Proiect-pilot pentru dezvoltarea abilităților digitale ale profesorilor, Viitorul Digital, prelungit și în anul 2023-2024 / Resurse gratuite pentru învățători, profesori de gimnaziu și liceu

1.525 de vizualizări
Foto: © Vadreams | Dreamstime.com
O serie de resurse digitale gratuite pentru predare, preponderent pentru limbi străine, au fost puse la dispoziție în contextul unui proiect-pilot dedicat dezvoltării abilităților digitale ale profesorilor, “Viitorul Digital”. Proiectul, inițiat în anul școlar 2022-2023 și desfășurat în mai multe municipii din țară, va continua și anul acesta, potrivit organizatorilor.

Este vorba despre un program inițiat de către ediitura Art Klett, cu ajutorul Ambasadei Germaniei in România și al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) și cu sprijinul primăriilor din municipiile Buzău, Oradea și Reșița. Potrivit organizatorilor, prin acest proiect au fost asigurate seturi de materiale educaționale în format tipărit și digital pentru un număr de 800 de copii de clasă pregătitoare, fiind implicați peste 40 de profesori și 4 mentori.

Editura menționată, în parteneriat cu Național Geographic, a realizat un set educațional pentru clasa pregătitoare, “Școala colorată”, iar pe lângă elementele tipărite și cele multimedia a fost furnizat și un training pentru profesori de clasă pregătitoare.

Resurse din cadrul setului “Școala Colorată”, dar și altele, legate preponderent de predarea limbilor străine, dar și pentru alte materii, la nivelul școlii primare și gimnaziului, dar și alte resurse multimedia ale editurii citate pot fi accesate gratuit https://ro.izzi.digital/#/:

Școala primară – clasa pregătitoare:

Școala colorată. DemoInformații despre înscriere

Super Safari. Level 3. Activity Book. Limba engleză

Super Safari. Level 3. Pupil’s Book. Limba engleză

Clasa I:

Comunicare în  limba modernă 1. Engleză. Caietul elevului

Comunicare în limba română. Ghidul profesorului

Clasa a II-a:

Comunicare în limba modernă 1. Engleză. Caietul elevului

Clasa a III-a:

Limba modernă. Engleză. Caietul elevului

Clasa a IV-a:

Limba modernă. Engleză. Caietul elevului

Clasa a V-a:

Limba modernă 1 – studiu intensiv. Engleză. Caietul elevului

Limba modernă 1. Engleză. Caietul elevului

Limba modernă 1. Limba modernă 2. Limba modernă 1 – intensiv. Germană. Caietul elevului

Clasa a VI-a:

FIZICĂ. Caietul elevului

Limba modernă 1 – studiu intensiv. Engleză. Caietul elevului

Limba modernă 1. Engleză. Caietul elevului

Limba modernă. Germană. Caietul elevului. Clasa a VI-a. Nivel A1.2

Limba modernă. Germană. Caietul elevului. Clasa a VI-a. Nivel A1.2

Clasa a VII-a:

Limba modernă 1 – studiu intensiv. Engleză. Caietul elevului

Limba modernă 1. Engleză. Caietul elevului

Clasa a VIII-a:

Limba modernă 1 – studiu intensiv. Engleză. Caietul elevului

Limba modernă 1. Engleză. Caietul elevului

Foto: © Vadreams | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația sindicală „Spiru Haret”, scrisoare către premierul Orban pentru suplimentarea masivă a numărului de profesori: E nevoie de 29.000 de cadre didactice și peste 8.600 de alți salariați, altfel „școlile riscă să devină focare Covid-19”

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care susține că, în contextul pandemiei, în învățământ „ar fi nevoie de circa 29.000 de…
Vezi articolul

Studenții de la ANOSR acuză „incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației”: Ministerul anunță “obligația de recuperare a activităților” în universități. Nu înțelegem despre ce activități se face referire, anunță vacanță forțată pe perioada de tranziție?

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) acuză „incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației” și susține că, în urma încetării stării de alertă, „fiecare universitate trebuie să decidă, cu consultarea…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA anunță că și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale și protestează față de numărul mare de semnături cerut de lege, criteriu pe care nu l-a îndeplinit. Susține că niciun candidat înscris nu va rezolva criza politică actuală, ci o va adânci

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, anunţă, sâmbătă seară, că a decis, „după o matură chibzuinţă” să îşi depună candidatura pentru alegerile prezidenţiale. „Dosarul meu…
Vezi articolul
Salariul unui profesor debutant

Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor

Concursul pentru inspectorii școlari nu ne organizează nici anul acesta, după cum a declarat noul ministru al Educației, Ligia Deca, în cadrul primei conferințe de presă. Deca a precizat că…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de profesor și conferențiar – Sindicatul Gaudeamus al cadrelor didactice din Universitatea din București se alătură criticilor: Consultarea publică este „lipsită de coerență și de rezultat”

Standardele minimale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, supuse consultărilor publice de către Ministerul Educației, stârnesc critici și…
Vezi articolul