Programul de educare în securitate cibernetică UNbreakable România: aproape 800 de participanți din 74 de licee și 35 de universități. Cine a avut cele mai bune scoruri

222 de vizualizări
Sursa: UNbreakable Romania
Ediția 2022 a programului de educare în securitate cibernetică UNbreakable România pentru liceeni și studenți a atras aproape 800 de participanți din 40 de județe, reprezentând 74 de licee și 35 de universități, anunță organizatorii, care prezintă într-un comunicat instituțiile de învățământ care au înregistrat cel mai bun scor la competițiile ce au însoțit programul.

Ediția din acest an a programului organizat de compania Bit Sentinel și Orange România a inclus 3 faxe – o etapă de pregătire, un concurs individual și o competiție pe echipe.

La concursul individual, desfășurat în weekendul 6-8 mai, participanții au avut la dispoziție 48 de ore să rezolve 21 de exerciții, “dintr-o gamă largă de categorii, de la criptografie, encodare sau hashing, securitatea și exploatarea vulnerabilităților în aplicații web, informațiile obținute pe baza tehnicilor și uneltelor de tip OSINT, până la analiza traficului de rețea, inginerie inversă pentru aplicații executabile, scripturi sau documente, și multe altele”.

Cele mai bune scoruri la concursul individual:

  • Universități: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (5380 puncte), Universitatea Titu Maiorescu din București (4260 puncte) și Universitatea Politehnica din București (4230 punte). 
  • Licee: Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu (5380 puncte), Colegiul Național Petru Rareș din Piatra-Neamț (4300 puncte) și Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București (4190 puncte). Clasamentul integral poate fi vizualizat pe site-ul UNbreakable România.

În ultima parte a lunii mai a avut loc competiția pe echipe, în care au luat parte 82 de echipe, competiție destinată testării abilităților tehnice, de comunicare, colaborare și schimb de informații. Echipele au avut la dispoziție 48 de ore să rezolve 25 de exerciții.

Cele mai bune scoruri la concursul pe echipe:

  • Universități: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (7275 puncte), Universitatea Politehnica din București (6500 puncte) și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași (5925 puncte). 
  • Licee: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București (5550 puncte), Colegiul Național Nicolae Bălcescu din Brăila (4000 puncte), și Colegiul Tehnic Dimitrie Ghika din Comănești (3875 puncte).

Concursurile au fost precedate de o etapă de pregătire în care participanții au fost instruiți teoretic și practic pe platforma tehnică educațională CyberEDU, cu ajutorul a 28 de mentori. 

UNbreakable România a luat naștere în 2020. 27% dintre participanții sezoanelor de anul trecut s-au reîntors la UNbreakable România 2022. Colaborarea cu mediul academic a devenit, la rândul ei, mult mai strânsă în acest interval, potrivit organizatorilor: 7 universități din România și-au înscris cursurile și programele de profil pe harta oportunităților de studiu în securitate cibernetică, dezvoltată cu ocazia ediției 2022 a UNbreakable. De asemenea, 8 universități și 4 licee s-au înscris în UNR 24/7/365, beneficiul care oferă participanților acces la resursele de pregătire pe tot parcursul anului, și în afara perioadei competiționale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cercetătorii sud-coreeni susţin că au descoperit „Sfântul Graal” al supraconductorilor, ceea ce a generat o frenezie în lumea investitorilor. Oamenii de ştiinţă sunt însă sceptici / Ce este „LK-99”

Săptămâna trecută, două lucrări ale unor cercetători sud-coreeni au făcut o afirmaţie extraordinară, care a stârnit o frenezie pe reţelele sociale şi a ridicat valoarea unor acţiuni în China şi…
Vezi articolul