Proiectele legilor educației vor fi prezentate de Ligia Deca luni, la 14:30, anunță Ministerul Educației

7.242 de vizualizări
Foto: gov.ro
Cele două proiecte de legi consolidate ale educației, lansate în dezbatere publică în vara anului trecut, vor fi prezentate luni, 27 februarie, într-o conferință de presă care va avea loc la ora 14:30, conform unui anunț al Ministerului Educației. Informația fusese prezentată deja, pe surse, de EduPedu.ro, încă de vineri.

„Ministrul Educației, Ligia Deca, vă invită luni, 27 februarie, la ora 14.30, la sediul Ministerului Educației din strada General H.M. Berthelot Nr. 28-30, la o conferință de presă ce se va desfășura la parter, în Sala de ședințe. Conferința va avea ca temă Proiectele de legi ale educației”, potrivit mesajului transmis jurnaliștilor acreditați la Ministerul Educației.

Este a doua conferință de presă organizată de Ministerul Educației cu Ligia Deca ministru, după cea făcută la circa două săptămâni de la preluarea mandatului. Ligia Deca este ministra educației de la începutul lunii octombrie 2022, adică de aproape cinci luni.

Articol în curs de actualizare


5 comments
  1. Ordonanțe, modificări în legi și regulamente…Doar atât pentru copiii noștri?
    Sau mai bine zis,numai d-astea?
    Nițică fericire,câțiva stropi de speranță, încredere,incurajare nu le oferă nimeni ?
    Acasă le oferim tot ce e mai bun pentru ei,dar odată întrați pe porțile școlilor, nu dau decât de stres,schimbări de regulamente,reproșuri, reguli,etc.
    Puțini sunt și profesorii sau învățătorii care mai reușesc sa ii privească și sa ii perceapă ca pe niște copii,totuși.
    Copii care ar trebui sa fie fericiți și sănătoși înainte de toate.

  2. La facultatea de Psihologie din Pitești aștept de șase luni să-mi elibereze diploma de Bacalaureat a surorii care nu mai este studentă de 13 ani. La secretariat au spus că nu găsesc diploma, chiar dacă am lăsat numărul de telefon să mă sune. Doamna secretar în loc să caute diploma în original depusă, o găsesc de fiecare dată la fumat pe scările instituției din Târgu din Vale. Domnul decan a fost informat că nu am primit diploma, chiar după o lună de când l-am informat personal, dar a spus să mai aștept. Au trecut cinci luni de când nu se rezolvă nimic și a început anul universitar. Ce se poate face, chiar dacă am cererea la secretariat?

  3. nu a avut loc nici o dezbatere publică! In vara era lumea in concediu si chiar daca a fost nu a putut participa oricine!

  4. Propun obligativitatea ca rectorii universitatilor sa fie numiti de catre Ministerul Educatiei, in urma unui concurs pe baza de CV, cu comisii internationale. Un CV stiintific bun denota
    o calitate buna a persoanei. Planul managerial al unui om de calitate nu poate fi decat foarte bun, chiar daca este rezumat in 3 fraze. Rectorul are o armata de juristi si economisti sa il ajute in misiune. Planul managerial ( mult prea lung , de obicei) nu conteaza – bunul simt si inteligenta , compenseaza.
    Au ajuns universitatile clanuri mafiote. Sunt conduse de persoane care niciodata nu ar fi trebuit sa fie universitari. DE aici si problemele cu doctoratele. Multe fonduri care intra in universitati se risipesc intentionat. Sunt multe clanuri mafiote – daca nu esti ca ei, te executa.
    Autonomia universitatilor – atat timp cat acestea sunt finantate din bani publici – fara controlul ministerului este o aberatie.
    De aceea s-a ajuns unde s-a ajuns. Analfabeti functionali in universitati, pastrati obligatoriu in universitate , pentru multe norme impartite membrilor clanului. Nici un respect pentru banul public si ceea ce ar trebui sa insemne o diploma universitara. Ma intreb daca la minister se cunosc aceste lucruri.

  5. Cu tot cu anexe?
    Nu de alta dar ne-am obișnuit ca ,,bombele cu ceas” să fie ascunse până când e prea târziu că să se mai poată face opoziție constructivă pt ,,dezamorsarea” lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reducerea distanței din jurul școlilor și grădinițelor în care masca este obligatorie, precum și închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc din București – pe ordinea de zi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență

Purtarea măștii ar putea să fie obligatorie pe un perimetru de 50 de metri în jurul școlilor și grădinițelor din București, și nu la o distanță de 100 de metri…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere Guvernului deblocarea situației în care pentru proiectele europene din subordine nu poate angaja experți / În caz contrar, pot apărea „posibile corecții financiare”, pentru că indicatorii din proiecte nu vor fi atinși

Angajarea de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa este solicitată Guvernului, printr-un memorandum, de către Minister. Documentul se află pe ordinea de zi…
Vezi articolul

Scena în care personajul Jean Valjean din “Mizerabilii” fură argintăria din casa preotului care îl adăpostise, invocată de senatorul Ștefan Pălărie, USR, în replică la justificarea plagiatului publicată de Sorin Cîmpeanu

Senatorul USR Ștefan Pălărie face o paralelă între romanul Mizerabilii al lui Victor Hugo, și acuzațiile de plagiat la adresa lui Cîmpeanu: “În carte, personajul Jean Valjean, primit de un…
Vezi articolul

BREAKING SURSE Secția de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Nicolae Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat / Cine este procurorul de caz

Parchetul General are în lucru un dosar în care este cercetat modul în care, în luna aprilie, la Curtea de Apel București, a avut loc repartizarea aleatorie a dosarului 2826/2/2022,…
Vezi articolul