VIDEO Ludovic Orban: Ne dorim o reformă foarte solidă în Educație

5.691 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ne dorim o reformă foarte solidă în Educație, a declarat premierul Ludovic Orban la întâlnirea cu oamenii de afaceri reprezentați de Coaliția pentru Dezvoltarea României, la Guvern. Premierul a vorbit pentru prima dată despre o “reformă” a Educației.

Acesta a mai spus că educația trebuie să se axeze pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, inițiativei, asumării de răspundere. Orban a subliniat în fața reprezentanților companiilor faptul că învățământul tehnic și profesional va trebui să fie dezvoltat în viitor.

“Ne dorim o reformă foarte solidă în educație, care să aducă educația cat mai aproape de nevoile reale ale pieței muncii și mai ales să permită oricărui copil care să iese din școală să fie cat mai bine pregătiți să facă față competiției de pe piața muncii și competiției din societate”, a spus Orban.

“Tot educația, din punctul nostru de vedere, trebuie să se axeze pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, inițiativei, asumării de răspundere și de determinarea unui comportament responsabil din partea tinerilor la absolvirea studiilor.

Un accent deosebit pe învățământul tehnic pentru că, din păcate, o mică perioadă de timp noi am pus pe plan secund învățământul tehnic, atât profesional – liceele tehnologice, dar și învățământul tehnic universitar.

Și aici în domenii în care de-a lungul timpului am general specialiști de foarte bună calitate, am cam început să șchiopătăm și cred că trebuie să fim foarte atenți să păstrăm sau să refacem competențe în domeniile respective”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


10 comments
  1. Reforma cu profesorii plătiți cu salarii rușinos de mici. Pana și sporul pebtru vechime peste 30 ani și peste 35 ani de munca le-au desființat. Au luat astfel în semn de dispreț de la profesorii în vârstă, ca să le mărească salariul celor tineri.
    Și vor sa facă reforma care are la baza disprețul fata de profesori.
    Orban însusi a reclamat la Curtea Constituțională,aprobarea Parlamentului de a acorda 2000 pe luna profesorilor în perioada în care țin cursuri la școală, cu elevii face to face. Noi am ținut o luna astfel cursurile. Și nu am văzut cei 2000 lei.

  2. Boc 2, am cam priceput.
    Bine că ne-ai spus înainte de alegeri.
    Acum stim ce avem de făcut. La voi reforma are un singur sinonim- austeritatea, taieri de posturi, reduceri de venituri.

  3. Cum începe campania electorală cum sar toti pe educație…
    Ati facut la reforme în educație de a rămas… piele si os.
    Ati distrus orice motivație de a învăța. Ati încurajat munca necalificată peste hotare.
    Ati transformat diplomele de absolvire in hârtii fara valoare pe piata muncii.
    Ati obligat profesorii sa scadă exigența la minim, sa evalueze ,, competențe” , să fie robii unor regulamente schimbate din săptămâna în săptămână.
    Încetați, educația nu e cârciuma unde pui țara la cale!

    1. Esti optimist. Eu am salariul cat femeia de serviciu a primariei. Dupa 16 ani de invatamant titular. Ce as putea sa mai adaug?

      1. Eu am salariul mai mic decât o infirmieră cu 8 clase(fără să ținem cont de covid-19) după 35 ani vechime și toate gradele.

  4. Sa fim seriosi, daca le pasa de educatie si cercetare aveau grija sa implementeze reforme si alocari bugetare incepand cu anul trecut. #rezist #insist # când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă #s-a inchis carciuma #ghinion

    1. Daca le pasa nu stateau aia de la Timisoara din cercetare cu vaccinul facut(printre primii din lume) si nu au putut efectua testarea dib ratiuni financiare. Concret: nu le a alocat ministerul bani de finantarea tastarii. Hai, pa! Sictirul era deja luat de cineva de mai sus. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă

Nextlab.TECH este cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susține coordonatorul acesteia, profesorul Răzvan Bologa, cadru didactic la Facultatea de Cibernetică…
Vezi articolul