au cheltuit bani de la Banca Mondiala prin programe Phare pentru “perfectionarea” cadrelor didactice. Rezultatul = un FIASCO total. Nimeni nu a aplicat nimic din cele invatate si rezultatele se vad. Sistemul nostru de invatamant era foarte bine organizat, drept dovada stau specialistii temeinic pregatiti in fiecare domeniu, unii recunoscuti si peste granita. Trebuia investit in selectia cat mai obiectiva a cadrelor didactice (pacat ca nu se vorbeste despre asta suficient si aplicat!), si in dotarea scolilorcu mijloace moderne de predare-invatare ca sa se poata aplica metodele moderne de predare. Costurile nu ar fi fost atat de mari ca cele irosite in comisiile create pt a evalua si crea un sistem gata bolnav. Apropo, cine plateste pagubele pe termen mediu si lung?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Noțiunea de „școală bună”, „de top” nu ar trebui să existe în cadrul învățâmântului de stat, potrivit Federației părinților și aparținătorilor legali, care transmite sfaturi pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Noțiunea de „școală bună”, „de top” nu ar trebui să existe în cadrul învățâmântului de stat care presupune să ofere șanse egale tuturor elevilor, potrivit unei postări a Federației părinților…
Vezi articolul

VIDEO Cu ce se mândresc universitățile românești în fața studenților străini: Promovare cu promisiuni de “educație de vârf, creștere personală, costuri mici și experiență de milioane”, în facultăți precum cea unde a învățat Kovesi / Plus “unele” apariții în rankinguri internaționale

Studenții internaționali sunt ademeniți către universitățile românești printr-un clip de promovare, lansat miercuri, ce promite studii la facultăți precum cea unde a învățat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, acces…
Vezi articolul