Educație Evaluare Națională 2019 Gimnaziu Știri

Subiecte simulare Matematică clasa a VIII-a: Vezi ce exerciții au avut de rezolvat elevii la simularea evaluării naționale

Citire în 4 min
Subiectele de la simularea examenului de Matematică pe care elevii de clasa a VIII-a au susținut-o în această dimineață, pentru a se pregăti pentru evaluarea națională, au fost similare subiectelor de la examenele de până acum. Elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de la simularea la Matematică. Testele grilă au apărut, însă, în subiectele de simulare de la clasele a VII-a, așa cum anunțase Ministerul.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi simularea examenului de Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Potrivit calendarului de simulare 2019, miercuri va fi susținută simularea la Limba și literatura maternă, iar rezultatele de la simularea evaluării naționale 2019 vor fi anunțate pe 22 martie 2019.

Subiectele de la Simularea la Matematică susținută astăzi de elevii de clasa a VIII-a:

 

Ministerul Educației a decis să testeze pe elevii de clasele a VII-a o nouă “structură posibilă” a subiectelor de la examenul propriu-zis de Matematică de anul viitor, cu minimum 30% teste grilă.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU REZULTATELE DE LA SIMULARE

Subiectele de la simulări au fost concepute de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează subiectele tuturor examenelor naționale – n.red.) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată, spune Ministerul Educației.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, precizează Ministerul.

Rezultatele de la simularea 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

La cererea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerul Educației precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Citește și:

 

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Andronescu: Am revizuit programa la matematică. Sunt în revizuire și celelalte programe

Mihai Peticila

Vacanța de Paști 2019: Elevii mai au o lună de școală, până la vacanța de două săptămâni din perioada 20 aprilie – 5 mai

Matei Pop

M-am făcut învăţătoare pentru că nu mi-a plăcut şcoala!

Cristina Lazurca

1 comentariu

bubu 12 martie 2019 at 13:14

sunt curios daca dl jenunche le rezolva?

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.