Programul Alimentar Mondial a câștigat Premiul Nobel pentru Pace – 2020

678 de vizualizări
Foto: Nobel Media
Programul Alimentar Mondial a fost declarat, vineri, câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace pe anul 2020, pentru “efortul său de combatere a foametei, entru contribuția sa la pace în zone afectate de conflict” și pentru acțiunile sale împotriva folosirii foametei ca armă în conflicte.

Programul Alimentar Mondial ar fi meritat premiul și în absența pandemiei, dar situația produsă de aceasta – inclusiv prin nevoia de ajutoare alimentare – a întărit argumentele pentru acordarea acestui premiu, a arătat reprezentanta Comitetului Nobel, după anunțul de vineri. Ea a insistat pe nevoia de cooperare internațională în fața unor probleme globale precum foametea și suferința, mai ales în zonele de conflict, arătând că trebuie întărită contribuția statelor la acest program și finanțarea acestuia.

În decizie a contat faptul că acest Program este cea mai mare organizație globală care vizează foametea și promovează siguranța alimentară. Comitetul Nobel amintește că PAM a oferit sprijin pentru aproape 100 de milioane de oameni din 88 de țări, în 2019 – victime ale foametei și ale nesiguranței alimentare acute. Este amintit și faptul că, în 2015, eradicarea foametei a fost declarată drept unul dintre Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU, PAM fiind principalul instrument în aces tsens.

Comitetul amintește că, în 2019, 135 de milioane de omeni au suferit de foamete acută – cel mai mare număr într-o lungă perioadă de timp, creșterea fiind cauzată de războaie și conflicte armate.


3 comments
  1. Daca va uitati atent in jur OAMENII prin EXTINDEREA FACEBOOK-ului – adica prin expandarea personalitatii cu sau fara motiv &merit, dupa 90 – a facut ca fiintele vii sa se materializeze si sa se inlocuiasca cu o IDEE/ PROGRAM/ PROIECT…. = efect revolutie digitala.
    E un prim pas pentru a se schimba si politica de acordare a mult doritului premiu. De fapt, ideea, energia ei este cea care prezinta interes si ea se va premia incepand chiar de azi!?!

  2. Ce aberație!
    Premiul trebuie acordat unui om. Un program nu este o entitate cu voință proprie, ceva care să facă lucruri și, astfel, să i se poată recunoaște merite. Înțelegeam dacă i se acorda inițiatorului acestui program sau managerului său.

    1. E programul initiat de ONU… adica isi dau premii ei intre ei, se recunosc ei intre ei, banii circula din buzunarul stang in buzunarul drept, iar amaratii mor in continuare de foame.
      Ipocriti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții vor avea acces gratuit la serviciile bibliotecilor central-universitare. Considerăm imperios ca autoritățile și instituțiile de învățământ să prioritizeze accesul studenților la resurse bibliografice actuale, disponibile atât în format fizic, cât și în format digital – Alianța Națională a Studenților

Studenții vor obține gratuitate în vederea accesării fondului de carte al bibliotecilor central-universitare, după ce Comisia de învățământ a Senatului României a dat, ieri, un raport favorabil inițiativei legislative, potrivit…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a premierului: Am o părere deplorabilă despre toată situația aceasta / Au trecut 10 ani de la dosarul lui Victor Ponta și se pare că am făcut pași foarte mici în direcția cea bună

„Am o părere deplorabilă despre toată situația aceasta și de faptul că reacția noastră este atât de înverșunată, adică au trecut 10 ani de la dosarul lui Victor Ponta și…
Vezi articolul

Primul sondaj cu profesorii în grevă de 3 săptămâni: Unul din doi profesori dorește să fie un exemplu pentru elevii săi, prin participarea la grevă, arată datele World Vision România / Peste 75% dintre cadre didactice își doresc să fie respectate

Unul din doi profesori dorește să fie un exemplu pentru elevii săi, prin participarea la grevă, arată un sondaj realizat de World Vision România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul